reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2018

ile macie dzieci? (licząć z tym/tymi w brzuszku;))

• to będzie moje pierwsze dziecko

Głosów: 50 50,0%
  • to będzie moje drugie dziecko

Głosów: 34 34,0%
  • to będzie moje trzecie dziecko

Głosów: 13 13,0%
  • to będzie moje czwarte dziecko

Głosów: 3 3,0%

• Wszystkich głosujących
    100
piorko mamy te ame roznice miedzy Dziecmi- ja tez się smieje ze bedzie5-10-15:). u mnie Starsza to Córa złośnik jeden Junior to chłop jak trza;).

kass ja tez mam takie dolegliwości ale to za pewne wynika ze szczuplej budowy ciała, 2 cc i przemeczenia bo jak dobrze się czuje to nadrabiam w domu: sprzątam, piele itp. a potem czuje skutki!

reklama
Niestety kleszcze moga byc wszedzie. Sasiadka zlapala kleszcza w sali zabaw dla dzieci.
My do lasu psikamy sie a na co dzien nie, bo to chemia.
W Polsce jak wejdzie kelszcz to trzeba go wyjac na wilgotna husteczke i do sliika i do labo mpz a zbadac -ok 200zl. W Niemczech nie wiem, ale w razie co tak samo mam zamiar zrobic, plus wizyta u lekarza, ew. Antybiotyk od razu, ew. Bad. Krwi

mamaincogito my tez may tuje ogrodzenie z nich, w tym przypadku możesz być spokojna klescze ich nie lubia. ja tez się boje panicznie, mój Maz mowi ze panikuje ale jak poczytam te wszystkie newsy.....

moja tesciowa w tamtym roku zlapala to swinstwo pod Aquaparkiem gdzie sa tylko ławeczki i kostak brukowa!!! wiatr musial przywiać czy co!!!

mój Mąż w tamtym roku 2 na działce ale ta akurat jest wśród innych dzialkowiczow na lonie natury, blisko łąk i lasów! ja tam już nie chodze , zresztą nie wyrabiam z ogrodem pod domem, mój Mąż uwielbia działke bo jest za miastem, zasadzil tam pelno warzyw a ja na sama myśl ze przywiezie je stamatad do domu to az żołądek ściska. Wiem panikara ze mnie ale mi chodzi o Dzieci i Malenstwo!

dreams może jak plamienia mina to polez jeszcze pare dni tak na wszelki wypadek, wiem ze jest to uciążliwe ale może gospodarka hormonalna musi się ustabilizować.

dziewczyny na wizytach trzymam kciuki.

ja po swojej dwojce mam niewiele bo większość rozdlam po rodzinie i znajomych.

Dziewczyny nie boicie się kleszczy? ciagle pisza ze jest ich epidemia nawet na trawnikach. my mamy duzy ogrod i jak pisałam sa w nim miejsca zakrzaczone, nie nadazam tam pielic i niestety chwasty tez sa. przed chwila przeczytałam artykul na ecie ze mama wyciagnela z ciala corki 150 kleszczy!!!!!!!:szok::growl: te cholerstwo jest wszędzie. czy w swoich ogródkach stosujecie cos przeciw nim? my lubimy taki styl rustykalny dużo drzew owocowych krzaków, grządki tak swojsko w centrum miasta, nasza odskocznia ale jak pomysle......
Leze z przerwami juz prawie miesiąc

10.01.2018 czekamy na Ciebie Zosiu [emoji172]

mamaincogito my tez may tuje ogrodzenie z nich, w tym przypadku możesz być spokojna klescze ich nie lubia. ja tez się boje panicznie, mój Maz mowi ze panikuje ale jak poczytam te wszystkie newsy.....

Ja właśnie czytałam, że kleszcze uwielbiają tuje. Rodzice mieli w jednym miejscu szereg tui i pies zawsze miał pełno kleszczy jak się przeszedł pod nimi... To już nie wiem sama.

Nie wiem, bo dwa dwa dni nic nie było...

10.01.2018 czekamy na Ciebie Zosiu [emoji172]
Trzeba naprawdę dużo siły żeby to przetrwać ale ja wierzę w Ciebie ;) bądź dobrej myśli ;)

dreams może jak plamienia mina to polez jeszcze pare dni tak na wszelki wypadek, wiem ze jest to uciążliwe ale może gospodarka hormonalna musi się ustabilizować.

dziewczyny na wizytach trzymam kciuki.

ja po swojej dwojce mam niewiele bo większość rozdlam po rodzinie i znajomych.

Dziewczyny nie boicie się kleszczy? ciagle pisza ze jest ich epidemia nawet na trawnikach. my mamy duzy ogrod i jak pisałam sa w nim miejsca zakrzaczone, nie nadazam tam pielic i niestety chwasty tez sa. przed chwila przeczytałam artykul na ecie ze mama wyciagnela z ciala corki 150 kleszczy!!!!!!!:szok::growl: te cholerstwo jest wszędzie. czy w swoich ogródkach stosujecie cos przeciw nim? my lubimy taki styl rustykalny dużo drzew owocowych krzaków, grządki tak swojsko w centrum miasta, nasza odskocznia ale jak pomysle......

Są specjalne opryski na komary i kleszcze, nie wiem jak cenowo to wygląda ale wiem że coraz więcej ludzi w ogródkach to stosuje. U nas w mieście wiem że wszystkie place zabaw były psikane

reklama
Do góry