reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2018

ile macie dzieci? (licząć z tym/tymi w brzuszku;))

• to będzie moje pierwsze dziecko

Głosów: 50 50,0%
  • to będzie moje drugie dziecko

Głosów: 34 34,0%
  • to będzie moje trzecie dziecko

Głosów: 13 13,0%
  • to będzie moje czwarte dziecko

Głosów: 3 3,0%

• Wszystkich głosujących
    100
Z tym się zgodzę. Ale nasza odpowiedzialnosc a odpowiedzialność sklepowej bardzo się różnią. Oczywiście nie ujmując tym drugim.
pewnie ze tak zwłaszcza jak się ma wczesnoszkolne albo wychowawstwo i zdarzają się uczniowie z problemami- ale to konsekwencje zawodu. poza tym uważam ze w oświacie powinni pracować ludzie lubiący dzieci ale to jak zauwazyla dreams dyskusja na inne forum

reklama
Najgorsze, że nawet jak nie różowe to w jakieś serduszko, motylki czy kwiatki albo samochodów, samoloty czy dinozaury. Ja nie sobie za punktu honoru obrałam, że moja córcia nie będzie różową landrynką więc jak czegoś szukam to z ewentualnie z minimalnym akcentem różu chyba, że wzór mi się strasznie podoba to różowe może być. Pokój jest też niebieski :)
Moja pokój ma różowy, ale ubieram ja często na dziale chłopięcym. [emoji23]
Nie cierpię tiulu i falban [emoji16]

Ktoś tu o smoczkach wspominał, tutaj mam zgryz mały. Córce kupiliśmy, ale za Chiny go nie chciała.... W ogóle. Więc w sumie obylismy się bez smoczka. I ok, czasem strasznie żałowałam, bo koleżanki wsadziły smoka i był spokój a moja się darla, ale teraz te same koleżanki mają problem, żeby smoka oduczyć. I sama nie wiem kupować, czy sobie darować i przetrwać [emoji23]

Młoda padła po zabawie w basenie z sąsiadem :)

Napisane na NEM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Ktoś tu o smoczkach wspominał, tutaj mam zgryz mały. Córce kupiliśmy, ale za Chiny go nie chciała.... W ogóle. Więc w sumie obylismy się bez smoczka. I ok, czasem strasznie żałowałam, bo koleżanki wsadziły smoka i był spokój a moja się darla, ale teraz te same koleżanki mają problem, żeby smoka oduczyć. I sama nie wiem kupować, czy sobie darować i przetrwać [emoji23]

Moja chrzesnica tez smoka nie chciała. W miejsce tego upodobala sobie kciuk. I wiele lat z tego nie wyrosla

10.01.2018 czekamy na Ciebie Zosiu

Ja będzie dużo krzyczało dzidzi to kup :D
U nas na szczęście u dwóch obyło się bez problemu oduczania. Starsza jak odstawila butelkę mając rok to odstawila też smoczek w sumie sama, a młodsza pewnego pięknego dnia poszła i wyrzuciła do kosza, to dopiero był szok. Niecałe dwa lata miała czyli już sporo.
Teraz też myślam czy spróbować bez ale w tylu sytuacjach mnie ratował że jednak chyba się nie obede

Moja chrzesnica tez smoka nie chciała. W miejsce tego upodobala sobie kciuk. I wiele lat z tego nie wyrosla

10.01.2018 czekamy na Ciebie Zosiu
Kciuka w sumie chyba ani razu w buzi nie miała.
Ja będzie dużo krzyczało dzidzi to kup :D
U nas na szczęście u dwóch obyło się bez problemu oduczania. Starsza jak odstawila butelkę mając rok to odstawila też smoczek w sumie sama, a młodsza pewnego pięknego dnia poszła i wyrzuciła do kosza, to dopiero był szok. Niecałe dwa lata miała czyli już sporo.
Teraz też myślam czy spróbować bez ale w tylu sytuacjach mnie ratował że jednak chyba się nie obede
Właśnie ją jakoś nie pamiętam, żeby strasznie płakała. Albo już zapomniałam [emoji16] po prostu musiałam ją wtedy przytulić albo cyc. Parę razy próbowałam usypiać że smoczkiem to musiałam go trzymać ręką, bo wypluwała a ja trzymałam to jeszcze coś tam mymlala. Ale jak tylko puściłam rękę to wypluwała więc stwierdziłam, że bez sensu.

Co za dzień. Byłam dziś u internisty i ortopedy, a w poniedziałek mam jeszcze neurologa [emoji33] nie można zrobić przrswietlenia więc nie ma pewności, ale prawdopodobnie rwa kulszowa. Jedyne co mogę brać to paracetamol, co mnie aktualnie bardzo śmieszy bo o ile siedzieć jeszcze mogę to leżenie boli dość bardzo, nie wiem czy zasne dziś w nocy [emoji27] o wstawaniu nawet nie chce myśleć, od razu łzy w oczach z bólu.
Jutro mam wizytę u ginekologa, obym dała radę się tam doczlapac, eh.

W tamtym tyg astma, teraz to. Moja mama mówi, że to z nerwów. Ostatnio mam trochę problemów osobistych, którymi się bardzo przejmuje. [emoji20]

Co za dzień. Byłam dziś u internisty i ortopedy, a w poniedziałek mam jeszcze neurologa [emoji33] nie można zrobić przrswietlenia więc nie ma pewności, ale prawdopodobnie rwa kulszowa. Jedyne co mogę brać to paracetamol, co mnie aktualnie bardzo śmieszy bo o ile siedzieć jeszcze mogę to leżenie boli dość bardzo, nie wiem czy zasne dziś w nocy [emoji27] o wstawaniu nawet nie chce myśleć, od razu łzy w oczach z bólu.
Jutro mam wizytę u ginekologa, obym dała radę się tam doczlapac, eh.

W tamtym tyg astma, teraz to. Moja mama mówi, że to z nerwów. Ostatnio mam trochę problemów osobistych, którymi się bardzo przejmuje. [emoji20]

Oj, biedna, rozumiem, że paracetamol nic nie pomaga?

Współczuję Ci stresów, to na pewno sytuacji nie poprawia, choć rwa dopada wiele kobiet w ciąży i tu akurat stres chyba nie jest główną przyczyną.

Trzymaj się dzielnie.

Moja koleżanka z biura urodziła niecały miesiąc temu - przyszła dziś w odwiedziny do firmy z taką uroczą maniunią dziewczynką w wózku i aż mi się ręce do niej rwały. A tu jeszcze 5 miesięcy...

ale powiedziała mi jedną rzecz- że dopiero zaczyna się oswajać z macierzyństwem, bo tak naprawdę to jednak nie wiedziała co ją czeka. Pierwsze 3tygodnie przy nieprzespanych nocach i huśtawce hormonów na zmianę płakała równo z dzieckiem lub wrzeszczała na męża, aż doszła do wniosku, że nie nadaje się na matkę. A teraz dochodzi do siebie i zaczyna patrzeć na to z większym optymizmem.

Tak wiec drogie moje - zwłaszcza pierworódki - w chwilach zwątpienia przypomnijcie sobie ten oto wpis i głowa do góry - wystarczy trochę czasu i każda z nas odnajdzie się w swojej roli :)

reklama
Witam kochane gratuluje wam wszystkim upragnionej ciazy :)
Ja walcze dalej :) powoli zbieram sie do 4 procedury in vitro 3 niestety nieudane :(
Potrzebuj Menopuru moze ktoras z was podiada w lodowce niepotrzebne niewykorzystane opakowanie - chetnie odkupie :)
Prosze o info na priv

Do góry