reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2018

ile macie dzieci? (licząć z tym/tymi w brzuszku;))

• to będzie moje pierwsze dziecko

Głosów: 50 50,0%
  • to będzie moje drugie dziecko

Głosów: 34 34,0%
  • to będzie moje trzecie dziecko

Głosów: 13 13,0%
  • to będzie moje czwarte dziecko

Głosów: 3 3,0%

• Wszystkich głosujących
    100
Dzień dobry! Jak tam po weekendzie? Ide zaraz ponadrabiać, bo znów jestem w tyle :D

Byłam w piątek u gineksa, ten mój chłopak ma pół kilo żywej wagi! :D <3 Rosnie jak dzik! <3

A kupno aparatu to najlepsza rzecz na świecie! :) Najpierw miałam lepszy kompakt, robi wciąż piękne zdjęcia, mam pełno ślicznych z wielu okazji, portrety też ładne, ale od roku mam lustrzankę i nie zamieniłabym jej na nic innego! :) Skoro nawet drogę mleczną udało mi się uchwycić, to naprawdę nie mam powodu do narzekań :D Wiec dziewczyny, na pewno nie będziecie żałowały :)

@dreamscometrue ciaza to tylko w reklamie ładnie wygląda :D

reklama
nie chodzi o rozbieranie fotelika, w maxi trzeba wyciągnąć pasy od tyłu i przewlec je wyżej, i zapewne o to chodzi...czy nie robi się tego codziennie, no nie ale jadąc do lekarza nie ściągam dziecku kombinezonu, ale jadąc już 40 km tak a różnica w wielkości dziecka w kombinezonie a bez jest kolosalna, więc automatyczna regulacja wysokości zagłówka nie jest musem, ale ułatwia życie ( niektórym)

jak tu na fotce, o poziom wyżej nie da się w mc cabrio zrobić tego z dzieckiem w środku, opcja ta jest w pebble ( nie wiem czy pebble plus też bo nie miałam)
No widzisz, a ja ściągam wierzchnia odzież czy jadę 3 km do sklepu czy 150 km do babci. Bo właśnie ta kolosalna różnica o jakiej piszesz (luz, który powstaje między pasami ciałem dziecka w kombinezonie, kurtce, grubej bluzie) może kosztować zdrowie a nawet życie tego dziecka.
Wypadki zdarzają się nawet 100 m od domu.

Link do: Wozisz w foteliku dziecko, które ma na sobie kurtkę? To ogromny błąd

Ostatnia edycja:
posłuchaj, nie do końca wiem o co Ci chodzi, ale mam wrażenie że moje używanie emolientów wciąż Cię kłuje, i próbujesz udowodnić że wiesz i robisz lepiej. Masz do tego prawo, ale pozwól że ja będę wyrażała swoją opinię , tak jak Ty wyrażasz swoją.
Jakich emolientow znowu?
Po prostu mam taką fanaberie na punkcie fotelików i bezpieczeństwa dziecka. Zależy mi też, żeby nie wprowadzać w błąd osób, które niekoniecznie o fotelikach wiedzą wystarczająco dużo.
A wożenie w kurtce jest po prostu niebezpieczne i to jest również zwykły fakt, a nie mój wymysł, żeby Ci dogryzc.
Ja widzę, że masz po prostu problem z tym, że się z Tobą w wielu rzeczach nie zgadzam, a wcale nie muszę, tak jak i Ty nie musisz ze mną. Ale nie pominajmy bezsprzecznych faktów w dyskusji na ważny temat, po prostu. Tutaj nie ma miejsca na poprawność polityczna.

Napisane na NEM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Wiesz co, zrobię Ci przysługę. Żeby Cię jakaś obca baba z internetu nie musiała stresować niepotrzebnie, bo to w ciąży niewskazane, a widzę, że Ci siedzi na sercu to, co pisze.
Miło było poznać, wracam do swoich zajęć.
Życzę wszystkim szczęśliwego rozwiązania w terminie i zdrowych dzieciaczków!

Napisane na NEM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Hej mamuśki [emoji8] Wiem, że nie w temacie, ale zobaczcie jakie mi dzisiaj przyszły fajne przytulanki z aliexpress. A jakie milutkie w dotyku! Zamówiłam z myślą dla dziecka, ale po reakcji mojego psa na nie, jemu chyba też będę musiała podobną sprawić [emoji23]
1505128487-aaaaaa.jpeg

Tak,od czasu emolientow widać iskrzenie między wami [emoji6]
@mamaincogito nie obrażaj się, fajnie opowiadasz o fotelikach lecz czasem odnoszę wrażenie, że jedyna firma jaka dla Ciebie istnieje to MC.
Ja myślę, że opcja z regulacją pasów przez zagłówek jest zajebista i nie ma co gadać, że pasów codziennie się nie podnosi i MC jest najlepsze[emoji6]
Naprawdę super, że Uświadamiasz dziewczyny nt bezpieczeństwa, ale mam wrażenie, że bardzo Cie irytuje jak ktoś robi coś inaczej niż Ty [emoji6] więcej luzu, świata nie zmienisz i nie ma co na siłę przekonywać do swoich racji bo i tak każdy zrobi jak uważa :-)

Napisane na E5823 w aplikacji Forum BabyBoom

Hej mamuśki [emoji8] Wiem, że nie w temacie, ale zobaczcie jakie mi dzisiaj przyszły fajne przytulanki z aliexpress. A jakie milutkie w dotyku! Zamówiłam z myślą dla dziecka, ale po reakcji mojego psa na nie, jemu chyba też będę musiała podobną sprawić [emoji23]
1505128487-aaaaaa.jpeg

Ja mam tego krolika jasnego, kupiłam nawet dwa i w tym samym stylu tylko ze w kolorach tęczy jakby dziergany z wełny [emoji5]są super to pary mam jeszcze taka pluszowa zabawkę z wstążkami do zawiązywania przy łóżka która gra [emoji846]
Jak znajdę link to podeśle [emoji4]

[emoji1283][emoji654]️[emoji654]️[emoji654]️[emoji776]1.01.2018[emoji776][emoji1286]
[emoji593]Gabriel

1505128487-aaaaaa.jpeg
Ja bym psu nie dawała pluszaków, bo później będzie Ci podbierał zabawki dziecka, bo dla niego to bez różnicy ;)

reklama
Do góry