reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2020

reklama
Ja też biorę euthyrox i akurat dzisiaj o 2.30 miałam ochotę na ciacho i zjadłam kawałek a 7.30 wziełam tabletkę może nie zaszkodziłam.dziecku ten jeden raz U
Dzisiaj mam w planie dokupienie wszystkiego czego brakuje mi dla maluszka i (dla mnie). Zobaczymy czy się uda bo moja rodzinka już mi coś przebąkuje o innych planach. Widzę że wiele z Was ma już torby popakowane a ja w proszku.
Ja jeszcze nie mam nic nawet łóżeczka :)

Ja też biorę euthyrox i akurat dzisiaj o 2.30 miałam ochotę na ciacho i zjadłam kawałek a 7.30 wziełam tabletkę może nie zaszkodziłam dziecku ten jeden raz 😱
Nie. Teraz dziecko ma juz podobno swoja tarczyce a my dbamy o siebie. Najgorsze co moglo sie zdarzyc to to ze lek gorzej sie dzis wchlonal - ale gdzies czytalam, ze wystarcz4 godziny przerwy po posilku.

Dzisiaj mam w planie dokupienie wszystkiego czego brakuje mi dla maluszka i (dla mnie). Zobaczymy czy się uda bo moja rodzinka już mi coś przebąkuje o innych planach. Widzę że wiele z Was ma już torby popakowane a ja w proszku.
Ja mam taki plan na jutro bo jedziemy odebrac wozek to przy okazji moge dokupic brakujace rzeczy.
Nie mam jeszcze spakowanej torby...

My naszych chlopakow zostawilismy z harcerzami (kazdy w swojej grupie, dzis mają basen) i do 17h mamy swoj czas, to sie wybralismy do Ikea popatrzec za tymi kanapami do spania, moze cos wpadnie w oko. Jestesmy w drodze (40 km od naszego miejsca zamieszkania). Troche nie bardzo sie dzis czuje, ciągnie w pachwinach i nie wiem ile dam radę chodzic. I czy sie wyrobimy w czasie odebrac dzieci o 17h, jak ja chodzę tak połamana (bardzo wolno). Jestem dobrej mysli, nie powinno byc tak zle :D
Milego i spokojnego weekendu Wam zyczę.

My poprzednie dni spedzilismy w marketach budowlanych - tragedia :( tempo zolwia, poziom koncetracji niski zas irytacji wysoki a sily na te 'spacery' bliski zeru. Dzis lezakuje bo brzuch ciezki - Mala chyba lezy pupa centralnie na pepku taki szpic sie zrobil.

U mnie kolejny dzien remontu - Mala jak sie urodzi to pewnie bedzie zasypiac przy dxwieku wiertarki zamiast kolysanki 😜 bo ten dxwiek bedzie jej sie kojazyl z zyciem plodowym 😜
Do kuchni przemykam niemal pod drabina ;)
Nic nie moge znalexc.
Marze o spokoju.

:p dobrze, że te remonty robi się raz na długi czas, ja bym teraz w ciąży dostała jakiejś wścieklizny. Pamiętam jak 5 lat temu robili mi tu rodzice gruntowny remont. O co tu się działo:D Teraz to już tylko malowanko ścianek czy tam wymiana mebli raz na pare lat czyli przyjemniejsze rzeczy. Podejrzewam, że jak sie mała urodzi będę chciała się wziąć za obudowę domu:p Zwłaszcza ganek bo wygląda to masakrycznie.

U nas wlasnie gruntowny.
Gdyby nie Mala to pewnie jeszcze dlugo by sie nic nie dzialo.
Taki plus tej naszej KinderNiespodzianki 😀 ze komfort mieszkania sie podniesie. Bo dla Malej musi byc bezpiecznie, zdrowo i czysciutko 😀 ruszylo tatusia ❤.
Ciesze sie bo wczesniej nie moglam sie go doprosic i zawsze bylo cos innego do zrobienia. Dziecko dalo nam wiatr w zagle:)

reklama
U nas wlasnie gruntowny.
Gdyby nie Mala to pewnie jeszcze dlugo by sie nic nie dzialo.
Taki plus tej naszej KinderNiespodzianki 😀 ze komfort mieszkania sie podniesie. Bo dla Malej musi byc bezpiecznie, zdrowo i czysciutko 😀 ruszylo tatusia ❤.
Ciesze sie bo wczesniej nie moglam sie go doprosic i zawsze bylo cos innego do zrobienia. Dziecko dalo nam wiatr w zagle:)
Dziecko daje powera :) mój ojciec już planuje domek na drzewie akurat wszystkie kuzynki i koleżanki porodzily w tym samym czasie więc różnica wieku będzie majs 3 lata. Będzie taka zgraja 8 dzieci u mnie na podwórku :)

Do góry