reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

reklama
Dzień dobry.
Pogoda nie rozpieszcza. Chyba najgorsza na spacer- wieje, leje i zimno. Rano byliśmy w galerii i pełno matek z wózkami, bo co innego robić? Po drzemce planuję zabrać Nikosia do family parku.
Co do bóli, to mnie spojenie łonowe też zaczęło boleć. Chyba nadeszła pora na rozciąganie.
Smoczek u nas dopiero od 8mc w użyciu i od tego czasu Wielka miłość. Do 8mc mógł nie istnieć. U nas "korek" okazał się zbawieniem :)

Dzień dobry.
Pogoda nie rozpieszcza. Chyba najgorsza na spacer- wieje, leje i zimno. Rano byliśmy w galerii i pełno matek z wózkami, bo co innego robić? Po drzemce planuję zabrać Nikosia do family parku.
Co do bóli, to mnie spojenie łonowe też zaczęło boleć. Chyba nadeszła pora na rozciąganie.
Smoczek u nas dopiero od 8mc w użyciu i od tego czasu Wielka miłość. Do 8mc mógł nie istnieć. U nas "korek" okazał się zbawieniem :)
Ja smoczka z oliwia nigdy nie uzywalam, nie chciała. W pewnym momencie zaczela ssac kciuk ale jak stwierdzilismy ze musi sie odzwyczaic to tez bez problemu poszło.

Któraś z was pisala ze liczy na drugie dziecko tak grzeczne jak pierwsze, jesli mi sie trafi drugi taki aniolek jak moja oliwka to bedzie cud, raczej sie nastawiam na malego rozbojnika I krzykacza. Smoczki ostatnio.z Aventu kupiłam bo oliwka zobaczyla I pomyslala ze fajnie by bylo jakby dzidzia miala.

@witaj Slivka! Trzymam kciuki za Ciebie i Twojego maluszka:)

@askkka2, powodzenia na wizycie, daj znac co i jak:)

@HappyBabyMama, ja tez z waga dramat, wiec przestałam sie ważyć. Ale muszę sprawdzić, bo wczoraj na wizycie mnie nie ważyła i kazała sie w domu z ważyć i wpisać do karty ciazy... Jutro rano sie zwaze, ale juz sie tego boje. Ostatnio zaczęłam ćwiczyć regularnie, jakies przysiady i na ręce ćwiczenia. Tutaj u rodziców tez mam rower i odbitek, wiec jak sie tylko remont kończy to biorę sie za siebie. W ogole zapisałam sie juz na ćwiczenia po ciazy od marca do trenera[emoji16]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

@askkka2 trzymam kciuki. ja mam swoją w piątek już mnie gin straszył że jak pessar się zsunie to wyślę mnie do szpitala na sterydy więc też mam stresa. no i ja dziś krew miałam i odbieralam badania moczu wyniki moczu ok bakterie są ale w normie ale w posiewie znowu coś wyrosło. jakieś dwie bakterie więc nawet nie sprawdzili co to takiego.znowu jakieś cuda na kiju mi wychodzą. dziewczyny czy też tak mialyscie ? ja mam co mocz robiony posiew bo wychodzą bakterie za każdym inne. już nie wiem czy ja mam całą florę świata w sobie czy nie umiem pobrać normalnie moczu.

@silvka witam :)

ja ubolewam że musiałam zrezygnować z ćwiczeń widzę że kg idą mi w tylek i mam już latynoski zad. trochę wzięliśmy się za urządzanie pokoi dla chłopaków. ale ja jakoś nie mogę się do tego porządnie zebrać.

u nas żaden smoczek nie przeszedł nad czym ubolewalam

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

@Slivka witaj.
@askkka2 trzymam kciuki żebyś same dobre wieści usłyszała.
@Danutka24 zdróweczka dla synka.

A mnie odwiedził Pan, który ma robić nam szafę, żebym wybrała materiały. I oczywiście nie mogłam się zdecydować [emoji6]. Muszę się zastanowić. Ale cieszę się , bo czekam na tą szafę bardzo. Teraz tylko muszę M zagnać do malowania jak wróci.
A to jest ten mój cudowny smoczek. tylko teraz widzę, że jest dostępna tylko wersja silikonowa.

Link do: CHICCO smoczek kauczukowy ortodontyczny 0+

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
Cześć i czołem. Kto zamawiał taka pogodę -przyznać się. U nas nad morzem sztorm
Nawet molo zostało uszkodzone tak wiało w nocy. Aż strach wychodzić. Ograniczyłam się dziś do zakupów w biedronce i odebrania młodego że szkoły. Mój synus miał dziś jakieś prelekcje w szkole i warsztaty chemiczne. Skutek jest taki że wyrzucił mi z lodówki jogurty mimo ze kupuje tylko bio. Kanapek w szkole nie zjadł bo stwierdził że białe pieczywo jest ble. Gazowane napoje kazał wylać do zlewu i zazyczyl sobie gorzkiej czekolady. Na koniec oznajmil że w piwie są robaki i ciekawe co na to tata [emoji32]. Ogólnie patrzę zawsze na to go kupuje w sklepach dania mocno przetworzone omijam szerokim łukiem. Pilnuje żeby młody zjadal warzywo i owoc. Słodycze zje jak ma chęć -nie opycha się nimi więc mu nie bronie jak w ciągu dnia zje knopersa i paczuszke mamby. Ale dziś mnie zaskoczył bo kazał nawet actimele swoje ulubione wywalić bo mają czerwony barwnik a on pochodzi z robaków (i tu ma racje ) podobnie jak barwione na czerwono żelki m&msy a nawet pomadki do ust [emoji16]. No nic idę robić koktajl że szpinaku zobaczymy czy mój eko syn się skusi.

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

@MartynaM Twoj 'latynowski zad' powalil mnie na lopatki :laugh2:ja chyba tez mam taki ; )

zaczelam rozmyslac nad kacikiem dla maluszka. choc w naszej sypialni najprawdopodobniej bedzie mieszka tylko pol roku to I tak jakos chcialam mu ten kacik umilic : )
dlatego zamierzam dokupic niewielka komode zeby ubranka I kosmetyki byly pod reka, jakies ladne lampki do zawieszenia wokol lozeczka (praktyczne tez przy nocnym przebieraniu), literki z imieniem nad lozeczko (tylko imienia na razie brak ;) ), I moze jeszcze jakies male przytulne gadzety co by mu milo z name bylo : )
maz jeszcze nie wie o moich planach, ale najpierw je zrealizuje potem mu powiem, dopiero jak zobaczy ze fajnie wyglada to sie przekona ;):cool2:

reklama
Do góry