reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

Hej!

Ale produkcja od rana :)

@olivka85 fajnie, że warsztaty Ci się podobały, bo ja właśnie też się wybieram u nas, ale dopiero za miesiąc ;)

Dziewczyny z tą glukozą to faktycznie chyba jest tak, że się coś zmieniło w tym temacie i teraz są 3 kłucia, bo jak byłam poprzednio w ciąży to standardem były 2, a teraz każda jak leci ma 3 :/ No niefajnie, ale jak mus to mus…Mnie też to czeka jeszcze.

Co do dnia chłopaka to ja mam z tym zawsze problem, bo 10.03 jest jeszcze dzień meżczyzny i jakos mi bardziej pasuje, że chłopcy teraz - np synek, a z mężem w marcu, ale nie wiem do końca jak to jest.

A co do skracających się szyjek to jakaś plaga normalnie! Jak Was czytam to co chwilę któraś ma z tym problem :/ Aż zaczęłam się sama bać jak to u mnie będzie a gin za niecały tydzień…Oby było ok!

Miłego dnia dziewuszki! Ja właśnie na moment wpadłam do pracy, ale później mam pazurki więc chwila dla mnie ;)

reklama
Kochane ja na szybko...dzis dzien byl pelen wrazen i tez niekonievznie tych dobrych...

Wiec na wizycie super! Szyjka sie trzyma! Wiec wizyta za 3 tyg. Synus zdrowiotki;)

Ale po wizycie mialam nieprzyjemna sytuacje:/ mialam kolizje:/ na szczescie nikomu sie nic nie stalo! Ale bardzo emocjonalnie do tego podeszlam...ehhh no nic troche pociagnie naprawa...tescia auto gorzej wyglada..

Ide poczytac co u Was dzis sie dzialo;)
Nie przyjemna sytuacja ale najważniejsze ze mu Ci sie nie stalo i że z dzidziusiem wszystko dobrze:)

Kamisia trzymam kciuki.
Oliwka a co takiego o tych fotelikach mówił? Pewnie zeby nie kupować używanych. Ja to wlasnie patrzę na bezpieczeństwo fotelika przede wszystkim. Same widzimy ile stłuczek sie przydarza a dla maluszka to moze byc poważna stłuczka. Wszyscy trąbią o bezpieczeństwie a ostatnio usłyszałam od jednej dziewczyny ze o a zgarnęła super fotelik ze śmietnika bo ktos wystawił całkiem dobry. No dreszcze mnie przeszły to tyle sie o tym mowi zeby nie używany bo nie wiadomo czy nie brał udziału w kolizji, ze po stłuczce nawet drobnej powinien producent dać nowy fotelik- a ona sobie wyrzucony przez kogoś zgarnęła i zadowolona :)

O uzywanych tez o tym wspominal. Mowil, zeby patrzec z czego jest zrobiony taki fotelik. A te od zestawow 3w1 z wozkami, nie maja zadnych atestow i sa dopuszczone tylko do sprzedazy a nie zapewniaja bezpieczenstwa. Warto wybierac foteliki z min 3 gwiazdkami. Za granica jest tak ze sluzby maja obowiazek przeciac szelki w foteliku, jeseli miala miejsce kolizja. Mowil ze wbrew pozorom najbezpieczniejsze miejsce na forelik jest po srodku na tylnej kanapie jesli tylko sa tam cale pasy a nie ten biodrowy. Najlepsze miejsce dla rodzica jest z przodu poniewaz jezdzac z tylu w trakcie kolizji rodzic moze uszkodzic dziecko. No temat rzeka, ludzie duzo pytan mieli. Warto sobie poczytac w necie

reklama
Do góry