reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

Ja jeszcze nie liczę, lekarz nic nie wspominał, ale jak długo nic nie czuję (przeważnie podczas dnia gdy jestem w ruchu) to kładę się na plecach i czekam, zwykle kopniaczki pojawiają się dość szybko. Chociaż na pasku mam wskazówkę, żeby zacząć liczyć...
Na USG widać pojedyncze zwapnienia łożyska. Jestem już w szpitalu. Miałam ktg i nic mi na razie nie robią

Napisane na Lenovo K10a40 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Witaj @noriczka

Przy pierwszym dziecku ja zaczęłam stosować jak już siedziało - manduce, tera planuje kupić chustę LL, mam nadzieje, ze nam się uda moralnie
Jest fajna grupa chustowe na fb, polecam

@Prymulka cieszę się, ze wizyta udana, Gratuluje Córeczki
My tez mamy pare imion dla chłopca, ale jeszcze nie zdecydowaliśmy które

@HappyBabyMama korzystaj korzystaj, ja ciagle wspominam moja pierwsza ciąże i totalne zbijanie baków ;)))

ja swoje z chęcią oddaje i się nie stresuje, bo jakoś tak wychodzi, ze rzeczy wyglądają jak nowe, a ja za bardzo nie dbam, dziecko się wybrudzi to wybrudzi, ale jak już mam od kogoś i na oddanie to się stresuje, ech....

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Dzięki za wskazówki! W międzyczasie trochę poczytałam o nosidełkach i okazało się, że można używać jak maluch już siedzi, do tej pory sądziłam, że wcześniej... Myślę, że spróbuję znowu z chustą, może tym razem się uda ;) Z FB jestem trochę na bakier, tzn. nie używam...
Na początku wątku wyprawkowego chyba @Czoperka podała link do bardzo fajnej strony o chustowaniu (Link do: Zamotani) - jak dla mnie to skarbnica wiedzy w tym temacie :)

Muszę jakoś ogarnąć pisanie na bieżąco bo zwykle czytam na telefonie, a odpisuje na kompie, ale wtedy muszę przeglądnąć ostatnie strony od początku i czasem mi coś umyka:oops:

Zaczęłam czytać wątek wyprawkowy od początku i w końcu pozamawiać to czego mi brakuje. Przeglądnełam już ubranka po moich chłopakach i jestem mile zaskoczona bo chociaż trochę wędrowały po rodzinie/znajomych to wróciły w dobrym stanie i w dodatku okazało się, że te najmniejsze to głównie unisex i trochę kolorowo-niebieskich, więc dla dziewczynki też mogą być.

@malami25 i ja tez ✊✊✊
Ja dzis wreszcie mam wizytę, na której będzie pomiar szyjki, już myślałam,moze te 3 tyg.nigdy nie miną. Ogólnie to chyba podczas ciąży najbardziej mnie cieszy ta comiesięczna "randka" z ginekologiem i podglądanie dzieciaczka. A w międzyczasie wariuje. Zazdroszczę kobieta, które są ginekologami i codziennie mogą sobie bobasa podejrzeć.

@malaMi trzymam kciuki za Ciebie. ja mam wizytę teraz dopiero na 4.11 ale trochę się stresuje czy pessar trzyma no i to moja taśma owodniowa że to dlugo bez kontroli bo ostatnia wizyta była 7.10 i nie wiem czy to nie za długa przerwa.

mi lekarz kazał liczyć ruchy ale raczej jak czuje ze sie kręci to jakoś się nie stresuje i nie liczę jeszcze.na razie mój syn jest bardzo delikatny i nawet chyba nie dał mi bolesnego kopniaka ani razu.

u nas choroba i zęby idą więc nie bardzo mam czas i siły tutaj pisać ostatnio ale zaglądam i czytam Was :)

wróciły mi mdłości niestety i jakoś sama też kiepsko się czuję.

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

@malwi85, współczuje czekającego Cie remontu i to w listopadzie...bo niestety jest coraz ciężej, chyba, ze Ty rześka jak sarenka?
emoji16.png

ja czuję się świetnie :) ale co z tego jak mi każą leżeć i się oszczędzać :( no ale skoro mam diagnozę nisko schodzące łożysko i te niewiadomego pochodzenia krwawienie/plamienie (którego na szczęście teraz nie ma) to lepiej leżeć. ale co tam mąż ogarnie ;)

Na USG widać pojedyncze zwapnienia łożyska. Jestem już w szpitalu. Miałam ktg i nic mi na razie nie robią

Napisane na Lenovo K10a40 w aplikacji Forum BabyBoom

trzymam kciuki żeby było ok :)

@noriczka fajnie że tyle ubranek uda się jeszcze wykorzystać :) ja wczoraj próbowałam jednym kliknięciem zamówić wszystkie brakujące śpioszki w hm, czyli po jakieś 6 bodziaków z krótkim, 6 z długim, jakieś pajace i spodenki i dopadła mnie lekka cenowa załamka, na razie dałam spokój, tym bardziej że to pierwszy raz jak chciałam zamówić jakieś nowe rzeczy, do tej pory szukałam tylko w sh

@malami25 i ja tez ✊✊✊
Ja dzis wreszcie mam wizytę, na której będzie pomiar szyjki, już myślałam,moze te 3 tyg.nigdy nie miną. Ogólnie to chyba podczas ciąży najbardziej mnie cieszy ta comiesięczna "randka" z ginekologiem i podglądanie dzieciaczka. A w międzyczasie wariuje. Zazdroszczę kobieta, które są ginekologami i codziennie mogą sobie bobasa podejrzeć.

powodzenia na wizycie :) doskonale Cie rozumiem, tak do ok. 20 tyg, też miałam takie schizy, bo w zeszłym roku miałam poronienie zatrzymane, dopiero na wizycie dowiedziałam się, że jest źle, więc w tej ciąży oczekiwanie na każdą wizytę było ze strachem, czy wszystko ok, po wizycie spokój, ale tak tylko przez parę dni a potem znowu nerwy, i najchętniej miałabym usg robione codziennie. a odkąd czuję ruchy udaje mi się wyluzować, choć tak naprawdę odpuszczę jak urodzę :)

@MartynaM szybko zleci do wizyty, ale jak się masz denerwować lepiej zgłosić się wcześniej, zdrowia dla młodego i siły dla Ciebie z tymi mdłościami

reklama
@malami26,trzymaj sie w tym szpitalu;)

@iryski, powodzenia ja wizycie [emoji110]

@MartynaM, tez mam wizytę 4.11 i odliczam dni [emoji16]

Dziewczyny mam pytanko co do jedzenia śledzi? Mój tato robi przepyszna zupkę śledziową, ale z cały śledzi- razem z mleczami. Ona jest ma zimno, czyli bez obróbki termicznej. Myślicie, ze moge spróbować troche, czy lepiej nie ryzykować? Ja uwielbiam głownie wodę z tej zupki, ale ona wlasnie jest wymieszana z mleczami ze śledzia. Sama nie wiem co robić, a mam straszna ochotę na te zupę [emoji58]

Do góry