reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2018

ile macie dzieci? (licząć z tym/tymi w brzuszku;))

• to będzie moje pierwsze dziecko

Głosów: 50 50,0%
  • to będzie moje drugie dziecko

Głosów: 34 34,0%
  • to będzie moje trzecie dziecko

Głosów: 13 13,0%
  • to będzie moje czwarte dziecko

Głosów: 3 3,0%

• Wszystkich głosujących
    100
Dziewczyny ja byłam sama samiutka (nie liczę męża No ale on doświadczenia zero) i moja szkoła rodzenia było to forum i dziewczyny które wymieniały się doświadczeniami. Poza tym dużo czytałam... Mnóstwo informacji dotycząc pierwszych chorób, co robić czego nie, co kupować czego nie...
Filmiki z instrukcjami pierwszej pomocy,nawet o tym jak się bawić z maluszkiem. Oczywiście starałam się weryfikować źródła informacji.
Teraz czuje się o niebo pewniejsza ale jednocześnie nadal przerażona.
Życie zweryfikuje wiele rzeczy wiec nie da się zupełnie przygotować. Każde dziecko jest różne.

Jedno jest pewne- nie będę panikować tak jak przy pierwszym dziecku [emoji12]

Jeśli chodź o L4 chodzące to przecież jeśli masz rękę w gipsie nie będziesz cały dzień w domu siedzieć.

Ja również bardzo polecam ciuszki z Tesco,są bardzo dobre jakościowo czego nie mogę powiedzieć o Asdzie na przykład.

Trochę wam zazdroszczę tych zakupów ale ja jeszcze poczekam na płeć. Będę wiedziała co dokupić.

Buziaki

reklama
Hej Dziewczyny,

W ostatnich dniach tyle pisalyscie o tym Lidlu I zakupach dzieciecych ze az postanowilam zajrzec do mojego angielskiego sklepu I o dziwo znalazlam dobrej jakosci body z organicznej bawelny I z mala doza niesmialosci je zakupilam ;)
IMG_2232.JPG

IMG_2233.JPG

IMG_2234.JPG

Gdyby przypadkiem przypuszczenia z ostatniej wizyty co do plci sie nie potwierdzily to oddam ciuszki w prezencie kolezance co rodzi za dwa tygodnie.

Co do szkoly rodzenia to tez chyba odpuszcze bo jestem prawie ze pewna ze czeka mnie cesarka wiec oddychanie nie zda sie na wiele.

Ogolnie blogoslawie drugi trymestr za wspaniale samopoczucie I wszystkim wam tego zycze.

Wczoraj bylam u endokrynologa ktory byl zadowolony z wynikow I powiedzial ze po ciazy moze odstawic leki jesli nie bede probowac zajasc w kolejna ciaze. Ogolnie musze tylko pobrac krew na tsh w 22 I 31 tygdoniu i tyle.

Przed wczoraj mialam spotkanie z polozna ale to tylko smieszny wywiad plus dala posluchac serduszka I umowila mnie na zastrzyk z globuliny w 28 tygodniu.

Pozdrawiam Was wszystkie serdecznie!

Załączniki

• IMG_2232.JPG
    IMG_2232.JPG
    25,2 KB · Wyświetleń: 430
  • IMG_2233.JPG
    IMG_2233.JPG
    22,5 KB · Wyświetleń: 382
  • IMG_2234.JPG
    IMG_2234.JPG
    21,8 KB · Wyświetleń: 437
Hej Dziewczyny,

W ostatnich dniach tyle pisalyscie o tym Lidlu I zakupach dzieciecych ze az postanowilam zajrzec do mojego angielskiego sklepu I o dziwo znalazlam dobrej jakosci body z organicznej bawelny I z mala doza niesmialosci je zakupilam ;)
Zobacz załącznik 815555
Zobacz załącznik 815556
Zobacz załącznik 815557

Gdyby przypadkiem przypuszczenia z ostatniej wizyty co do plci sie nie potwierdzily to oddam ciuszki w prezencie kolezance co rodzi za dwa tygodnie.

Co do szkoly rodzenia to tez chyba odpuszcze bo jestem prawie ze pewna ze czeka mnie cesarka wiec oddychanie nie zda sie na wiele.

Ogolnie blogoslawie drugi trymestr za wspaniale samopoczucie I wszystkim wam tego zycze.

Wczoraj bylam u endokrynologa ktory byl zadowolony z wynikow I powiedzial ze po ciazy moze odstawic leki jesli nie bede probowac zajasc w kolejna ciaze. Ogolnie musze tylko pobrac krew na tsh w 22 I 31 tygdoniu i tyle.

Przed wczoraj mialam spotkanie z polozna ale to tylko smieszny wywiad plus dala posluchac serduszka I umowila mnie na zastrzyk z globuliny w 28 tygodniu.

Pozdrawiam Was wszystkie serdecznie!

Masz już ustalone połówkowe usg ?

Tak, @michasia30 na 9 sierpnia, bede wtedy w 19 tygodniu
ale przedtem mam jeszcze dwa scany/ konsultacje ze specjalistami w szpitalu 26ego I 31ego lipca z racji moich wad wrodzonych i prawdopodobienstwa przedwczesnego porodu.

@michasia30 ja też błogosławie II trymest, a dziś to już w ogóle mogłabym góry przenosić. Fajne bodziaczki, ale jak patrze na te czarne kolory to już słyszę marudzenie mojej babci xD

Przepiękne ciuszki @kass.es!!!

Jak już się odważę na zakupy to właśnie w takim stylu ciuszki bym chciała - niezależnie od płci.

Ja już w autobusie, tak wykończona dzisiejszym tempem w pracy, że chyba nie będzie mdłości tylko sen. [emoji3]

Tak, @michasia30 na 9 sierpnia, bede wtedy w 19 tygodniu
ale przedtem mam jeszcze dwa scany/ konsultacje ze specjalistami w szpitalu 26ego I 31ego lipca z racji moich wad wrodzonych i prawdopodobienstwa przedwczesnego porodu.

No to masz opiekę Full Servis.
Mam nadzieje ze wszystko będzie dobrze.
Kurczę ja nadal czekam na list z data drugiego scanu [emoji30]

@michasia30 ja też błogosławie II trymest, a dziś to już w ogóle mogłabym góry przenosić. Fajne bodziaczki, ale jak patrze na te czarne kolory to już słyszę marudzenie mojej babci xD

Nie czarne tylko granatowe Moze tak wyszly na zjeciu I tylko na Sam poczatek bo maluskie i nie wiem czy poza rodzicami ktokolwiek zdazylby dzidzie w nich zobaczyc zanim wyrosnie ;)

reklama
No to masz opiekę Full Servis.
Mam nadzieje ze wszystko będzie dobrze.
Kurczę ja nadal czekam na list z data drugiego scanu [emoji30]

Jak listu nie dostaniesz do konca nastepnego tygodnia to zadzwon do nich. Ja juz w 12 tygodniu na scanie umawialam sie osobiscie na polowkowe ale rozumiem ze u Ciebie moze byc inaczej.

Ja jestem 'dziwnym przypadkiem' I po przejsciach to podchodza nieco inaczej.

Do góry