reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2020

Wrocilam z usg, moj synek wazy juz ponad 2kg :)
To juz duzy chlopczyk. Ciekawi mnie jak duzy jest moj. Mam wizyte 26.11.
U mnie juz 33+2 tc ... Wyobrazam sobie ze trzymam go w ramionach. Cala rodzina sie niecierpliwi na przyjscie na swiat malutkiego Aleksandra
.. Moi synowie juz nawet snują plany w co bedą z nim grac kiedy on trochę urosnie, ze wybiorą sie wspolnie do Magic Planet (cos a la park rozrywki dla dzieci i bilard z kafejką -barem dla rodzicow) :D Ze pojedziemy z nim nad morze itd.
Moja największa obawa to czy maluszek bedzię zdrowy...O porod sie nie martwie, czy bedzie bolec. To da sie przezyc. No i zdjecie szwow mnie troche stresuje. Kiedy mi zdejmowali w poprzedniej ciazy to plakalam z bolu...i to podwojnie bo 1wszego dnia sie nie udalo zdjąc...
Rodząc pierwszego syna nie zadzialalo zzo i bolalo ale nawet lezki nie uronilam...

reklama
To juz duzy chlopczyk. Ciekawi mnie jak duzy jest moj. Mam wizyte 26.11.
U mnie juz 33+2 tc ... Wyobrazam sobie ze trzymam go w ramionach. Cala rodzina sie niecierpliwi na przyjscie na swiat malutkiego Aleksandra
.. Moi synowie juz nawet snują plany w co bedą z nim grac kiedy on trochę urosnie, ze wybiorą sie wspolnie do Magic Planet (cos a la park rozrywki dla dzieci i bilard z kafejką -barem dla rodzicow) :D Ze pojedziemy z nim nad morze itd.
Moja największa obawa to czy maluszek bedzię zdrowy...O porod sie nie martwie, czy bedzie bolec. To da sie przezyc. No i zdjecie szwow mnie troche stresuje. Kiedy mi zdejmowali w poprzedniej ciazy to plakalam z bolu...i to podwojnie bo 1wszego dnia sie nie udalo zdjąc...
Rodząc pierwszego syna nie zadzialalo zzo i bolalo ale nawet lezki nie uronilam...
Pierwsze tez bez znieczulenia. I ludzka znieczulica na porodowce.. masakra jakaś.
Kolana mialam pozdzierane bo szorowalam po podłodze z bolu..
Tez juz bym chciala by synek był z nami. Zdrowy i uśmiechniety.
Przez to pitolone ciśnienie nie mogę się wyciszyć i milion czarnych myśli..
Synuś kopie mocno [emoji173] wlasnie sie obudził na rytualny kotleciki w nocy hehe

Pierwsze tez bez znieczulenia. I ludzka znieczulica na porodowce.. masakra jakaś.
Kolana mialam pozdzierane bo szorowalam po podłodze z bolu..
Tez juz bym chciala by synek był z nami. Zdrowy i uśmiechniety.
Przez to pitolone ciśnienie nie mogę się wyciszyć i milion czarnych myśli..
Synuś kopie mocno [emoji173] wlasnie sie obudził na rytualny kotleciki w nocy hehe
Ja staram sie nie podjadac w nocy. Ostatnio na wiele sobie pozwolilam, ale to tez troche wina nie meza... pizze zamowil, a wie ze ta akurat to jedyna jaka lubiě. No wiec wiedzial co robi :D Wczoraj zrobilam placki ziemniaczane, sie na nie rzucilam... W porzadku, przeciez nie jem tak codzien :) Teraz wypilam wlasnie pol na pol sok jablkowy + woda z magnezem (mieszam tak bo ta woda ohydna w smaku).
Z tym cisnienem to moze postaraj sie zajac mysli czyms przyjemnym. Zrob cos czego dawno nie robilas :)
Czytalam ze czosnek dobry na regulację cisnienia. Leki na nadcisnienie są moczopędne dlatego dobrze uzupelniac potas (np banan, pomidor).
Dobrze ograniczyc tez sol.

Porcelanowa :) super!
Dziewczyny zazdroszcze Wam podjadania w nocy - ja nie moge bo rano biore eutyrox naczczo. Gdy budzi mnie glod to ciezko jest :(
Z wysokim cisnieniem nie zazdroszcze :( u mnie zawsze bylo niskie wiec teraz po podniesieniu w ciazy po prostu zbliza sie do normy. Chociaz taki plus...

Porcelanowa :) super!
Dziewczyny zazdroszcze Wam podjadania w nocy - ja nie moge bo rano biore eutyrox naczczo. Gdy budzi mnie glod to ciezko jest :(
Z wysokim cisnieniem nie zazdroszcze :( u mnie zawsze bylo niskie wiec teraz po podniesieniu w ciazy po prostu zbliza sie do normy. Chociaz taki plus...
Ja tak samo,okolo 4 w nocy zawsze wstaje i euthyrox dlatego czesto glodna w nocy musze sie powstrzymywac. A najgorsze ze moja endo powiedziala zeny zapijac ten lek tylko malym lyczkiem wody a zawsze w nocy tak mi pic sie chce ze wstaje z suchym gardlem codziennie;(

Ja w pierwszej ciąży miałam cukrzyce ciążowa , a w tej wyniki miała na granicy, ale nie wyszła cukrzyca ciążowa i się cieszyłam, aż do do czwartku, kiedy lekarz powiedział, ze ilość wód jest w górnej granicy i może to oznaczać cukrzyce... no i zaczęłam mierzyć cukry i faktycznie słabo to wyglada, wiec teraz dieta i zero słodyczy.

Ja tak samo,okolo 4 w nocy zawsze wstaje i euthyrox dlatego czesto glodna w nocy musze sie powstrzymywac. A najgorsze ze moja endo powiedziala zeny zapijac ten lek tylko malym lyczkiem wody a zawsze w nocy tak mi pic sie chce ze wstaje z suchym gardlem codziennie;(
Hmmm... Moja nie mowila o zapijaniu mala iloscia wody... Zwrocila mi uwage, zeby jesc dopiero godzine po leku.
W nocy normalnie pije wode gdy mi sie chce - tylko nie jem. Nie zauwazylam zeby przez to lek gorzej dzialal.
W noce gdy sie nie budzilam na picie to o poranku mialam szklana sachare w ustach - to na pewno mniej zdrowe niz popijanie wody.

reklama
Do góry