reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

witam z rana!
zaraz jakies dobre sniadanko, trzeba by troche popracowac a wieczorem pieczemy z synkiem ciasteczka do przedszkola na jutro - on uwielbia takie aktywnosci :)
wedlug moich zalozen zostalo mi jeszcze 2-3 tyg do konca pracy, ale zaczynam czuc wyrzuty sumienia ze tak wczesnie, ze mogla bym przeciez jeszcze troche popracowac, choc to juz bedzie polowa 7 miesiaca..
tym bardziej ze nikt jakos specjalnie nie zauwaza ze jestem w ciazy, wiec na pewno beda niemile zaskoczeni jak zrezygnuje niedlugo.. : /

reklama
Dzień dobry!

Kciuki dla wszystkich dzis wizytujących i powodzenia na glukozach:)

@marlena, dobrze zrobiłaś. Zdrowie jest teraz na pierwszym miejscu:)

My jutro wyprowadzamy sie:( szkoda mi troche nasze obecnego mieszkanka, ale w weekend zaczynamy remont nowego.

Ja umówiłam sie,ze w październiku bede pracować z domu, we chyba jednak jak bede 4 października u ginekologa, to poproszę o l4. Sama nie wiem co robić. Juz wszyscy na mnie naciskają żebym dała sobie spokój z praca ..

Miłego dnia kochane[emoji295]️[emoji106]

Jutro dzień chłopaka, szykujecie cos dla swoich ukochanych?? Ja nie mam troche pomysłu..:/

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

No i nie uda mi się dzisiaj zrobić glukozy. Kurier nie zdąży odebrać krwi. Więc pójdę w przyszłym tygodniu.
@Bridget Jones na opakowaniu glukozy był wpis, że dwa pobrania - przed i po 120 minutach. Ale w przychodni powiedzieli, że będą 3 pobrania.

Dziewczyny, jak Wam się brzuchy mocno napinają to bierzcie magnez. Ja jak kilka dni nie brałam to poźniej, w zeszłym tygodniu, źle się czułam. Nie mogłam siedzieć w biurze, lepiej było jak leżałam. Nie wspominając o tym moim skoku ciśnienia. Po tygodniu brania magnezu od razu lepiej.

Hej dziewczyny [emoji4]

Andzulka
Mnie w zależności od tego jak sie ułoży, rożne miejsca z lekka kłują albo bolą. Troszkę ręka mu sugeruje zeby zmienił pozycje albo sama ją zmieniam i często maluszek ma litość i przekłada sie. Spróbuj moze na innym boczku poleżeć i zobaczysz, jak maluszek zareaguje, moze to jest powodem.

Brzusio super ze juz na wolności, bardzo sie cieszę. Uważaj na siebie [emoji4]

Kamisia powodzenia na wizycie. 3mam kciuki za dobre wieści i miłe przeżycia

Marlena i Julia gratuluje zdrowych bobasków.
Marlena a ty do pracy jeszcze wracasz po chorobie? Przydałoby Ci sie troche poobijać, tym bardziej ze niedługo wesele i tyle bedzie sie działo!

Julia najważniejsze to ze nikomu nic sie nie stało, a teraz łap dystans do sytuacji :)

Chorowinkom poprawy zdrowia życzę. Duzo pic! Ja sobie podczas choroby w kuflach od piwa ( a co! Zeby swa razu nie wstawać) miksturki robiłam. Ciepła, przegotowana woda a w niej rozpuszczalam miód i tarłam imbir i cytrynę w plastrach. Takie drineczki piłam. Mniam i do tego zdrowe, bo wrzątek nie zabijał witamin itepe

Miłego dnia

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Dzięki za odpowiedź leżenie pomaga ale kurczę jak tylko próbuje wstać boli cały bok i pachwinie.

@betina79 a Ty w Polsce mieszkasz czy poza?
Ja ostatnio pracowałam prawie do końca 7 m-ca i niestety jeszcze na l4 coś kończyłam co się posypało. A i tak po powrocie do firmy dostałam inne stanowisko.
Ja już odpuszczam. Choć trochę mi szkoda. Nikt tego nie doceni. A mam bardzo intensywną pracę (zespół ponad 20 osób). I pracuję normalnie po 8 godzin. Muszę odpocząć, zająć się starszakiem i wyprawką dla młodej.

Hej dziewczyny,
Ja właśnie siedzę na glukozie jestem po pierwszym ukłuciu i jeszcze dwa przede mną.glukozowy napój nawet znośny,chociaż teraz mnie trochę muli ale mam nadzieje ze szybko mi czas minie i pójdę na wypasione sniadanie;)
@Marcje urządzanie mieszkania dla siebie to tez frajda,wiadomo że każdy się przywiązuje do kąta swojego ale teraz czeka Cię coś nowego.
@MiMeMi super ze z serduszkiem wszystko dobrze:)
Na dzień chłopaka tez nie mam pomysłu:/coś musze wykombinować.
Miłego dnia brzuszki:)

@maryqska dobranoc:)
@julia0903 dobrxe ze nic ci sie nie stało, wspolczuje zdarzenia :( Ciesze sie ze na badaniu wszystko dobrE i ze z szyjka juz ok.
@olivka85 to fajna wygrana opłacało sie isc:) a zajecia fajne dowiedziałas sie czegoś nowego i ciekawego?
Ja wyprawiłam meza do pracy i jeszcze leżakuje :) czekam na wasze posty hihi
Mamy dzis jakieś wizyty?
Ogolnie fajnie bylo. Z takich ciekawszych rzeczy, to polozna mowila o dokladnej pielegnacji dziewczynek przy przewijaniu i po kapieli. Zeby zwracac uwage, zeby te malutkie wargi nie zrosly sie itd. Druga polozna mowila o dotyku i o potrzrbie maluszka bycia caly czas przy todzicu o tzw 4 trymestrze. Mowila, zeby taka gadal do brzucha blisko z jednej strony a potem nagle z drugiej i dzieciak powinien zareagowac i sie przemiescic, ze mozna w 2 rece wziac swoj brzuch i tak kolysac nim na boki i dzicia moze zaczac bujac bioderkami:)
Ordynator Pediatrii na nieklanskiej mowila o szczepieniach, bardzo obrazowo i trafiala do wielu rodzicow wszyscy na sali byli w szoku.
Byl tez pan z firmy Besafe producent fotelikow, ale nie reklamowal swojej firmy, mowil o bezpieczenstwie na co zwracac uwage obalil wiele mitow, musze przyznac, ze gdybym spotkala go przed urodzeniem syna troche inaczej podeszlabym do kupowania tych fotelikow.

reklama
Hej dziewczyny;)

Co do glukozy ja mam miec 3 punktowa...teraz niby taka sie ostatnio stosuje!

Trzymam kciuki za wizytujace;)

Na napinajace brzuszki lekarze wlasnie polecaja magnez ja mam Aspargin 3x2 brac ...co prawda nie napina sie az tak ale zapobiegawczo mam brac bo zbyt czeste napinanie moze skracac szyjke:/

Do góry