reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2018

ile macie dzieci? (licząć z tym/tymi w brzuszku;))

• to będzie moje pierwsze dziecko

Głosów: 50 50,0%
  • to będzie moje drugie dziecko

Głosów: 34 34,0%
  • to będzie moje trzecie dziecko

Głosów: 13 13,0%
  • to będzie moje czwarte dziecko

Głosów: 3 3,0%

• Wszystkich głosujących
    100
Czesc :) ja dopiero sie zbieram pozalatwiac sprawy.Od rana nic mi sie nir chce i zaspypiam na stojaco :D w środę mam prenetalne :) czuje sie b.dobrze oprócz cholernych boli głowy i zęba ehhh..Marta 64 plukanka z sola pomaga :) dziekuje ;) a z woda utleniona?chyba nie w moim przypadku bo po niej zwymiotowalam :D Mam do was pytanie.Czy wy tez macie tak ze wszystko was denerwuje? Ja dzis od rana poklocilam sie z mezem i corka 9lat tez oberwala :/ w sumie za nic.Nie wiem co sie ze mną dzieje.Chyba jakis nerwosol powinna brać :D mam ochotę zaszyc sie gdzies sama i mieć św spokój.Dreams trzymam kciuki bedzie dobrze.Myśl pozytywnie tyle juz wytrzymalas :) ja tez mialam krwawienia krwiaka skierowanie na szpital i ciążę zagrozona,ale wkoncu wszystko sie unormowalo.Wierze ze u Ciebie tez tak bedzie :) buziaki

reklama
Dziewczyny! Powodzenia na wizytach! Lezace mamski nie zalamujcie sie, uczcie sie jezyka czy zacznijcie szydelkowac :-) myslcie pozytywnie. Bedzie dobrze !!

Sluchajcie wlasnie zobaczylam w kalendarzu juz na sierpien usg polowkowe!! Wow! Ale czas leci

Też mi się tak wydaje, bo już wieczorem mnie porządnie chwyciło jak się położyłam do łóżka. Uczucie jakby pękły wszystkie "wnętrzności" ;)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Postaraj się oszczędzać, w sensie odpoczywać więcej to powinno przejść. Macica się powiększa i zwiększa się nacisk, więc dłuższe stanie/chodzenie niestety będzie nam coraz częściej dawać takie znaki ;)

Dopiero w sobotę mam wizytę. 4 dni plamilam krwią ale starą, trzy dni plamienia, dwa dni czysto, dzisiaj rano trochę plamienia. Tragedii nie ma, ale ja strasznie to przeżywam.

10.01.2018 czekamy na Ciebie Zosiu [emoji172]
Robisz co możesz kochana. :* Najważniejsze, że wiesz, co to jest i jesteś pod opieką lekarza.

@kass.es przykro mi z powodu tej sytuacji. Nie stresuj się tak, szkoda nerwów.

@mamaincogito a ty zmieniasz kolor jakoś drastycznie, czy odświeżasz? :)

@Agi.aguullka hej :) U mnie jest rożnica 5 lat między pierwszym i drugim (10 l, 5 l - wcześnie wystartowałam :D ) i teraz znów... Chciałam w tym roku, żeby mieć 5-10-15 ale kurcze nie wyszło :)

Robisz co możesz kochana. :* Najważniejsze, że wiesz, co to jest i jesteś pod opieką lekarza.

@kass.es przykro mi z powodu tej sytuacji. Nie stresuj się tak, szkoda nerwów.

@mamaincogito a ty zmieniasz kolor jakoś drastycznie, czy odświeżasz? :)

@Agi.aguullka hej :) U mnie jest rożnica 5 lat między pierwszym i drugim (10 l, 5 l - wcześnie wystartowałam :D ) i teraz znów... Chciałam w tym roku, żeby mieć 5-10-15 ale kurcze nie wyszło :)

Ścinam i przyciemniam, końcówki robię z blond na szare. Ale ogólnie chyba z 30 minut dogadywałyśmy co i jak, taka dokladna :D
Chociaż jak ścięła tak na "szybko" do farbowania to już mi się podobało, więc mam nadzieję że rezultat będzie zadowalający

No to tak:

Dlugo mnie nie bylo, ale czasem przegladalam po kilka stron bez logowania i widzialam, ze juz tematy wozkow i wyprawek byly poruszane. Poki co u mnie sprawy codzienne, ze tak powiem, trzeba tez zadbac o spokoj i bezpieczenstwo rodziny. Poukladalismy sobie wszystkie sprawy formalne, teraz szukalam dobrej firmy ubezpieczeniowej, aby ubezpieczyc mieszkanie... Ostatecznie stanelo na tym, ze chyba zdecyduje sie na te firme, gdzie jestem ubezpieczona indywidualnie. Mieszkamy na swoim dopiero od marca, ale dwie sytuacje zmusily mnie do tego, aby zadbac o wlasne katy. sasiedzi potrafia byc bardzo nieodpowiedzialni, raz zostawili cos na gazie, a cala klatka byla zadymiona. Poza tym lykam witaminy z dha, smaruje brzuch kremidlem z rossmana i w tym tygodniu planuje przeglad uzebienia. Jak zrobie jakies zakupy dzieciaczkowe, to moze sie pochwale :)
Osobiście polecam Generali, Wartę, PZU na All Risku oczywiście, najlepsza likwidacja szkód, pracuję w ubezpieczeniach to mogę doradzić z doświadczenia ;)

Piórko witaj
Również nie zostawiłam sobie nic po mojej dwójce dzieci. Wszystko od nowa muszę kompletowac. Ale teraz to już zupełnie inaczej, niż przy pierwszym. Wtedy kupiłam masę niepotrzebnych rzeczy Teraz też już się tym tak nie ekscytuje

Ja po drugim porodzie ubranek do rozmiaru 62-68 od razu się jak były nie potrzebne to się pozbyłam, stwierdziłam że nigdy więcej rodzić nie będę :D resztę już zsoatwiłam z myślą że może jednak kiedyś mi się odmieni, ale wózek też sptrzedałam, ale z niego byłam nie zadowolona więc się cieszę że będę mogła nowy kupić :D

Nasi rodzice mają ogromne domy i działki, dodatkowo mamy dwa mieszkania na wynajem w innym mieście (blisko nas). Ze względu na wygodę i pracę chcieliśmy do bloku (wcześniej krótki czas wynajmowaliśmy) i okazało się to niesamowicie wygodne. Ja będę podrzucać malucha do dziadków gdy wrócę do pracy zawodowej albo rozkręcę swój biznes :D moja mama dodatkowo już myśli, żeby pójść do jednego z bloków i zostawić nam ten dom, ale wie, że go szybko sprzedam - jestem wygodnicka, jedynaki tak mają :)

Nasze marzenie domek, uparcie cały czas szukamy czegoś, miałam nadzieję że znajdziemy jeszcze w tym roku ale niestety od stycznia szukamy i narazie nic. Tyle że nie śpieszy się nam. Trochę ponad 3 lata temu kupiliśmy mieszkanie w super miejscu gdzie mam pod blokiem szkołę, przedszkole, przychodnię, sklepy i tylko 2 km do pracy więc wygodnie jest :D tylko ogródka brakuje

Lez kochana ... cały czas Leżysz?
Ja przyznam, że przez weekend mało co lezalam Ale jeszcze sobie to mogę odpuszczać, bo dziecko jeszcze jest malutkie i nie napiera na szyjke.
Brzuch też dzięki Bogu nie boli...

oj ten ból okropny, moja młodsza ostatnie dwa miesiące leżała mi na szyjce to miałam problemy z chodzeniem bo bolało, a jak wchodziłam na moje 4 piętro to rozkrokiem :D :p bo innaczej się nie dało

Kurcze, te krwiaki też potrafią narobić stracha :/ szczególnie gdy pęknie- zawał na miejcu, tyle krwi. Podziwiam Was dziewczyny, na pewno będzie dobrze. @dreamscometrue wierzę, że ten krwiak nie jest groźny. Może rzeczywiście tylko od napinania mięśni coś tam poleciało. Robisz wszystko,co możesz. Ja w pierwszej ciąży leżałam od 6 miesiąca, bo miałam skurcze przedwczesne. To był już niby czas, kiedy można było odetchnąć, a jednak okazało się inaczej. Nic te dzieci spokoju nie dadzą :)

@Fransis2010 nooo my też się nie "spuszczamy", wielu rzeczy nie mam zamiaru kupować, ale są też rzeczy, które mi się tak sprawdziły, że są na liście "must have" :) Teraz tą ciążą się bardzo cieszę, w poprzednich byłam chyba zbyt młoda i niedoświadczona, żeby spokojnie je przeżywać.

@weroni2018 to u Was miejsca a miejsca :) My też mamy podwórko, które dzielimy z sąsiadami, bo w kamienicy mieszkamy, ale więcej czasu spędzamy na działce pod lasem. Dopiero ją kupiliśmy, więc do zrobienia na niej jest wszystko :o A chwastów! Do pasa !!! :o Chcę większość tego bałaganu ogarnąć do jesieni, żeby już na wiosnę móc posadzić zioła i postawić folię.

@marta64 ostatni tydzień w pracy? Ja się dogadałam z szefem, że popracuję jak długo się da, ale już moja współpracownica stwierdziła, że szkoda jej lata, a że miała w zeszłym roku wypadek, to od neurologa dostanie L4 od razu. Idzie do lekarza w środę. Ciekawe, czy wróci do pracy. Pierwszy raz spotykam się z taką leniwą i marudną dziewuchą :p A to praca zła,a to lato bez słońca,a to upał, a to znów jej organizuję jakieś prelekcje, czy pokazy, czy konsultacje... zawsze coś. Ale jeśli będę musiała przejąć jeszcze dodatkowo jej obowiązki to ja chyba też podziękuję. I tak w drugiej pracy zrezygnowałam już z wielu kontraktów, bo nie miałam ani jednego dnia wolnego od marca. A jeszcze sezon ślubny, więc i tak nie mam do końca wolnych weekendów! :D Czuję się trochę przemęczona tym wszystkim, ale jedno praca, drugie pasja... zobaczymy, jak to wyjdzie "w praniu" :)

Chcę czy nie chcę ale muszę, na rękę mi to bo posiedzę z moimi dziewczynami w domu w wakacje :)

Witajcie dziewczyny. No i zaczęłam dziś II trymestr, a wraz z nim, zanim ten obiecany dopływ energii, straszny ból głowy, okropne samopoczucie oraz kłucie w brzuchu. Problemy z tesciowa nadal bez zmian, jestem załamana tą sytuacja i rano oczywiście zdarzylam się popłakać.
Z dobrych wiadomości, sobotni grill udał się wyśmienicie, a wczoraj byliśmy na wycieczce w Krakowie. Przeszło 10 km nóżkami zrobione, pogoda była cudna, 30°, żałuje, że niedziela sie juz skończyła.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Współczuję sytuacji, moja teściowa namawiała nas żebyśmy się budowali u niej na podwórku albo wyemontowali dom po babci, bo działkę mają wielką i w sumie na tej samej działce jest pusty dom, mimo że propozycja kusząca powiedziałam że się nie zgodzę, w życiu na jednej działce z teściami.

Moja starsza nadal zachwycona na koloni, jak dzwoni to na chwilę pochawlić się czymś, a ja się bałam że po maks trzech dniach trzebabędzie jechać po nią te 600 km :)

Ja też chciałam mniejsza różnice ale między 1 bedzie 10 lat a miedzy 2-7.wczoraj zaczął sie 12 tydzien :)

Witajcie dziewczyny. No i zaczęłam dziś II trymestr, a wraz z nim, zanim ten obiecany dopływ energii, straszny ból głowy, okropne samopoczucie oraz kłucie w brzuchu. Problemy z tesciowa nadal bez zmian, jestem załamana tą sytuacja i rano oczywiście zdarzylam się popłakać.
Z dobrych wiadomości, sobotni grill udał się wyśmienicie, a wczoraj byliśmy na wycieczce w Krakowie. Przeszło 10 km nóżkami zrobione, pogoda była cudna, 30°, żałuje, że niedziela sie juz skończyła.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
jeszcze zapomniałam dodać że w tej ciąży chyba najbardziej jestem płaczliwa, w weekend oglądaliśmy film Pamiętnik czy jakiś taki tytuł, normalnie takich filmów nie oglądam ale tą aktorkę lubię więc się skusiłam, tak ryczałam że się uspokoić nie mogłam, a moje Kochanie stwierdziło że w życiu więcej nie pozwoli mi takich filmów oglądać

jeszcze zapomniałam dodać że w tej ciąży chyba najbardziej jestem płaczliwa, w weekend oglądaliśmy film Pamiętnik czy jakiś taki tytuł, normalnie takich filmów nie oglądam ale tą aktorkę lubię więc się skusiłam, tak ryczałam że się uspokoić nie mogłam, a moje Kochanie stwierdziło że w życiu więcej nie pozwoli mi takich filmów oglądać
Biedactwo [emoji8]

reklama

Marta , tez ogladalam ten film z Rachel Adams bo tez ja uwielbiam I mimo ze film ogladalam chyba z piaty raz I wiedzialam jak sie skonczy to tez zanosilam sie od placzu ;) ach takie uroki hustawek hormonalnych ;)

Do góry