reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2020

A sok z buraka dodatkowo? Jak smaku nie lubisz dorzuć jabłko do wyciskarki. Ja w pierwszej ciąży miałam 7,2 i byłam w szpitalu, mieli mi podawać krew. Koniec końców pamiętam że przyszedł dietetyk i hematolog i wyszłam z dieta. Teraz mam 11 i też biore Tardyferon.
Sok z buraka lubię, będę działać! :)

reklama
Dziewczyny, czy któraś z Was ma też problem z hemoglobiną? Przyjmuję Tardyferon 2 razy dziennie a mimo to poziom spada :( zaczynałam od 12,1 a est 10,6 jestem załamana :( jakieś pomysły, sposoby na realne podniesienie poziomu żelaza?
A bierzesz rano na czczo godizne przed posiłkiem? Plus pij duzo soku z buraków

Dziewczyny, czy któraś z Was ma też problem z hemoglobiną? Przyjmuję Tardyferon 2 razy dziennie a mimo to poziom spada :( zaczynałam od 12,1 a est 10,6 jestem załamana :( jakieś pomysły, sposoby na realne podniesienie poziomu żelaza?
Ja mam. Biore tardyferon od 1.5 miesiąca 2x dziennie. Tydzień temu odstawilam i dziś szłam zbadać żelazo mam 70 a nprma od 50 do 110. Za tydzień idę zrobić krew, mocz i krzywa cukrowa. I zobaczę czy będę brać dalej tardyferon czy już nie.

Dodatkowo biorę dopelhertz mama dha tam weź jest żelazo i aspargin 3 x dziennie

Ciekawe kiedy mi każe robić krzywa. Ale to pewnie jeszcze. Bo to przed 24tc podobno nie ma sensu. Narazie we wtorek idę omówić z lekarzem mocz bo chyba mam bezobjawowe zapalenie pęcherza. Laurozaur przeżył moje bezdechy bo kopie. Zaraz się kładę bo gorączkę chyba mam. Co za dzień. Czytam wasze posty o mieszkaniach i serduszkach i widzę że też nie kolorowo. 10 powinnam dostać wypłatę. Pożyjemy zobaczymy.

Dziewczyny pochwalcie się imionami dla chłopców. Któraś już jakieś wybrała? U nas cały czas trwa dyskusja i pewnie jeszcze długo się nie skończy. Moimi faworytami są Dawid, Fabian albo Dominik.

Ja tez biorę tardyferon 2x dziennie, a hemoglobine miałam 11,2. Ja zawsze mam niską, krwi nigdy oddawać nie mogłam. Poza tym podobno słaby hematokryt i niskie płytki krwi więc moja gin wysłała mnie do hematologa . On powiedział że moje wyniki jak na ciążę są ok i kazał przyjść po 2 miesiącach, a krew badać co miesiąc . Moja gin kazała mi pic zielone koktajle, pęczek pietruszki, cytryna i jakieś owoce do smaku. Wbrew pozorom całkiem smaczne :)

reklama
Do góry