reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2018

ile macie dzieci? (licząć z tym/tymi w brzuszku;))

• to będzie moje pierwsze dziecko

Głosów: 50 50,0%
  • to będzie moje drugie dziecko

Głosów: 34 34,0%
  • to będzie moje trzecie dziecko

Głosów: 13 13,0%
  • to będzie moje czwarte dziecko

Głosów: 3 3,0%

• Wszystkich głosujących
    100
reklama
Moja też od razu katar ale póki co nic więcej się z tego nie robi, dziś ja zostawiłam w domu.
A jak sobie Twoja już radzi z przedszkolem?

To ja mam wizytę dziś jako ostatnia, bo dopiero na 18.

@Veronique ty masz lekarza prowadzącego z medicoveru? Zastanawiam się jak to jest z usg polowkowym, bo na stronie widziałam, że można się zapisać na płatne usg 4d, ja mam dziś takie normalne które nie będę trwać dłużej niż pół h bo tyle jest czasu między jedna wizyta a druga. Korzystałas może?
Jesli pomyliłam Cie z kimś innym to przepraszam [emoji6]
Ogólnie przedszkole dobrze, rano gadanie że nie chce iść i."nie trzeba" ale jak Już Pójdzie to ostatnie dwa dni były zero płaczu, mimo że Wczoraj w szatni jeden chłopczyk płakał jakby go zaczynali to moja stwierdziła że "ja jestem duża i.nie będę tak płakać".

U nas to pewnie jak zwykle... badanie szyjki + wypisanie zwolnienia [emoji3]
Więc mój zostaje w domu.

Ej ale bez jaj... ta moja doktorka mogłaby wreszcie obejrzeć i zmierzyć tego mojego szkraba ... ona tylko zajmuje się ta szyjka od 16tc :/
Gdyby nie polowkowe i wizyty np. W szpitalu to nie widzialabym bobasa.
Ja czekam do 19, od 21 sierpnia i już piersolca dostaje

Marta u mnie w pracy pod oknem slychac placze dzieci. Mam nadzieje ze to nie wirus i zaraz mi przejdzie. Probuje zjesc pol kromeczki chleba.

Moja też od razu katar ale póki co nic więcej się z tego nie robi, dziś ja zostawiłam w domu.
A jak sobie Twoja już radzi z przedszkolem?

To ja mam wizytę dziś jako ostatnia, bo dopiero na 18.

@Veronique ty masz lekarza prowadzącego z medicoveru? Zastanawiam się jak to jest z usg polowkowym, bo na stronie widziałam, że można się zapisać na płatne usg 4d, ja mam dziś takie normalne które nie będę trwać dłużej niż pół h bo tyle jest czasu między jedna wizyta a druga. Korzystałas może?
Jesli pomyliłam Cie z kimś innym to przepraszam [emoji6]

Hej,
U mnie niestety wizyta na usg polowkowym w medicover trwała 12 minut i oprócz mamrotania i pytania skąd Pani wie jaka to zastawka, nie było rozmowy o jakimkolwiek nagrywaniu płyty z badania czy 4d :)
Dlatego tydzień później poszłam do innego gabinetu i usg polowkowe zrobiłam jeszcze raz z prośbą o nagranie i wizyta trwała 40 minut i obejrzałam sobie dokładnie to co chciałam i mąż przy okazji też sobie w spokoju obejrzał :)

Marta u mnie w pracy pod oknem slychac placze dzieci. Mam nadzieje ze to nie wirus i zaraz mi przejdzie. Probuje zjesc pol kromeczki chleba.
Oby nie wirus, nikomu nie życzę. Tak w sumie u nas Przed każdą Wizyta w kibelku bolal żołądek, straszne skurcze jelit, więc jeśli u ciebie tak nie ma to myślę że nie masz się czym martwić

Hej,
U mnie niestety wizyta na usg polowkowym w medicover trwała 12 minut i oprócz mamrotania i pytania skąd Pani wie jaka to zastawka, nie było rozmowy o jakimkolwiek nagrywaniu płyty z badania czy 4d :)
Dlatego tydzień później poszłam do innego gabinetu i usg polowkowe zrobiłam jeszcze raz z prośbą o nagranie i wizyta trwała 40 minut i obejrzałam sobie dokładnie to co chciałam i mąż przy okazji też sobie w spokoju obejrzał :)
No właśnie obawiam się, że tutaj też tak będzie, bo to wcześniejsze trwało może z 10 min a pozostały czas latalam między gabinetami bo lekarz robiący usg nie widział skierowania od lekarza prowadzącego.
A to drugie robiłaś już poza medicover?

reklama
No właśnie obawiam się, że tutaj też tak będzie, bo to wcześniejsze trwało może z 10 min a pozostały czas latalam między gabinetami bo lekarz robiący usg nie widział skierowania od lekarza prowadzącego.
A to drugie robiłaś już poza medicover?
Tak, poza medicover.
Myślę, że najlepiej byłoby poczytać opinie o lekarzu wykonującym badanie (choć ten z medicover miał je całkiem niezle). Dla lekarzy to tylko badanie, minuty na zegarze, a dla nas Ciężarnych to wielkie emocje :))

Do góry