reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2018

ile macie dzieci? (licząć z tym/tymi w brzuszku;))

• to będzie moje pierwsze dziecko

Głosów: 50 50,0%
  • to będzie moje drugie dziecko

Głosów: 34 34,0%
  • to będzie moje trzecie dziecko

Głosów: 13 13,0%
  • to będzie moje czwarte dziecko

Głosów: 3 3,0%

• Wszystkich głosujących
    100
Dla mnie jak na razie nie jest ^miesiącem miodowym^, ciągle jestem zmęczona, mdli mnie jeszcze, ciśnienie niskie co równa się z bólami głowy i jestem rozdrazniona..

A ja mimo iż w 1 trym. czułam sie całkiem dobrze, tak teraz w drugim czuje się jeszcze lepiej... wiadomo, że są gorsze dni, ale ogólnie mnie nosi i robie mnóstwo rzeczy w ciagu dnia. Wczoraj przedobrzyłam i wieczorem ledwo sie ruszałam, tak biodro i lewy bok bolały :/

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
@tita82 czekam na relacje :)
Moje dziecko dziś się obudziło z tatusiem do pracy, zresztą nie pierwszy raz. Tylko kurcze nie chciał go zabrać, jak się zaczęła przewracać w brzuchu to aż się zaczęłam bać jak to będzie za miesiąc czy dwa. Niby super, bo czuć Bąbla i wgl ale jakby tak mnie w godzinach mojego snu :)

Dziewczyny, bedziecie czytać brzuszkom? Może puszczacie muzyke i zakładacie brzuszkowi słuchawki?
Noe czytam, nie puszczam ;)
Ja tak miałam z młodsza że wiercila się w brzuchu prawie cały czas, ostatnie miesiące ciąży to miałam nie wyspane totalnie.

@AnnieQ. Ty to jesteś taka laska, że kebab i pizza Ci nie zaszkodzą. Ja np.nie mogę jeść pizzy w ciąży bo się okropnie czuje. Mąż twierdzi, że wszystko co kupne na drożdżach powoduje u mnie złe samopoczucie. Ja ogólnie stronie od kebabów i pizz, nawet przed ciążą bo to dla mnie za ciężkie, ale jak ktoś toleruje i jeszcze TAK wygląda to czemu nie? ;-)

@annias u mnie to 1 ciąża więc może dlatego nie jest tak widoczne, chociaż mój mąż wczoraj wieczorem stwierdził: Twój brzuch wczoraj nie był taki duży, urósł, a 5 minut wcześniej śmiał się ze mnie, że gadam głupoty jak powiedziałam, że mam wrażenie, że codziennie jest większy ;-)

Ja mam znowu jakieś kłucia, ciągnięcia, wzdęcia albo nie wiem co... ale noc lepsza niż ostatnio. Ta poduszka jest rewelacyjna!!! Nareszcie mogłam się ułożyć wygodnie. A wczoraj wieczorem to ledwo chodziłam tak mnie w tych plecach rwało. Dziś jest lepiej. A ciśnienie jak miałam tak dalej mam trupie więc często mi huczy w głowie albo tak mi nijak, ale to i przed ciążą było to samo.

Ja odżyłam w tym 2 trymestrze, są gorsze momenty i jakieś tam rzeczy które doskwierają, ale to nic. Sprzątam, gotuje- wcześniej nie miałam siły i ochoty mimo, że ten 1 trymestr nie był zły. Czasami mam wrażenie, że przeginam bo robię wszystko jak przed ciążą, ale często muszę robić to na raty bo się męczę. Staram się tylko nie dźwigać i nie wchodzić gdzieś wysoko.

Ahh i pytałyście o książeczki i muzykę. Ja słucham klasyczną i kawałki z top 50 na świecie ;-) Klasyczną puszczam ze względu ja bobasa, a i sama lubię. Co do książeczek, właśnie jedzie do mnie paczka z pierwszą książką i mamy zamiar czytać już teraz na głos :-) Mam jeszcze kilka książeczek na oku i poluje na jakieś ładne wydania.

Ostatnia edycja:
Ja mam pod opieką małego kotka który tuli mi się w nocy do cycka i do mnie jak małe dziecko. Także średnio spałam ale jestem w wyśmienitym humorze[emoji5] zaczynam się cieszyć ciąża[emoji5] 4lata mamy dzisiaj z M odkąd się spotykamy[emoji5]

10.01.2018 czekamy na Ciebie Zosiu

Drugi trymestr w teorii powinien być najlepszy, po pozbawiony mdłości itd z pierwszego trymestru, a w trzecim już się z kolei puchnie, brzuch ciężki, wiec kręgosłup boli itd., wiec ogólnie drugi anjbardziej komfortowy. Lepiej nie bedzie, ze tak powiem ;) hahahah/

Dziewczyny figura jest efektem ćwiczeń, gdybym nie była w ruchu, wygladałabym jak jeszcze ponad rok temu - jak morświn. Tudzież waleń?

Dzień dobry [emoji3]
Dziś wstałam ... ucho nie boli [emoji3] strasznie się cieszę.

No i dotarla moja poduszka [emoji3]
Dziś będę testować [emoji3]

1503043500-aaaaaa.jpeg

Jaaaaa cudo! Moje kolory!

Dzięki Lovi właśnie mnie natchnęłas [emoji106][emoji8]

[emoji1283][emoji654]️[emoji654]️[emoji654]️[emoji776]1.01.2018[emoji776][emoji1286]
[emoji593]Gabriel

Jeśli chodzi u mnie o trymestry to w pierwszym całe dnie mnie mulilo, teraz jest spoko, no może poza tym że szybciej się męczę a moje czwarte piętro to już odczuwam jak na nie wchodzę. No i brzuch mam duży to przeszkadza czasem :D ogólnie czuje się dobrze a nawet bardzo bo w poprzedniej ciąży (na ten moment miesiąc starsza była) to strasznie puchlam ale to było przez problemy z tarczyca

Ja mam pod opieką małego kotka który tuli mi się w nocy do cycka i do mnie jak małe dziecko. Także średnio spałam ale jestem w wyśmienitym humorze[emoji5] zaczynam się cieszyć ciąża[emoji5] 4lata mamy dzisiaj z M odkąd się spotykamy[emoji5]

10.01.2018 czekamy na Ciebie Zosiu
Jak ci dobrze, że masz takiego słodkiego malutkiego futrzaka. Ja mam przybłede, ale jest taka dzika (bo to kotka), że mój kontakt z nią ogranicza się do rzucania jej jedzenia przez okno bo boi się podejść jak do niej schodzę. Marzy mi się kot lub pies, glaskalabym go codziennie. Miałam 18 lat psa i przez chwilę kota, też przybłędę, ale poszedł sobie...

Drugi trymestr w teorii powinien być najlepszy, po pozbawiony mdłości itd z pierwszego trymestru, a w trzecim już się z kolei puchnie, brzuch ciężki, wiec kręgosłup boli itd., wiec ogólnie drugi anjbardziej komfortowy. Lepiej nie bedzie, ze tak powiem ;) hahahah/

Dziewczyny figura jest efektem ćwiczeń, gdybym nie była w ruchu, wygladałabym jak jeszcze ponad rok temu - jak morświn. Tudzież waleń?

Ha ha, trudno mi sobie Ciebie wyobrazić w wersji ssaka morskiego.
Nogi masz za długie [emoji12]

reklama
Dla mnie jak na razie nie jest ^miesiącem miodowym^, ciągle jestem zmęczona, mdli mnie jeszcze, ciśnienie niskie co równa się z bólami głowy i jestem rozdrazniona..
Ja tez wciąż jeszcze czekam na ten dobry czas ;). I o ile mnie nie mdli juz tak jak kiedyś i nie śpię tak często w ciągu dnia to przez te bóle nie jest różowo. No ale czekam, czekam ;).

Do góry