reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2018

ile macie dzieci? (licząć z tym/tymi w brzuszku;))

• to będzie moje pierwsze dziecko

Głosów: 50 50,0%
  • to będzie moje drugie dziecko

Głosów: 34 34,0%
  • to będzie moje trzecie dziecko

Głosów: 13 13,0%
  • to będzie moje czwarte dziecko

Głosów: 3 3,0%

• Wszystkich głosujących
    100
Dziewczyny ten balsam miałyście na myśli na rozstępy z Rossmana? Właśnie go testuje
1500575484-aaaaaa.jpeg

Napisane na NEM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Jak listu nie dostaniesz do konca nastepnego tygodnia to zadzwon do nich. Ja juz w 12 tygodniu na scanie umawialam sie osobiscie na polowkowe ale rozumiem ze u Ciebie moze byc inaczej.

Ja jestem 'dziwnym przypadkiem' I po przejsciach to podchodza nieco inaczej.

Tak zrobię.
Choć mam nadzieje ze przyjdzie.
Na scanie w 12 tyg powiedzieli mi tylko ze scan będzie w okolicach 14 sierpnia i ze mam czekać na list.

Zrobiłam dzisiaj mielone z ziemniaczkami na obiad, upiekłam chleb i czekoladowe mufinki z Kubusiem, i na koniec gołąbki na jutro. Padam na pysk. A mój małż stwierdził że nie zmieści się w garnitur na wesele które mamy za tydzień jak tak będę gotować [emoji14] ugotujesz źle, nie ugotujesz jeszcze gorzej
Ja po takim intensywnym dniu następny cały dzień leżę [emoji16] tak jak dzisiaj.. Ale i tak ten II trymestr jest nieporównywalny z tym co było wcześniej

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja w tym tygodniu czuje się pod koniec dnia jak koń po westernie.
Ta moja córka to normalnie motorek w tyłku :)

Napisane na NEM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja dziś "bawiłam się " w fotografa. Zostałam poproszona o zrobienie sesji ciążowej :) jako, ze fotografia (czysto amatorska) jest moją pasją od lat, to była czysta przyjemność. Modelka pod koniec popuchła bidula, jak to bywa w 9-tym miesiącu :)
Też zrobiłam obiadek, pracochłonny (2h roboty), ale uwielbiam - zapiekankę makaronową z kurczakiem, pieczarkami, papryką i cebulką, z sosem z serków topionych. Poza tym zakupy jedne, potem drugie, sprzątanie...i na jutro kolejne plany kuchenne (ciasto 3bit, obiadek, ciasto francuskie faszerowane, sałatka grecka i inne - mamy gości po obiedzie, a dokładnie mój szef z szefową i dziećmi). Ostatnio każdy dzień taki, po urlopie chyba wezmę dodatkowy urlop od urlopu, serio!!! :szok:

Ja dziś "bawiłam się " w fotografa. Zostałam poproszona o zrobienie sesji ciążowej :) jako, ze fotografia (czysto amatorska) jest moją pasją od lat, to była czysta przyjemność. Modelka pod koniec popuchła bidula, jak to bywa w 9-tym miesiącu :)
Też zrobiłam obiadek, pracochłonny (2h roboty), ale uwielbiam - zapiekankę makaronową z kurczakiem, pieczarkami, papryką i cebulką, z sosem z serków topionych. Poza tym zakupy jedne, potem drugie, sprzątanie...i na jutro kolejne plany kuchenne (ciasto 3bit, obiadek, ciasto francuskie faszerowane, sałatka grecka i inne - mamy gości po obiedzie, a dokładnie mój szef z szefową i dziećmi). Ostatnio każdy dzień taki, po urlopie chyba wezmę dodatkowy urlop od urlopu, serio!!! :szok:

Poprosze o przepis na ciasto [emoji120]

Ja po takim intensywnym dniu następny cały dzień leżę [emoji16] tak jak dzisiaj.. Ale i tak ten II trymestr jest nieporównywalny z tym co było wcześniej

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Jutro mam pobranie krwi rano, chce wykorzystać to że młody zostaje z tatą do południa i skoczyć też po buty na wesele, a mam pracowników którym robię obiady, więc chciałam dzisiaj wszytko zrobić. Odkąd wyłączylam gołąbki leżę ponieważ czuje trochę brzuch.

@AnnieQ. Wrzuć proszę przepis na zapiekankę.

Hej, również byłam dzisiaj w Lidlu, koło 9, ale większość już przebrana była. Ale szczerze mówiąc, jakość tych ubranek mnie nie powaliła, na nic się nie zdecydowałam. Za to dzisiaj przyszła mi paczka z 5 - 10 - 15, z tych jestem zadowolona :)
U mnie też jest super II trymestr, czuję się rewelacyjnie, oby tak do końca! :D

reklama
Do góry