reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2020

reklama
Tabletki :( kurcze serio się martwie. Do tego waga ostatnio mi spadła i ogólnie na wadze przybrała niecałe 3 kg a zaczynam 23 tydzień. Boje się ze dzieje się coś złego
Waga to nic zlego, jesli ginekolog nic a nic nie wspominał ze widzi cos niepokojącego z dzieckiem to wcale sie waga nie przejmuj. Moze spytaj co ona mysli o zelazie w plynie? Robilam tez w ZOL i naszym pacjentom dawalismy bo lepiej sie przyswaja. Moim zdaniem s jest lepsze niz tabletki plus odczekanie do posiłku i brak stresu :)

Waga to nic zlego, jesli ginekolog nic a nic nie wspominał ze widzi cos niepokojącego z dzieckiem to wcale sie waga nie przejmuj. Moze spytaj co ona mysli o zelazie w plynie? Robilam tez w ZOL i naszym pacjentom dawalismy bo lepiej sie przyswaja. Moim zdaniem s jest lepsze niz tabletki plus odczekanie do posiłku i brak stresu :)
Dzięki za info, w środę wizyta to o to wszystko zapytam :)

Tabletki :( kurcze serio się martwie. Do tego waga ostatnio mi spadła i ogólnie na wadze przybrała niecałe 3 kg a zaczynam 23 tydzień. Boje się ze dzieje się coś złego
O wagę się nie martw. Moja koleżanka,która urodziła miesiąc temu przytyła w całej ciąży 5kg. Urodziła 5 dni po terminie i z synkiem jest okej :)

Ja przybrałam 2-2,5kg a zaczynam 24 tydzień według om a w sumie według wielkości dziecka 25 [emoji6] do tego ciągle spadała mi hemoglobina ale w końcu się zatrzymała i tutaj ginka też mówiła że w ciąży przeważnie spada około 2 całe jednostki.

Ja 4 kg tylko od początku ciąży A dziś 19+5. Siostra moja przez całą ciaze przytula Tylko 8kg A syn jej duży i zdrowy więc nie powiedziane że trzeba zaraz 15kg przytyć..

:D ja dziękuję za kolejne 15 kilo zwłaszcza, że wystartowałam z 4 nadwagi. Zmieniła się znów pogoda i mi lepiej. Nos prawie udrożniony temperatura spadła do normy. Jeszcze tylko z lekarzem we wtorek omówię te nabłonki w moczu.

reklama
Do góry