@AnnieQ. Ty to jesteś taka laska, że kebab i pizza Ci nie zaszkodzą. Ja np.nie mogę jeść pizzy w ciąży bo się okropnie czuje. Mąż twierdzi, że wszystko co kupne na drożdżach powoduje u mnie złe samopoczucie. Ja ogólnie stronie od kebabów i pizz, nawet przed ciążą bo to dla mnie za ciężkie, ale jak ktoś toleruje i jeszcze TAK wygląda to czemu nie? ;-)
@annias u mnie to 1 ciąża więc może dlatego nie jest tak widoczne, chociaż mój mąż wczoraj wieczorem stwierdził: Twój brzuch wczoraj nie był taki duży, urósł, a 5 minut wcześniej śmiał się ze mnie, że gadam głupoty jak powiedziałam, że mam wrażenie, że codziennie jest większy ;-)
Ja mam znowu jakieś kłucia, ciągnięcia, wzdęcia albo nie wiem co... ale noc lepsza niż ostatnio. Ta poduszka jest rewelacyjna!!! Nareszcie mogłam się ułożyć wygodnie. A wczoraj wieczorem to ledwo chodziłam tak mnie w tych plecach rwało. Dziś jest lepiej. A ciśnienie jak miałam tak dalej mam trupie więc często mi huczy w głowie albo tak mi nijak, ale to i przed ciążą było to samo.
Ja odżyłam w tym 2 trymestrze, są gorsze momenty i jakieś tam rzeczy które doskwierają, ale to nic. Sprzątam, gotuje- wcześniej nie miałam siły i ochoty mimo, że ten 1 trymestr nie był zły. Czasami mam wrażenie, że przeginam bo robię wszystko jak przed ciążą, ale często muszę robić to na raty bo się męczę. Staram się tylko nie dźwigać i nie wchodzić gdzieś wysoko.
Ahh i pytałyście o książeczki i muzykę. Ja słucham klasyczną i kawałki z top 50 na świecie ;-) Klasyczną puszczam ze względu ja bobasa, a i sama lubię. Co do książeczek, właśnie jedzie do mnie paczka z pierwszą książką i mamy zamiar czytać już teraz na głos :-) Mam jeszcze kilka książeczek na oku i poluje na jakieś ładne wydania.