reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2018

ile macie dzieci? (licząć z tym/tymi w brzuszku;))

• to będzie moje pierwsze dziecko

Głosów: 50 50,0%
  • to będzie moje drugie dziecko

Głosów: 34 34,0%
  • to będzie moje trzecie dziecko

Głosów: 13 13,0%
  • to będzie moje czwarte dziecko

Głosów: 3 3,0%

• Wszystkich głosujących
    100
Dziękuję Wam za wsparcie ❤❤❤
Nina z om u mnie 6+3tc a pecherzyk nie spełna 5mm

reklama
Biedulka, oby Ci szybko one przeszły!
Ja za to czuje się tak jakbym wcale nie była w ciąży i naprawdę nie wiem czy powinnam się cieszyć czy martwić :(

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Ja mam tak samo i też wariuje. Choaciaz dzisiaj to czuje się fatalnie. Ale to nerwy i zmęczenie :(
Jak ja Wam.zazdroszczę tych mdłości... ja w poprzrdnich ciążach ledwo chodziłam... ale jakoś dawało to ukojenie... teraz nie mam mdlosci prawie wcale...i jakos mnie to dobija.... czekam zeby sie pojawily...glupio to zabrzmi ale marze o mdlosciach...

Napisane na NEM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Też o nich marzę. Przynajmniej wiedziałabym, że jest Ok.
po wizycie wszystko ok piekna fasola z bijącym serduchem, wizyta za 2 tygodnie bo potem wyjezdzam z corka na turnus nad morze i bylaby dopiero za miesiac a dr chcial z wynikami
Super! Gratuluje!
Dziewczyny właśnie wyszłam od lekarza. Nie mógł znaleźć pęcherzyka. W końcu jak go dostrzegł stwierdził, że jest zdecydowanie za mały. I teraz dwie możliwości albo wczesna ciąża albo nic z tego nie będzie. W następny piatek mam się znów pokazać. Trzymajcie micno za nas kciuki.
Może owu się przesunęła i ciąża jest młodsza. Trzymam kciuki by było Ok :)
Trzymam kciuki, ale nie załamuj się. Moja pierwsza ciąża była młodsza, puste jajo płodowe do 8 tc. Serduszko dopiero w 9tc zaczęło bić. Terminy porodu z USG i om różnily się ok 2 tygodni. Urodziłam w terminie podanym na ostatnim USG, czyli tydzień przed terminem z om.
Wiem, że to będzie ciężkie, bo dla mnie te 10 dni czekania między jednym a drugim USG to były najgorsze dni w moim życiu, ale nic straconego jeszcze :* :* :*

Swoją drogą, czy ja nie mogę mieć normalnej ciąży? Takiej co to dziewczyny biegają, aktywnie żyją, podróżują, a nie leżec w domu lub szpitalu i jeździć że spakować a torba od 25 tc :/

U mnie z pierwsza córką też było podejrzenie pustego jaja. A tu już w szpitalu przed czyszczeniem serudcho i zarodek. Był to 10 tc :)

Dziewczyny ja mam wizyte 18 maja to bedzie 44 dc . To nie za pozno ?
Jak narazie sie nic nie dzieje :)

Ja mam wizytę 25.04 i to bedzie 45 dc, rozmawiałam z lekarzem i powiedział że jezeli tylko nic mi sie nie dzieje, to nie ma potrzeby by wcześniej :)

Ja mam tak samo i też wariuje. Choaciaz dzisiaj to czuje się fatalnie. Ale to nerwy i zmęczenie :(

Też o nich marzę. Przynajmniej wiedziałabym, że jest Ok.

Też chciałabym chociaz troszke odczuć te mdłości bym mogła miec pewność że wszystko jest w porządku.

Hej. Byłam na usg u doktora który w tamtym tyg. podejrzewał ciąże pozamac. W wtorek był pęcherzyk 2,5mm a dzisiaj jest pęcherzyk 5,1mm, 4t6d. Plamienia są mimo luteiny ale po 2 kropelki. Mam leżeć i nic nie robić... :baffled:
Tyle tu nowych mamusiek że nie ogarniam już kto co :errr::biggrin2:

Hej. Byłam na usg u doktora który w tamtym tyg. podejrzewał ciąże pozamac. W wtorek był pęcherzyk 2,5mm a dzisiaj jest pęcherzyk 5,1mm, 4t6d. Plamienia są mimo luteiny ale po 2 kropelki. Mam leżeć i nic nie robić... :baffled:
Tyle tu nowych mamusiek że nie ogarniam już kto co :errr::biggrin2:
Jak lekarz kaze to trzeba lezec i pachniec :-)

I jestem po wizycie,karta zalozona,kropek jest mega widoczny :-) :-) :-) bardzo sie ciesze,ze wszystko jest w porzadku,jeszcze tydzien tenu pecherzyk byl maly i za nisko usytuowany,a dzis mega pecherz :-) i kropek, a najwspanialsze bylo serduszko,ktore biło,ahhh co to za uczucie.... kolejna wizyta 9czerwca.

Mamunie a co do mdłości.... w 1 ciąży mega mdłości do 19tc a w 2 ciąży mdłości i wymioty do ok 23tc :errr: Teraz licze na mega spokojną i przyjemną ciąże :dry: jak już się skonczą te plamienia psujące mi pozytywne nastawienie :oo2:

reklama
Dziewczyny a ja dzisiaj mam taki tryb leżący ze nic nie jestem w stanie zrobić. liczyłam ze przejdzie w ciągu dnia ale nie. co wstanę z łóżka to kręci mi się w głowie a wstaje powoli. dodatkowo chyba zgaga się zbliża małymi krokami ( nigdy wcześniej nie miałam zgagi wiec nie wiem). mam do napisania 7 prac zaliczeniowych do szkoły i co się za to zabieram to zasypiam ☺

Do góry