reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

hej, jestem już po wizycie u diabetologa. Zwiekszyła mi leki teraz mam na sniadanie i przed snem 4 jednostki. Ale za to bardzo mnie pocieszyła ze najprawdopodobniej po porodzie nie będę miała cukrzycy i te moje wyniki nie są takie straszne jak mi się wydawało. Już się nie mogę doczekać az zapcham się słodyczami bo to chyba jedyna rzecz której mi tak naprawdę brakuje.
Pogoda w Toruniu z samego rana +5 ale odczuwalna dużo niższa wiec w ruch poszła kurtka zimowa i się dopiełam :) nawet jest miejsce dla większego brzuszka.
A jutro od rana ginekolog. I tak w koło Macieju :)
To dobrze ze nie jest tak zle.dobrze cie rozumiem:)

reklama
@marlena gratuluje zakupów. Teraz odpoczywaj bo duża impreza przed Toba :)
@silvka witamy na styczniówkach :)
Dziewczyny tak sie stresuje przed moją dzisiejszą wizytą że szok. Czy szyjka nadal sie skraca czy nie. czy nadal będę musiała leżeć czy nie. Czy z dzieckiem wszystko w porządku. Wizyta o 16 a ja już cała w nerwach.
Nie stresuj sie.napewno wszystko bedzie ok:)trzymam mocno kciuki:)

Cześć i czołem. Kto zamawiał taka pogodę -przyznać się. U nas nad morzem sztorm
Nawet molo zostało uszkodzone tak wiało w nocy. Aż strach wychodzić. Ograniczyłam się dziś do zakupów w biedronce i odebrania młodego że szkoły. Mój synus miał dziś jakieś prelekcje w szkole i warsztaty chemiczne. Skutek jest taki że wyrzucił mi z lodówki jogurty mimo ze kupuje tylko bio. Kanapek w szkole nie zjadł bo stwierdził że białe pieczywo jest ble. Gazowane napoje kazał wylać do zlewu i zazyczyl sobie gorzkiej czekolady. Na koniec oznajmil że w piwie są robaki i ciekawe co na to tata [emoji32]. Ogólnie patrzę zawsze na to go kupuje w sklepach dania mocno przetworzone omijam szerokim łukiem. Pilnuje żeby młody zjadal warzywo i owoc. Słodycze zje jak ma chęć -nie opycha się nimi więc mu nie bronie jak w ciągu dnia zje knopersa i paczuszke mamby. Ale dziś mnie zaskoczył bo kazał nawet actimele swoje ulubione wywalić bo mają czerwony barwnik a on pochodzi z robaków (i tu ma racje ) podobnie jak barwione na czerwono żelki m&msy a nawet pomadki do ust [emoji16]. No nic idę robić koktajl że szpinaku zobaczymy czy mój eko syn się skusi.

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom
He he mądry chłopczyk:)moja córa uwielbia koktajl z natki pietruszki jabłka i ewentualnie banana można dodac.

@betina79 nie powiem bo padniecie :) ale dużo ....
U mnie +10.8 masakra. I 19cm w obwodzie.
Dziewczyny wagą się nie ma co przejmować, 10 kg to nic strasznego. Ja przytyłam tylko 2 kg czyli obecnie ważę niecałe 47 kg i to jest właśnie bardzo źle, bo mój brzuszek wyrósł tylko do przodu i nie mam żadnej amortyzacji :( nawet leżeć na boku mi niewygodnie.
Witaj:) niezla chudzina z Ciebie:)

To jutro kilka wizyt sie szykuje, łącznie ze mna. Kciuki za wszystkie.

@Shaer i dziewczyny ja tez nie wiem gdzie bede mieszkać moze tu a moze na swoim. Wkurza mnie ta niewiadoma. Nie chce mi sie nawet ogarnac tej wyprawki. Ani mi radosci nie sprawia ani nawet nie mam gdzie tego postawic. Jestem przybita. Jeszcze dobija mnie to, ze jestem taka ociezala, brzuch wielki ruszac sie normalnie nie moge a jeszcze 3mce. Z synem jakoś lepiej znioslam ciaze. Choc psychicznie mi czasem odbijalo, po porodzie juz zwłaszcza, mialam strasznego baby bluesa. maz chodzil do pracy i wydawalo mi sie ze ma wszystko w dupie.

Hej,

Ale produkujecie postów, nie pamiętam co kto napisał...

Kciuki za wizyty.

Ja mam już 9 kg na plusie :-( (pocieszam się, że częściowo to odbicie wagi po odstawieniu starszaka od piersi) Na szczęście ja z figurą gruszki i tłuszczyk na tyłku i udach. Na brzuchu mała warstwa, więc dużo szczegółów na usg widać - tak mi ostatnio lekarka powiedziała. Ja w pierwszej ciąży przytyłam 16 kg a zrzuciłam 21. Teraz miałam nadzieję na mniej niż 16 ale nie wiem jak to wyjdzie. Pamiętam, że na końcu pierwszej ciąży straszne opuchlizny na nogach mi wyszły, więc częściowo to woda raczej była.

@kamisia1101 w sumie to dobrze, żeby mambę sobie darował. Dostałam na wakacjach jako gratis do czegoś i jak przeczytałam skład to sama chemia...

@Marcje super, że trenera po ciąży znalazłaś. Ja miałam sobie zrobić ocenę mięśni dna macicy po pierwszej ciąży ale jakoś dogadać się nie mogłam w przychodni i w końcu temat upadł.

Kurczę, syn mi się wybudził jak próbowałam czapkę ściągnąć i już chyba drzemki dzisiaj nie będzie :-(

Dziewczyny ja nie mam na razie nic dla syneczka, zero wyprawki... Coś tam moja mama pokupowała a ja czuję paniczny strach przed obkupieniem się na zapas. Po 11 latach niepowodzeń nie mogę wciąż uwierzyć że i dla mnie zaświeci słońce. Ale każdy dzień przybliża do celu ;)

Czy Wy miewacie skurcze i twardnienia brzuszka? Czy w 27 tc to już norma?

Dziewczyny a robicie jakieś mrożonki lub przetwory z myślą o naszych maluchach? Rozszerzanie diety przypadnie nam na wdzięczny okres wakacyjny, ale w sumie na początek najlepsze są te warzywa jesienne jak ziemniaki, dynia, cukinia, marchew, kalarepka, pietruszka. W czerwcu to głównie rzodkiew, sałata, kapusta, szparagi, kalafior a to nienajlepsze warzywa na start ;) Ja właśnie będę mrozić swoją dynię, cukinię i marchew, bo ziemniaki się przechowają. Myślę nad jabłkami, bo mam dwa wory. Dla Adasia próbowałam kiedyś robić słoiczki z jabłkami, ale bez cukru i mi prawie wszystkie puściły. Może kwestia kiepskich słoików? Macie jakieś inne pomysły na przechowywanie jabłek?

Wlasnie ja bym chciała porobić małe słoiczki z jabłek, gruszek i dyni, bo mamy mnóstwo na ogrodzie. Ale w kuchni dziecięcej jestem zielona i nie wiem wlasnie jak je zrobi. Bo przypraw raczej nie mozna. Będziesz robiła to w formie musów?

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

ja ostatnio miewam bóle jak na miesiączkę. Do tego takie palenie w jajnikach (tez miewałam to przy miesiączce) Ale nie trwa to zbyt długo.

reklama
@Czoperka, ja nic nie planuję. U nas akurat przy pierwszym ciężko szło z rozszerzaniem diety. W zasadzie 8 miesięcy tylko na piersi a tak to liznął dosłownie coś gotowego ze słoiczka a zazwyczaj zamykał buzię jak zobaczył łyżeczkę. Zobaczymy jak młoda będzie chętna na nowe smaki...

@Slivka gratuluję maluszka w końcu po tak długich staraniach. Mi co jakiś czas twardnieje. Ale magnez plus chwilkę odpoczynku i przechodzi. Rozumiem Twój strach przed wyprawką. Ale jeszcze chwilka i będzie coraz bardziej "bezpiecznie".

Ach i co do słoiczków. Nie wszystkie się nadają. Mojej mamie puszczały na przykład słoiczki po dżemach Łowicz. Słoiczki po daniach dziecięcych też nie trzymają. Także jak już się napracujecie to zaopatrzcie się w dobre słoiki i nakrętki.

Do góry