reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2018

ile macie dzieci? (licząć z tym/tymi w brzuszku;))

• to będzie moje pierwsze dziecko

Głosów: 50 50,0%
  • to będzie moje drugie dziecko

Głosów: 34 34,0%
  • to będzie moje trzecie dziecko

Głosów: 13 13,0%
  • to będzie moje czwarte dziecko

Głosów: 3 3,0%

• Wszystkich głosujących
    100
@mamaincogito brawa dla męża ze ogarnia ☺
I zobacz jaka masz "dużą " córkę ☺ dzieci są zaskakujące

@Nina25 moim zdaniem warto iść na wizytę

Mi na mdlosci pomaga melisa, herbata z miodem i imbirem. ogólnie są zioła które są zabronione w ciąży, dlatego trzeba uważać żeby nie przesadzać.

reklama
Dziewczyny właśnie wyszłam od lekarza. Nie mógł znaleźć pęcherzyka. W końcu jak go dostrzegł stwierdził, że jest zdecydowanie za mały. I teraz dwie możliwości albo wczesna ciąża albo nic z tego nie będzie. W następny piatek mam się znów pokazać. Trzymajcie micno za nas kciuki.

Cześć dziewczyny :-)
Podglądam Was nieśmiało od wczoraj i postanowiłam się przywitać.

W środę byłam u lekarza, z USG wynika, że jest tam całkiem pokaźny Kropek albo Kropka i leci nam 5 tydzień, z moich obliczeń to dokładnie 5 tydzień i 6 dzień. Termin na 08.01. Kolejna wizyta za 4 tygodnie, czyli 07.06. Trochę szkoda, że aż tyle muszę czekać, no ale... :-)

Gratulacje dla Was wszystkich :-)
Też mam termin na 8 stycznia :)

Dziewczyny właśnie wyszłam od lekarza. Nie mógł znaleźć pęcherzyka. W końcu jak go dostrzegł stwierdził, że jest zdecydowanie za mały. I teraz dwie możliwości albo wczesna ciąża albo nic z tego nie będzie. W następny piatek mam się znów pokazać. Trzymajcie micno za nas kciuki.

Miałam tak samo w pierwszej ciąży i synek pięknie nadrobił [emoji4] wiem co czujesz ale trzymam kciuki [emoji4]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Trzymam mocno kciuki, głowa do góry, pęcherzyk nadrobi :)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Kochana który to tc u Ciebie? Ja wczoraj widziałam pęcherzyk 7,7mm... też czekam ja na wyrok... dzisiaj brzucho pobolewa coraz mocniej.... ech... ta niepewność jest straszna... co do wizyty... chyba dam na wstrzymanie... to i tak.nic nie zmieni... mam zapas lekow na podtrzymanie nic nowego.nie wymyslimy... czas to jedyny wyznacznik w tej chwili. Ewentualnie po.niedzieli (o ile te bole brzucha to nic groznego) pojde na kolejne usg w ponoedzialek bedzie 6t2d pęcherzyk powinien urosnac i powinno byc widac echo zarodka...

Napisane na NEM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

aga_agi trzymam mocno kciuki! Dużo odpoczywaj!
Parkolka no to piąteczka :-)

Co do melisy, dziewczyny mają rację. Z ziołami trzeba uważać, ale melisa polecana jest m.in. na mdłości w ciąży, myślę, że kubek czy dwa nie zaszkodzą, ja piję ją przeważnie na noc albo w ciągu dnia jeśli jestem jakaś niespokojna i zdarza mi się też rano, choć rano najlepiej działa na mnie woda + imbir + cytryna + miód.

Będzie dobrze ! Trzymam kciuki ! ☺ Kropek da sobie radę !!

reklama

Trzymam kciuki, ale nie załamuj się. Moja pierwsza ciąża była młodsza, puste jajo płodowe do 8 tc. Serduszko dopiero w 9tc zaczęło bić. Terminy porodu z USG i om różnily się ok 2 tygodni. Urodziłam w terminie podanym na ostatnim USG, czyli tydzień przed terminem z om.
Wiem, że to będzie ciężkie, bo dla mnie te 10 dni czekania między jednym a drugim USG to były najgorsze dni w moim życiu, ale nic straconego jeszcze :* :* :*

Swoją drogą, czy ja nie mogę mieć normalnej ciąży? Takiej co to dziewczyny biegają, aktywnie żyją, podróżują, a nie leżec w domu lub szpitalu i jeździć że spakować a torba od 25 tc :/

Do góry