reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2018

ile macie dzieci? (licząć z tym/tymi w brzuszku;))

• to będzie moje pierwsze dziecko

Głosów: 50 50,0%
  • to będzie moje drugie dziecko

Głosów: 34 34,0%
  • to będzie moje trzecie dziecko

Głosów: 13 13,0%
  • to będzie moje czwarte dziecko

Głosów: 3 3,0%

• Wszystkich głosujących
    100
@tita82 czekam na relacje :)
Moje dziecko dziś się obudziło z tatusiem do pracy, zresztą nie pierwszy raz. Tylko kurcze nie chciał go zabrać, jak się zaczęła przewracać w brzuchu to aż się zaczęłam bać jak to będzie za miesiąc czy dwa. Niby super, bo czuć Bąbla i wgl ale jakby tak mnie w godzinach mojego snu :)

Dziewczyny, bedziecie czytać brzuszkom? Może puszczacie muzyke i zakładacie brzuszkowi słuchawki?
Mam zamiar puszczać muzykę ale nie na słuchawkach. To nie usłyszy? ;). Tak nawet z ciekawości tez myślałam o jakiejś melodyjce bo gdzieś czytałam, ze dziecko ja potem rozpoznaje. Czytać nie będe ale postaram sie więcej mowić bo na razie do młodego nie gadam ;).

reklama
Dla mnie drugi trymestr na pewno jest lepszy, choć na pierwszy nie mogę narzekać. Ale wieczne spanie totalnie wyłączyło mnie z życia... Teraz więcej mi się chce, za to łatwiej się męczę i niestety coraz bardziej. Dzisiaj zaczęłam sprzątać i po wstepnym pochowaniu zbędnych rzeczy i powycieraniu kurzy już miałam zadyszke a po umyciu łazienki to już w ogóle, umęczylam się jak nie wiem. Dobrze, że mieszkanie takie małe [emoji16] nie chce myśleć co będzie za 2mce [emoji33]

No nic, działam dalej, bo to nie koniec atrakcji na dziś [emoji6]

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Dobrze wiedzieć, że nie tylko ja mam jakieś dolegliwości. Chyba przez to, że do pracy chodzę bardziej mi przeszkadzają. I bardziej stresują. Albo bardziej miękka jestem...

No ale dziś piątek, idę zrobić sobie kawę i jakoś do 17 w pracy wytrzymam.

Miłego dnia!
@tita82 a Tobie szczególnie miłego!

Tak muszę się wyglądać... Kiedyś wspomniałam o moim dziadku że jest w trakcie badań, podejrzewają raka itd. No i ostatnimi dniami bardzo zżółkł, okazało się że jakiś tam kanalik zapchany i będą go oczyszczać, ale mało tego wyszło że rak, że z przezutami do wątroby i do innych organów... Po prostu masakra, chyba nawet nie ma.sie co oszukiwać że będzie dobrze...

Hej Dziewczyny

@tita82 powodzenia na wizycie po poludniu!

@Lovi23 super zestaw poduch- podobny idzie do mnie z Polski ;) daj znac jak sie spalo.

@Marcinka mamy podobny termin choc mi powiedziono ze urodze wczesniej.

Drugi trymestr u mnie jest naprawde spoko :) poza okazyjnym zakluciem, chwilowym bolem w podbrzuszu nie moge do niczego sie doczepic. Mam energie I sporo moge zrobic w domku.

Milego dnia dziewczynki. Dzis jedziemy na zakupy I do znajomych na wieczor.

Hej Dziewczyny

@tita82 powodzenia na wizycie po poludniu!

@Lovi23 super zestaw poduch- podobny idzie do mnie z Polski ;) daj znac jak sie spalo.

@Marcinka mamy podobny termin choc mi powiedziono ze urodze wczesniej.

Drugi trymestr u mnie jest naprawde spoko :) poza okazyjnym zakluciem, chwilowym bolem w podbrzuszu nie moge do niczego sie doczepic. Mam energie I sporo moge zrobic w domku.

Milego dnia dziewczynki. Dzis jedziemy na zakupy I do znajomych na wieczor.
Pierwsza urodziłam tydzień wcześniej, druga prawie dwa więc teraz też nawet nie patrzę na termin, byle by znowu nie święta i nie sylwester ;)

Tak muszę się wyglądać... Kiedyś wspomniałam o moim dziadku że jest w trakcie badań, podejrzewają raka itd. No i ostatnimi dniami bardzo zżółkł, okazało się że jakiś tam kanalik zapchany i będą go oczyszczać, ale mało tego wyszło że rak, że z przezutami do wątroby i do innych organów... Po prostu masakra, chyba nawet nie ma.sie co oszukiwać że będzie dobrze...

Wspolczuje @marta64 takich rokowan I przykrosci/ zmartwien w Twoim stanie... takie to nasze zycie ... trzymaj sie dzielnie dla dzieciatka, tule.

Ja dziś mam w planie ukisic ostatnią turę ogórków. M śpi po nocy a ja odbebniam mój rytuał 9:35 kuchenne rewolucje, 10:30 dr Quin, 11:30 na dobre i na zle. Potem zabieram się za obiad a później ogòrasy:) no i czekam na kuriera, chyba bodziak idzie. Wczoraj dostałam zestaw z bebiko: książeczka z poradami i taka chusta/maskotka sensoryczna z bąbelkami.

Przykro mi bardzo.

reklama
marta64 współczuję - przechodziliśmy przez to w tamtym roku :(

Dziewczęta, przed chwilą zakończono u nas w pracy instalację ekspresu do kawy!!! Jaki to wypas! Wypiłam czekoladę mleczną z ekspresu, ale do wyboru jest z 10 pozycji i wszystko za free! I weź tu idź na zwolnienie. Nie chcę! Hahahaha :biggrin2:

Do góry