reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2020

Tez tak mam tylko z prawej strony, tez bardziej czuje jak siedzę albo w nocy. Takie jakby kłucie i pieczenie, parzenie. Dziś pytałam położna o to, to powiedziała ze wszystko się rozciąga.

I ja też tak mam, z prawej strony. Na zewnątrz boli, piecze. A w środku jakby mi żebra rozpychało :oo2: w pierwszej ciąży też tak miałam. Tyle, że było to dużo wcześniej i z obu stron czułam taki ból. Lekarz wtedy mówił, że taki urok ciąży. Macica się powiększa, potrzebuje więcej miejsca i stąd ten dyskomfort. Przechodzi jak się położę 🙂

reklama
Dziewczyny od kilku dni męczy mnie taki dziwny ból brzucha zlokalizowany w górnej części, bardziej pod piersiami i jest to taki piekący ból ale odczuwam to jakby na powierzchni a nie gdzieś głębiej, tak jakby ktoś mnie patrzył gorącą wodą, nie wiem jak to inaczej opisać... nie boli cały czas, głównie jak siedzę. Zastanawiam się czy po prostu skóra się w tym miejscu rozciąga i to boli czy może to objaw czegoś gorszego? Miała któraś podobnie?
Wiesz, ja taki bol 'skory' mialam chyba od 4 miesiaca do 6. Teraz znowu sie pojawil od poczatku 8 miesiaca ale powiedzialabym okazjonalnie.
Pytalam na wizytach to tez mi mowili, ze wszystko sie rozciaga, ze brzuch rosnie. Bolaly mnie tez zebra /miedzy 4-6/ i robilo cos na ksztalt przepukliny :( zalecono mi nie robic tego co powoduje bol. Teraz przy duzym wysilku lub 'dlugim' siedzeniu np. W samochodzie te bole i wrazenia powracaja.
Smaruj skore, sprawdx czy biustonosz Cie nie uwiera i nie powoduje dodatkowych wrazen i chyba staraj sie nie zrobic nic co przez wysilek spowodowaloby powstanie przepukliny /u mnie to: nie podnoszenie/wyciaganie rak z czyms ciezszym, nie podciaganie sie rekoma np. Przy wstawaniu, ostrozne schylanie do zmywarki/.

Pod piersiami mowisz... ja mam wlasnie taki bol jaki Ty opisujesz ale w klatce piesiowej i u mnie to jest raczej zwiazane ze stresem (splot słoneczny). Czasem mnie tak wlasnie piecze. Pali...

U Ciebie mysle ze to moze byc cos w drogach pokarmowych, moze kwasy zolądkowe... nadkwasota? lub jak piszesz skora. Ale troche to dziwne ze w tym miejscu.
Lekarzem nie jestem ale wlasnie zapytaj Twojego doktora, bo jednak to lekarz a lepiej dmuchac na zimne, nie lekcewazyc.
Właśnie nie mam żadnych innych objawów typu zgaga lub refluks, bol nie jest zlokalizowany tylko z jednej strony więc obstawiam że to raczej nie wątroba, bólu żeber też nie czuje tylko taki powierzchniowy ból skóry... hmm dziwna sprawa 🤔
U lekarza byłam przedwczoraj i kilka dni miałam spokój z tymi bólami więc całkiem zapomniałam zapytać...

Wiesz, ja taki bol 'skory' mialam chyba od 4 miesiaca do 6. Teraz znowu sie pojawil od poczatku 8 miesiaca ale powiedzialabym okazjonalnie.
Pytalam na wizytach to tez mi mowili, ze wszystko sie rozciaga, ze brzuch rosnie. Bolaly mnie tez zebra /miedzy 4-6/ i robilo cos na ksztalt przepukliny :( zalecono mi nie robic tego co powoduje bol. Teraz przy duzym wysilku lub 'dlugim' siedzeniu np. W samochodzie te bole i wrazenia powracaja.
Smaruj skore, sprawdx czy biustonosz Cie nie uwiera i nie powoduje dodatkowych wrazen i chyba staraj sie nie zrobic nic co przez wysilek spowodowaloby powstanie przepukliny /u mnie to: nie podnoszenie/wyciaganie rak z czyms ciezszym, nie podciaganie sie rekoma np. Przy wstawaniu, ostrozne schylanie do zmywarki/.
Ja zauważyłam że bolinglownie jak siedzę albo leżę w jakiejś dziwnej pozycji, nieodpowiedni biustonosz wykluczam bo od 4 miesiąca nosze tylko sportowy ;) spróbuje smarować to miejsce czymś natluszczajacym, bo co prawda brzuch smaruję kremem ale tak daleko nie siegam ;)

U mnie tez ten bol zaczal sie od prawej strony, ale rozszedl sie po rowno :(
Teraz gdy powraca tez zaczyna od prawej strony.
W pewnym momencie to i sportowy stanik byl nie do zalozenia!
Po zmierzeniu obwodu pod biustem okazalo sie ze 'nagle' skoczyli mi + 10 cm.

@Balbinka30
Screenshot_20191115-163718_Chrome.jpg

U mnie tez ten bol zaczal sie od prawej strony, ale rozszedl sie po rowno :(
Teraz gdy powraca tez zaczyna od prawej strony.
W pewnym momencie to i sportowy stanik byl nie do zalozenia!
Po zmierzeniu obwodu pod biustem okazalo sie ze 'nagle' skoczyli mi + 10 cm.
Jestem w stanie znieść wszelkie niedogodności jeśli ten ból miałby być związany bo prostu z powiększeniem się brzucha lub rozciąganiem się skóry, ważne żeby to nie było nic poważniejszego :)
Zmierzyła właśnie i u mnie obwód pod biustem jakieś 7 cm większy :oops:

Jestem w stanie znieść wszelkie niedogodności jeśli ten ból miałby być związany bo prostu z powiększeniem się brzucha lub rozciąganiem się skóry, ważne żeby to nie było nic poważniejszego :)
Zmierzyła właśnie i u mnie obwód pod biustem jakieś 7 cm większy :oops:
Patrzac na wlasne doswiadczenie to chyba TYLKO TO 😀

reklama
Do góry