reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2018

ile macie dzieci? (licząć z tym/tymi w brzuszku;))

• to będzie moje pierwsze dziecko

Głosów: 50 50,0%
  • to będzie moje drugie dziecko

Głosów: 34 34,0%
  • to będzie moje trzecie dziecko

Głosów: 13 13,0%
  • to będzie moje czwarte dziecko

Głosów: 3 3,0%

• Wszystkich głosujących
    100
reklama
Kurcze, ja też beczę. Wystarczy mi głupia reklama i zaraz mnie wzrusza. Chwilami to aż irytujące. Wczoraj na kręglach mój 5-latek trafił wszystkie- oczywiście łzy mi popłynęły ze wzruszenia i jak sobie pomyślałam, że on jest już duży i ma takie długie nogi i w ogóle... :D Masakra z tymi hormonami. Filmów nie oglądam, żeby nie beczeć. Boję się chodzić do kina :laugh2: Wczoraj byłam na Minionkach z dzieciakami i jak już było ok, to poszliśmy na te głupie kręgle :p

@Kejka ja tak miałam przez dwie ciąże w początkach- jakby ich nie było :) Nie martw się, ciesz się, że tak dobrze przechodzisz :) Ja od ok 2 tygodni mogłabym zapomnieć, że jestem w ciąży, tak się super czuję fizycznie.

Uwielibiam duże rodziny! Większa różnica wieku moim zdaniem jest całkiem ok :) Ja się czuję bardzo zrelaksowaną mamą, mogłam każdemu z moich chłopaków poświęcić dużo czasu w czasie niemowlęctwa, wysypiałam się, łatwiej było mi pogodzić wiele rzeczy, bo starszy był już w przedszkolu. :) Ngdy nie zakładałam, że będę miała określoną liczbę dzieci, ale bardzo mnie cieszy, że będzie- daj Boże- trójka :)

Ja dalej siedzę u fryzjera... Zaraz minie 3 godziny!

No co Ty :D A jak wrażenia? Poczestowali chociaż czymś? :D to ja zdążę pracę skończyć, zanim fryzurę Ci skończą ;) Ale będzie ładnie :D

Kurcze, ja też beczę. Wystarczy mi głupia reklama i zaraz mnie wzrusza. Chwilami to aż irytujące. Wczoraj na kręglach mój 5-latek trafił wszystkie- oczywiście łzy mi popłynęły ze wzruszenia i jak sobie pomyślałam, że on jest już duży i ma takie długie nogi i w ogóle... :D Masakra z tymi hormonami. Filmów nie oglądam, żeby nie beczeć. Boję się chodzić do kina :laugh2: Wczoraj byłam na Minionkach z dzieciakami i jak już było ok, to poszliśmy na te głupie kręgle :p

@Kejka ja tak miałam przez dwie ciąże w początkach- jakby ich nie było :) Nie martw się, ciesz się, że tak dobrze przechodzisz :) Ja od ok 2 tygodni mogłabym zapomnieć, że jestem w ciąży, tak się super czuję fizycznie.

Uwielibiam duże rodziny! Większa różnica wieku moim zdaniem jest całkiem ok :) Ja się czuję bardzo zrelaksowaną mamą, mogłam każdemu z moich chłopaków poświęcić dużo czasu w czasie niemowlęctwa, wysypiałam się, łatwiej było mi pogodzić wiele rzeczy, bo starszy był już w przedszkolu. :) Ngdy nie zakładałam, że będę miała określoną liczbę dzieci, ale bardzo mnie cieszy, że będzie- daj Boże- trójka :)

No co Ty :D A jak wrażenia? Poczestowali chociaż czymś? :D to ja zdążę pracę skończyć, zanim fryzurę Ci skończą ;) Ale będzie ładnie :D

Dobra herbatkę wypilam, ale zaraz po wyjściu lecę po paczka :D
Mam nadzieję, że zdążę córkę że żłobka odebrać :D aż się boję ile zapłacę, bo tu babka pół dniówki ze mną spędzi

@mamaincogito super!! Ueirlbiam duze rodziny! Nas jest tylko 2 ja i brat, ale dom za to pelny kuzynostwa i znajonych zawsze :-)

Agi, u mnie tak samo - mam tylko jedną siostrę, ale dzieciństwo spędziłam z mnóstwem kuzynostwa, mam mnóstwo ciotek i wujków, i bardzo bym chciała, żeby moje dzieci (wersja optymistyczna [emoji846]) takiego rodzinnego życia zaznały.

Mój dom rodzinny też był zawsze otwarty, a ojciec ciągał mnie po całej Polsce odwiedzając dalszą i bliższą rodzinę. Uwielbiałam to!

Witam nową koleżankę :)

Ja wczoraj z rana miałam taki kryzys. Płakałam i płakałam, bez większego powodu, wkurzyło mnie kilka dupereli i to chyba z tej bezsilnosci...ale poszłam pobiegać (mi ruch bardzo pomaga na samopoczucie), a potem wyszło piękne słońce i ostateczie cały dzień okazał się świetny :)

Ja tej drugiej ciaży tez nie przeżywam. Wcale. No martwię się, że taka bezobjawowa, ale ogólnie to tylko zakup wózka mnie kręci plus oglądałam wczoraj na stronie Smyka rożki i kocyki :) I np. o chrzcinach juz myślę, do których jeszcze przecież tak daleko!

Współczuję wszystkim Wam, które musicie leżeć, brać środki na podtrzymanie lub macie takie silne nieprzyjemne objawy. U mnie żeby nie częste siusiu i wydęty brzuch nie byłoby na podstawie czego stwierdzic tej ciąży. No - tylko ta przepuklina spędza mi sen z powiek.

Witam nową koleżankę :)

Ja wczoraj z rana miałam taki kryzys. Płakałam i płakałam, bez większego powodu, wkurzyło mnie kilka dupereli i to chyba z tej bezsilnosci...ale poszłam pobiegać (mi ruch bardzo pomaga na samopoczucie), a potem wyszło piękne słońce i ostateczie cały dzień okazał się świetny :)

Ja tej drugiej ciaży tez nie przeżywam. Wcale. No martwię się, że taka bezobjawowa, ale ogólnie to tylko zakup wózka mnie kręci plus oglądałam wczoraj na stronie Smyka rożki i kocyki :) I np. o chrzcinach juz myślę, do których jeszcze przecież tak daleko!

Współczuję wszystkim Wam, które musicie leżeć, brać środki na podtrzymanie lub macie takie silne nieprzyjemne objawy. U mnie żeby nie częste siusiu i wydęty brzuch nie byłoby na podstawie czego stwierdzic tej ciąży. No - tylko ta przepuklina spędza mi sen z powiek.

Ja w trzeciej tez już nie przeżywam zakupów :D czekam na jesień żeby wszystko zacząć ogarniać ;)
Mój brzuch masakra, w 6 tygodniu jak mnie wywaliło tak trzyma cały czas, wczoraj się zmierzyłam bo już mi się płakać chciało że wyglądam grubo i 8-9 cm więcej mam w brzuchu... na szczęście tylko tam...

Tez uwielbiam duże rodziny, zawsze chciałam miec trójkę dzieci, ale chyba na dwójce skończymy- fizycznie wykańcza mnie ciąża- garść leków, zastrzyki, złe samopoczucie, mdłości mam dosc i trzeci raz nie zniosę...

Ja mam siostrę bliźniaczkę jesteśmy we dwie ;)
Za to maz ma starasz siostrę o 4 lata i młodsza siostrę o 12 lat to spora różnica, w ogóle sie nie dogadują widać zupełnie inne "epoki"

Jestem po wizycie ;) wyniki papy i usg perfekcyjnie ;) jestem szczęśliwa ;)
Lekarz usg zrobił bardzo dokładnie doszukując sie płci [emoji23] nie mógł nic znaleść aż zrezygnował, ale po chwili pyta - kogo ma pani w domu, gdy odpowiedziałam ze córcię to mówi z zadowoleniem w głowie chyba widzę siusiaka [emoji23] ale ze nie jest pewien na 100%

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
Do góry