Dzień dobry wszystkim
u nas od rana spokój, aż za bardzo, musiałam trochę rozruszać małego, bo nie bardzo kopał, ale już matka małymi kuksańcami obudziła
@maryqska fajnie, że mała ma kontakt z dziadkiem, ja uważam, że to jest bardzo ważne dla rozwoju dziecka, ale też chyba bardziej się docenia jak się nie ma wcale albo właśnie tylko jednego, bo to tym bardziej podnosi relację do wyjątkowej i jedynej i jakoś tak motywuje, żeby bardziej się starać
ja mam też ochotę na słodkie, ale ograniczam, bo ostatnio dwa razy z rzędu na wizytach wyszło, że tyję 2 kg na 3 tyg :O i się przeraziłam
pas nie wygląd jakby miał zrobić krzywdę dziecku, ale nie dziwię się że jest schiza przy zakładaniu, oby pomógł
@Shaer zazdroszczę, że już masz wózek, fotelik, wanienkę, łóżeczko - tutaj ja jestem w czarnej ....
ciągle się zastanawiam co i jakie wybrać i może lepiej, bo co chwila coś nowego doczytuję w temacie i zmieniam zdanie
a jak masz więcej zabawek i komu wydać to dlaczego nie to miłe gesty
@apap jakbym miała córkę też bym ubierała ją na niebiesko, bo po prostu lubię ten kolor
w okresie jak myślałam że będzie dziewczynka kupiłam w lumpku okazyjnie za 18 zł ciemnoróżowy (mąż twierdzi że to fiolet
kombinezon, i mam zamiar w niego ubrać synka, jeśli nic nie dostanę, trudno, będzie przez chwilę gender
@Prymulka ja mam tak samo z pracą, nie tylko finanse są ważne (choć głównie), ale właśnie zawsze widziałam się jako pracującą mamę, bo to dobrze nakręca życiowo, a szczęśliwa mama szczęśliwe dziecko
poza tym jestem takim typem, który im więcej ma do ogarnięcia tym lepiej mu idzie
tylko boję się swoich reakcji po porodzie, że jednak zwyciężą hormony a nie przekonania