reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2018

ile macie dzieci? (licząć z tym/tymi w brzuszku;))

• to będzie moje pierwsze dziecko

Głosów: 50 50,0%
  • to będzie moje drugie dziecko

Głosów: 34 34,0%
  • to będzie moje trzecie dziecko

Głosów: 13 13,0%
  • to będzie moje czwarte dziecko

Głosów: 3 3,0%

• Wszystkich głosujących
    100
Dla mnie jak na razie nie jest ^miesiącem miodowym^, ciągle jestem zmęczona, mdli mnie jeszcze, ciśnienie niskie co równa się z bólami głowy i jestem rozdrazniona..

A ja mimo iż w 1 trym. czułam sie całkiem dobrze, tak teraz w drugim czuje się jeszcze lepiej... wiadomo, że są gorsze dni, ale ogólnie mnie nosi i robie mnóstwo rzeczy w ciagu dnia. Wczoraj przedobrzyłam i wieczorem ledwo sie ruszałam, tak biodro i lewy bok bolały :/

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
@tita82 czekam na relacje :)
Moje dziecko dziś się obudziło z tatusiem do pracy, zresztą nie pierwszy raz. Tylko kurcze nie chciał go zabrać, jak się zaczęła przewracać w brzuchu to aż się zaczęłam bać jak to będzie za miesiąc czy dwa. Niby super, bo czuć Bąbla i wgl ale jakby tak mnie w godzinach mojego snu :)

Dziewczyny, bedziecie czytać brzuszkom? Może puszczacie muzyke i zakładacie brzuszkowi słuchawki?
Noe czytam, nie puszczam ;)
Ja tak miałam z młodsza że wiercila się w brzuchu prawie cały czas, ostatnie miesiące ciąży to miałam nie wyspane totalnie.

@AnnieQ. Ty to jesteś taka laska, że kebab i pizza Ci nie zaszkodzą. Ja np.nie mogę jeść pizzy w ciąży bo się okropnie czuje. Mąż twierdzi, że wszystko co kupne na drożdżach powoduje u mnie złe samopoczucie. Ja ogólnie stronie od kebabów i pizz, nawet przed ciążą bo to dla mnie za ciężkie, ale jak ktoś toleruje i jeszcze TAK wygląda to czemu nie? ;-)

@annias u mnie to 1 ciąża więc może dlatego nie jest tak widoczne, chociaż mój mąż wczoraj wieczorem stwierdził: Twój brzuch wczoraj nie był taki duży, urósł, a 5 minut wcześniej śmiał się ze mnie, że gadam głupoty jak powiedziałam, że mam wrażenie, że codziennie jest większy ;-)

Ja mam znowu jakieś kłucia, ciągnięcia, wzdęcia albo nie wiem co... ale noc lepsza niż ostatnio. Ta poduszka jest rewelacyjna!!! Nareszcie mogłam się ułożyć wygodnie. A wczoraj wieczorem to ledwo chodziłam tak mnie w tych plecach rwało. Dziś jest lepiej. A ciśnienie jak miałam tak dalej mam trupie więc często mi huczy w głowie albo tak mi nijak, ale to i przed ciążą było to samo.

Ja odżyłam w tym 2 trymestrze, są gorsze momenty i jakieś tam rzeczy które doskwierają, ale to nic. Sprzątam, gotuje- wcześniej nie miałam siły i ochoty mimo, że ten 1 trymestr nie był zły. Czasami mam wrażenie, że przeginam bo robię wszystko jak przed ciążą, ale często muszę robić to na raty bo się męczę. Staram się tylko nie dźwigać i nie wchodzić gdzieś wysoko.

Ahh i pytałyście o książeczki i muzykę. Ja słucham klasyczną i kawałki z top 50 na świecie ;-) Klasyczną puszczam ze względu ja bobasa, a i sama lubię. Co do książeczek, właśnie jedzie do mnie paczka z pierwszą książką i mamy zamiar czytać już teraz na głos :-) Mam jeszcze kilka książeczek na oku i poluje na jakieś ładne wydania.

Ostatnia edycja:
Ja mam pod opieką małego kotka który tuli mi się w nocy do cycka i do mnie jak małe dziecko. Także średnio spałam ale jestem w wyśmienitym humorze[emoji5] zaczynam się cieszyć ciąża[emoji5] 4lata mamy dzisiaj z M odkąd się spotykamy[emoji5]

10.01.2018 czekamy na Ciebie Zosiu

Drugi trymestr w teorii powinien być najlepszy, po pozbawiony mdłości itd z pierwszego trymestru, a w trzecim już się z kolei puchnie, brzuch ciężki, wiec kręgosłup boli itd., wiec ogólnie drugi anjbardziej komfortowy. Lepiej nie bedzie, ze tak powiem ;) hahahah/

Dziewczyny figura jest efektem ćwiczeń, gdybym nie była w ruchu, wygladałabym jak jeszcze ponad rok temu - jak morświn. Tudzież waleń?

Dzień dobry [emoji3]
Dziś wstałam ... ucho nie boli [emoji3] strasznie się cieszę.

No i dotarla moja poduszka [emoji3]
Dziś będę testować [emoji3]

1503043500-aaaaaa.jpeg

Jaaaaa cudo! Moje kolory!

Dzięki Lovi właśnie mnie natchnęłas [emoji106][emoji8]

[emoji1283][emoji654]️[emoji654]️[emoji654]️[emoji776]1.01.2018[emoji776][emoji1286]
[emoji593]Gabriel

Jeśli chodzi u mnie o trymestry to w pierwszym całe dnie mnie mulilo, teraz jest spoko, no może poza tym że szybciej się męczę a moje czwarte piętro to już odczuwam jak na nie wchodzę. No i brzuch mam duży to przeszkadza czasem :D ogólnie czuje się dobrze a nawet bardzo bo w poprzedniej ciąży (na ten moment miesiąc starsza była) to strasznie puchlam ale to było przez problemy z tarczyca

Ja mam pod opieką małego kotka który tuli mi się w nocy do cycka i do mnie jak małe dziecko. Także średnio spałam ale jestem w wyśmienitym humorze[emoji5] zaczynam się cieszyć ciąża[emoji5] 4lata mamy dzisiaj z M odkąd się spotykamy[emoji5]

10.01.2018 czekamy na Ciebie Zosiu
Jak ci dobrze, że masz takiego słodkiego malutkiego futrzaka. Ja mam przybłede, ale jest taka dzika (bo to kotka), że mój kontakt z nią ogranicza się do rzucania jej jedzenia przez okno bo boi się podejść jak do niej schodzę. Marzy mi się kot lub pies, glaskalabym go codziennie. Miałam 18 lat psa i przez chwilę kota, też przybłędę, ale poszedł sobie...

Drugi trymestr w teorii powinien być najlepszy, po pozbawiony mdłości itd z pierwszego trymestru, a w trzecim już się z kolei puchnie, brzuch ciężki, wiec kręgosłup boli itd., wiec ogólnie drugi anjbardziej komfortowy. Lepiej nie bedzie, ze tak powiem ;) hahahah/

Dziewczyny figura jest efektem ćwiczeń, gdybym nie była w ruchu, wygladałabym jak jeszcze ponad rok temu - jak morświn. Tudzież waleń?

Ha ha, trudno mi sobie Ciebie wyobrazić w wersji ssaka morskiego.
Nogi masz za długie [emoji12]

reklama
Dla mnie jak na razie nie jest ^miesiącem miodowym^, ciągle jestem zmęczona, mdli mnie jeszcze, ciśnienie niskie co równa się z bólami głowy i jestem rozdrazniona..
Ja tez wciąż jeszcze czekam na ten dobry czas ;). I o ile mnie nie mdli juz tak jak kiedyś i nie śpię tak często w ciągu dnia to przez te bóle nie jest różowo. No ale czekam, czekam ;).

Do góry