Fransis2010
Początkująca w BB
Ja też zewnetrzne-dużo od nacięcia i pęknięcia-4,5roku temu.Ja 10![]()
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Ja też zewnetrzne-dużo od nacięcia i pęknięcia-4,5roku temu.Ja 10![]()
Mnie na początku 8 rwały, ale minęło. Do dentysty idę w poniedziałek, plomby mi poszły. Chyba się załamie jak zobaczy moje zęby.dziewczyny czy któras miała problemy z zebami w ciąży? mi do moich wszystkich dolegliwości jeszcze to doszło. chyba mi osemka idzie
, boli. mam nadzieje ze to chwilowe, bo nie wytrzymam. jak miałam wcześniej usuwana osemke to antybiotykiem się skonczylo. cholera jasna! przepraszam za zwrot ale mam dość.!
Potrzebne:Poprosze o przepis na ciasto [emoji120]
Ja dlatego swoje trzy ósemki wyrwałam przed ciąża. Żadna z nich nie wyszła do końca i miałam nacinane dziąsła ale dzięki temu nie cierpię z ich powodu teraz. Każdy ma co innego. Ty zeby ja znowu ciągle bóle głowyTeż idę do dentysty w poniedziałek. Jedna 8 mi wychodzi od jakichś 5 lat i wyjść nie może. Co jakiś czas boli przez 3-4 dni i przechodzi.
Napisane na NEM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Ja jak tylko ciążę zaczęłam to zaczęły mnie boleć wszystkie dziąsła i zębydziewczyny czy któras miała problemy z zebami w ciąży? mi do moich wszystkich dolegliwości jeszcze to doszło. chyba mi osemka idzie
, boli. mam nadzieje ze to chwilowe, bo nie wytrzymam. jak miałam wcześniej usuwana osemke to antybiotykiem się skonczylo. cholera jasna! przepraszam za zwrot ale mam dość.!
Ulubione ciasto mojej starszej córkiPotrzebne:
60 herbatników
1 puszka masy krówkowej (kajmaku)
1 śmietana 30 lub 36%
pół szklanki cukru pudru
1 serek mascarpone
tabliczka lub dwie czekolady - zależy czy lubimy mieć grubsza czy cieńszą warstwę polewy na cieście- mi bardziej smakuje z mleczną, ale jeśli ktoś woli mniej słodkie ciasto, bo ono i tak jest słodkie, to doradzam jednak gorzką
Wykładamy spód blaszki herbatnikami (powinno wyjść 20 sztuk), następnie rozsmarowujemy masę krówkową, kładziemy kolejną warstwę herbatników, na to rozsmarowujemy masę z ubitej wcześniej śmietanki z serkiem mascarpone i pudrem, na to kolejna warstwa herbatników i na górę rozpuszczona w kąpieli wodnej czekolada
Jest obłędne. Ile razy go nie zrobię w jakieś nowe miejsce, to zaraz po spróbowaniu padaja pytania o przepis.
Po zrobieniu do lodówki i najlepiej podać następnego dnia, a nie tego samego, żeby herbatniki zdążyły trochę zmięknąć.