reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2018

ile macie dzieci? (licząć z tym/tymi w brzuszku;))

• to będzie moje pierwsze dziecko

Głosów: 50 50,0%
  • to będzie moje drugie dziecko

Głosów: 34 34,0%
  • to będzie moje trzecie dziecko

Głosów: 13 13,0%
  • to będzie moje czwarte dziecko

Głosów: 3 3,0%

• Wszystkich głosujących
    100
reklama
Jak mi się udało zasnąć to listonosz mnie obudził [emoji53] mam już wyniki morfologii znowu erytrocyty hemoglobina hematokryt poniżej normy mimo brania niby super żelaza. Na szczęście nie za wiele poniżej. Oby mi nie kazala znowu sorbiferu brać bo nie chce mi sie przez sms dyskutować ze umieram po nim. No nic czekam na resztę wyników...

Boszszsz cywilizacja dotarła i do mnie :D siedzę na zwolnieniu, moje drugie i za Cześć pierwszego placil pracodawca a za drugą częśc i za drugie już ZUS, ale jeszcze kasa nie wpłynęła i zastanawiałam się kiedy będzie i w jakiej kwocie. Przez przypadek odkryłam że można załóżyc profil zaufany w zusie i tam są wszystkie informacje, normalnie szok bo można sprawdzić kiedy co wpłynęło, kiedy planowana wypłata i w jakiej kwocie. Jakie składki Odprowadzane ma człowiek. Normalnie jestem w szoku

Ten system już od dawna jest :) jak zakładałam firmę 2 lata temu, to już bardzo dobrze funkcjonował.
W sumie nie byłam nigdy w ZUS osobiście, wszystko jest system załatwiam, do tego mam jeszcze podłączonego Płatnika (tak, jak każda firma), więc widzę wszystko z etatu (nawet z etatów sprzed 10 lat ;) ) oraz moje firmowe sprawy.

Witajcie,
Jakiś ten dzień kiepski. Gdybym wiedziała, że forum takie żywe nocą też bym dołączyła a tak tylko łaziłam po chacie i przysiady robiłam... jestem jak jakaś psycholka, w środku nocy kilka serii przysiadów na golasa [emoji23]ale przysiady na serio przynoszą ulgę nogom. Na 30 min. Jak nie zasnę w tym czasie to znowu spacer i przysiady... a w nocy mały szalał tak jakby na perkusji grał, czuję go już koło pępka. Aż mi trudno było przez to oddychać.

@dreamscometrue wkurzają mnie tacy lekarze, którzy coś tam bąkną że jest nie tak, ale nie wytłumaczą. Mam nadzieję, że ten następny będzie lepszy. Trzymam kciuki.

Powodzenia na wizytach!

Wracam do pracy, bo dziś muszę zrobić zestawienie finansowe, które miało być gotowe miesiąc temu, tylko że mejl o tym do mnie nie doszedł... bo komuś się adres pomylił [emoji36]
Więc będę tu dziś kiblować, aż skończę.

Powodzenia na wizytach!

Ten system już od dawna jest :) jak zakładałam firmę 2 lata temu, to już bardzo dobrze funkcjonował.
W sumie nie byłam nigdy w ZUS osobiście, wszystko jest system załatwiam, do tego mam jeszcze podłączonego Płatnika (tak, jak każda firma), więc widzę wszystko z etatu (nawet z etatów sprzed 10 lat ;) ) oraz moje firmowe sprawy.
Widzisz mi nigdy nie było potrzebne, mama księgowa więc ona wsyztsko załatwiała [emoji14] więc nawet nie spodziewałam się że takie coś jest dlatego w szoku jestem

reklama
hej Dziewczynki,
odzywałam się tutaj jakieś 3 tygodnie temu, ale ostatnio miałam trochę zamieszania i nie było kiedy pisać. Może teraz będzie lepiej ;p mam nadzieję, że znowu mnie przyjmiecie do swojego grona :zawstydzona/y:

Mam nadzieję, że u Was i Waszych maluszków wszystko dobrze.

Ja miałam bardzo nisko łożysko, które na szczęście się już podniosło. Niestety na usg połówkowym dziecko było bardzo niekorzystnie ułożone w związku z czym gin stwierdziła, ze woli je zrobić za tydzień niż teraz na odwal. Mamy też przyjść z czekoladą żeby w razie czego dzidzię rozruszać. najbardziej mi przykro, że przez to, że się tak ciągle układa nadal nie znamy płci (poza oczywiście takimi pierwszymi przypuszczeniami z usg genetycznego) i pewnie też z tego powodu bardzo rzadko odczuwam ruchy, które jednocześnie sa bardzo delikatne, ale najważniejsze żeby Dziecko było zdrowe. :)

Trzy razy powtarzało mi się też swędzenie dłoni i stóp więc zrobiłam oznaczenie prób wątrobowych i kwasów żółciowych i czekam na wyniki. Gin powiedziała, że cholestaza raczej nie zdarza się tak wcześnie w ciązy, ale zaleciła żeby dla własnego spokoju to zrobić.

Tyle u mnie. Mam nadzieję, że uda mi się teraz być z postami w miarę na bieżąco :)

Do góry