reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2018

ile macie dzieci? (licząć z tym/tymi w brzuszku;))

• to będzie moje pierwsze dziecko

Głosów: 50 50,0%
  • to będzie moje drugie dziecko

Głosów: 34 34,0%
  • to będzie moje trzecie dziecko

Głosów: 13 13,0%
  • to będzie moje czwarte dziecko

Głosów: 3 3,0%

• Wszystkich głosujących
    100
Ja właśnie zaglądałam na stronę mojego szpitala to dla bobasa wymagają w zasadzie jedynie pampersy i chusteczki nawilżane [emoji4]

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Z kolei u mnie piszą że żadnych kosmetyków i środków do pielęgnacji nie należy brać z domu, bo będą zapewnione. Podpasek też nie brać :)

reklama
Hej dziewczyny!! :)
Potwierdzona Helena!!! [emoji7][emoji272][emoji171]
Zdrowa, waży 368g ma piękne nóżki, raczki, brzuszek, buzie [emoji7] itd. Wszystko super! :)

Żeby nie było zbyt pięknie... Wracajac z badania otworzyłam skrzynkę a i w niej list. W poniedziałek miałam kontrolę zusu. Możecie wierzyć lub nie, byłam w sklepie, pisałam nawet z moim M na fejsie, że idę do sklepu 11:25 a że wróciłam o 11:55 kontrola była o...11:50!!!!!
Nie mam żadnego paragonu, płatności kartą bo były to małe kwoty byłam w sklepie i obok w piekarni. Mam się ustosunkować w ciągu 7 dni na piśmie... Miała któraś z Was taką akcję? Myślicie, że screen z rozmowy może być dowodem? Bo już trochę zgłupiałam... Tak edit jak wróciłam ze sklepu nie było w drzwiach żadnej kartki, ani żadnej informacji o przeprowadzonej kontroli. [emoji58]
Napisz po prostu, że byłaś w sklepie. Może jak będą drążyć to się zastanowisz jak to udowodnić. A od jak dawna jesteś na zwolnieniu i czy masz leżące?

Powiem wam dziewczyny ze chyba każda z nas musiałby mieć dwa porody-SN i CC żeby porównać! A i tak nie był by to pewnik bo czasem to kwestia szczęścia. W sensie ze poród naturalny może byc bardzo traumatyczny a kolejny dwie godziny łup siup i po sprawie albo cc szybko i bezpiecznie i tydzień po życie jakby nic nie było a z drugim leżenie ból, depresja itp.
Cóż i to i to boli tak czy inaczej ale ważne jak przygotujemy się psychicznie!
Nastawienie wiele zmienia- wiem ze ciagle się z tym powtarzam ale nastawienie ma moc.
Jeśli założymy ze wszystko będzie dobrze i ze jesteśmy twarde babki o damy radę to damy!
I to nie wstyd blagac o znieczulenie albo strzelic kupę w czasie porodu [emoji6](@dreamscometrue to do Ciebie [emoji6][emoji12])

Każda z nas jest bohaterka !

Buziaki [emoji8]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Pytanie nie do mnie, ale się wtrącę [emoji16] też oglądałam i bardzo mi się podobał [emoji4] ogólnie sporo seriali ogladnelam w czasie"przerwy" w nauce [emoji28] jeszcze bardzo mi się podobał Castle [emoji4]

To następny m serialem będzie Castle[emoji2] w zupełnie innym klimacie jest big bang theory, ale jak się ogląda od początku to jest cudowny. I Scrubs (tytuł przetłumaczony "Hoży doktorzy"), tyle, że z polskim lektorem nie bawi tak samo jak z napisami.
Jeśli chodzi o książki to lubię, jak czyta się ją ze spokojem, np. Steinback, Hesse. Nawet nie wiem dokładnie jak to napisać [emoji23]

Napisane na NEM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Powiem wam dziewczyny ze chyba każda z nas musiałby mieć dwa porody-SN i CC żeby porównać! A i tak nie był by to pewnik bo czasem to kwestia szczęścia. W sensie ze poród naturalny może byc bardzo traumatyczny a kolejny dwie godziny łup siup i po sprawie albo cc szybko i bezpiecznie i tydzień po życie jakby nic nie było a z drugim leżenie ból, depresja itp.
Cóż i to i to boli tak czy inaczej ale ważne jak przygotujemy się psychicznie!
Nastawienie wiele zmienia- wiem ze ciagle się z tym powtarzam ale nastawienie ma moc.
Jeśli założymy ze wszystko będzie dobrze i ze jesteśmy twarde babki o damy radę to damy!
I to nie wstyd blagac o znieczulenie albo strzelic kupę w czasie porodu [emoji6](@dreamscometrue to do Ciebie [emoji6][emoji12])

Każda z nas jest bohaterka !

Buziaki [emoji8]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Ja błagalam o znieczulenie, o cesarke a jak nie chcieli to błagalam żeby mnie dobili :D
Najlepsze w tym wszystkim jest to że w momencie kiedy już "wypchniesz" ta dzidzie to czujesz taka ulgę że jest na świecie i jest ok, w tej samej sekundzie przestaje Cie wszystko boleć i zalewa Cie taka fala szczęścia z tych wszystkich powodów że nie da się tego opisać ;) chyba najpiękniejsze uczucie na świecie jakie może być :)

Fizycznie bdb chociaż boli mnie wszystko[emoji6] a to kręgosłup a to brzuch kłuje...skurczu w lydce dostalam wczoraj takiego ze obudziłam się z krzykiem i M szybko mi próbował to uspokoic a boli do teraz... ale ogólnie duzo lepiej się czuję aczkolwiek nieustannie myślę o tym zlym przeplywie tt macicznej...

07.01.2018 czekamy na Ciebie Zosiu
A bierzesz magnez na te skurcze? A miałaś ten przepływ robiony z jakiegoś konkretnego powodu czy standard? Ja nie kojarzę, żeby lekarz coś mi mówił na ten temat.

reklama
To następny m serialem będzie Castle[emoji2] w zupełnie innym klimacie jest big bang theory, ale jak się ogląda od początku to jest cudowny. I Scrubs (tytuł przetłumaczony "Hoży doktorzy"), tyle, że z polskim lektorem nie bawi tak samo jak z napisami.
Jeśli chodzi o książki to lubię, jak czyta się ją ze spokojem, np. Steinback, Hesse. Nawet nie wiem dokładnie jak to napisać [emoji23]

Napisane na NEM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Big benga uwielbiam [emoji16] to przez Sheldona oglądałam właśnie ostatnio serial o Flashu [emoji23]

Do góry