@Prymulka u nas podgrzewacz jakoś się sprawdził. Nie używaliśmy go jakoś przesadnie ale przez parę miesięcy tak. Kupiliśmy używany akurat. Fajnie że poruszyłas temat chusty. Ja jej nie używałam z córką, jakoś nie miałam do tego głowy a poza tym była zima. Dopiero przed wakacjami kupiliśmy nosidełko ergonomiczne tuli i to była rewelacja. Całe wakacje i jesień używaliśmy tam gdzie nie było sensu iść z wózkiem; ) teraz zastanawiam się co robić bo przy dwójce ręce wolne się przydadzą na pewno. Do nosidla można dokupić wkładkę ale mam wątpliwości czy to bezpieczne. Czy któraś używała? A jakie są Wasze doświadczenia z chusta? Mnie przeraża to motanie. ..
reklama
@MiMeMi a gdzie to sprawdzic? W sensie waznosc fotelika?
@malwi86 ja mam wszystko po synku. Wanienke to jeszcze po mezu. Zabawki bym dala, ale tu nie mam komu tak naprawde,bo dawac jakims zulom, zeby przylazili po jeszcze to nie chce. Poza tym to zabawki uzywane, wiec nie kazdy takie chce, bo tu ryska czy cos... Znajomych raczej mamy ze starszymi dziecmi, albo wcale bez.
Mialysmy taka paczke kolezanek - 6 dziewczyn. Tylko ja i jeszcze jedna mamy dzieci. Cztery sa w zasadzie wolne. Zreszta sa na tyle ustawione, ze raczej wszystko by sobie kupily na zamowienie pod swoj gust.
@malwi86 ja mam wszystko po synku. Wanienke to jeszcze po mezu. Zabawki bym dala, ale tu nie mam komu tak naprawde,bo dawac jakims zulom, zeby przylazili po jeszcze to nie chce. Poza tym to zabawki uzywane, wiec nie kazdy takie chce, bo tu ryska czy cos... Znajomych raczej mamy ze starszymi dziecmi, albo wcale bez.
Mialysmy taka paczke kolezanek - 6 dziewczyn. Tylko ja i jeszcze jedna mamy dzieci. Cztery sa w zasadzie wolne. Zreszta sa na tyle ustawione, ze raczej wszystko by sobie kupily na zamowienie pod swoj gust.
hej. czytam Was cały czas ale kiepsko się czuję bo strasznie męczą mnie mdłości. w sumie nie mdłości ale nic mi się nie mieści co zjem to mi się tak odbija że lecę do łazienki bo nie idzie wytrzymać.@Prymulka u nas podgrzewacz jakoś się sprawdził. Nie używaliśmy go jakoś przesadnie ale przez parę miesięcy tak. Kupiliśmy używany akurat. Fajnie że poruszyłas temat chusty. Ja jej nie używałam z córką, jakoś nie miałam do tego głowy a poza tym była zima. Dopiero przed wakacjami kupiliśmy nosidełko ergonomiczne tuli i to była rewelacja. Całe wakacje i jesień używaliśmy tam gdzie nie było sensu iść z wózkiem; ) teraz zastanawiam się co robić bo przy dwójce ręce wolne się przydadzą na pewno. Do nosidla można dokupić wkładkę ale mam wątpliwości czy to bezpieczne. Czy któraś używała? A jakie są Wasze doświadczenia z chusta? Mnie przeraża to motanie. ..
co do chusty to ja używałam i polecam.nosidla są dopiero od momentu gdy dzidzia samodzielnie siedzi. wkładki noworodkowe nie są polecane. tak się niby wypowiadają rehabilitanci.
Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom
MiMeMi
Fanka BB :)
@iryski zrób podstawową wyprawkę ubraniową teraz w najmniejszym rozmiarze, tak w razie godziny w. Jeszcze z miesiąc i zaczną się konkretne wyprzedaże. I wtedy poszalej zakupowo. W grudniu to już w ogóle będą czyścić półki przed kolekcją wiosenną.
@Shaer a jaki masz fotelik? Ja mam Maxi cosi i jakiś czas temu znalazłam (chyba pod pokrowcem) naklejkę z datą produkcji. A producent na stronie pisze ile lat można używać. Popatrzę się jeszcze raz
@Shaer a jaki masz fotelik? Ja mam Maxi cosi i jakiś czas temu znalazłam (chyba pod pokrowcem) naklejkę z datą produkcji. A producent na stronie pisze ile lat można używać. Popatrzę się jeszcze raz
Truskaweczka2017
Moderatorka
Jeśli dobrze pamiętam to @marlena:) brała w sobotę ślub wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia. Szczęścia i jeszcze więcej miłości :*
HappyBabyMama
O Truskaweczka miło Cię widziećJeśli dobrze pamiętam to @marlena:) brała w sobotę ślub wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia. Szczęścia i jeszcze więcej miłości :*
Podgrzewacza nie mialam. Butelki sa jak nowe, ani raz nie uzyte po starszaku.
Nie mialam tez przewijaka ani krzeselka do karmienia, misiow szumisiow i innych gazdzetow.
Nie dosc ze mieszkalismy w trojke na pokoju 10 m kw u tesciow to jeszcze z kasa tez nie bylo jakos rewelacyjnie. Zreszta ja uwazam ze od takichrzeczy wazniejsza jest milosc mamusi bo takiemu robaczkowi wszystko jedno.
@Czoperka chyba Grillo. Musze ksiazeczki poszukac
Nie mialam tez przewijaka ani krzeselka do karmienia, misiow szumisiow i innych gazdzetow.
Nie dosc ze mieszkalismy w trojke na pokoju 10 m kw u tesciow to jeszcze z kasa tez nie bylo jakos rewelacyjnie. Zreszta ja uwazam ze od takichrzeczy wazniejsza jest milosc mamusi bo takiemu robaczkowi wszystko jedno.
aniay
Mamy styczniowe 2007 fulltime mum Moderatorka
Generalnie się z Tobą zgadzam ale jak można sobie życie ułatwić, to czemu nie ;DPodgrzewacza nie mialam. Butelki sa jak nowe, ani raz nie uzyte po starszaku.
iryski
@noriczka Fajnie, ze teraz już na spokojnie możesz się cieszyć ciąża.
@MiMeMi tak właśnie planuje w grudniu zrobić większe zakupy. Tylko na razie chciałam się zorientować ile i czego potrzeba na sam początek. Bo jestem zupełny laik w temacie. Myślicie, ze w grudniu będę tez wyprzedaże wózków? Czy to tak tylko w branży samochodowej? Maź się uparł jak osioł,żeby nowy kupić. Jak patrzę na ceny to trochę niemoralne niektóre. Wczoraj przyszło mi do głowy żeby poszukać moze poekspozycyjnych. Kupowaliście tak kiedyś?
Chusty mi się ogromnie podobają- u kogoś. Ale to motanie mnie przeraża. A na wsi mam ograniczone możliwości nauki jak to zrobić prawidłowo, zostaje internet.
@ Shaer a moze by oddać do domu małego dziecka lub jakiejś świetlicy środowiskowej?
@MiMeMi tak właśnie planuje w grudniu zrobić większe zakupy. Tylko na razie chciałam się zorientować ile i czego potrzeba na sam początek. Bo jestem zupełny laik w temacie. Myślicie, ze w grudniu będę tez wyprzedaże wózków? Czy to tak tylko w branży samochodowej? Maź się uparł jak osioł,żeby nowy kupić. Jak patrzę na ceny to trochę niemoralne niektóre. Wczoraj przyszło mi do głowy żeby poszukać moze poekspozycyjnych. Kupowaliście tak kiedyś?
Chusty mi się ogromnie podobają- u kogoś. Ale to motanie mnie przeraża. A na wsi mam ograniczone możliwości nauki jak to zrobić prawidłowo, zostaje internet.
@ Shaer a moze by oddać do domu małego dziecka lub jakiejś świetlicy środowiskowej?
reklama
wyprzedaże wózków wydaje mi się są niezależne od czasu. Warto przeglądać model w internecie który Ci się podoba i polować na okazję. Ale to prawda - wózek nówka to największy chyba wydatek z wyprawki. Zawsze można kupić używany lub sprzedać swój nowy...@noriczka Fajnie, ze teraz już na spokojnie możesz się cieszyć ciąża.
@Shae