reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

Czoperka zaproś na obiad!
Jesli chodzi o L4 To zasiłek otrzymasz jesli oczywiscie od 90 dni opłacasz dobrowolne ubezpieczenie chorobowe w terminie. Składasz w ciagu 7 dni zwolnienie plus druk ZUS- z3b do ZUS i ZUS ma 30 dni na wypłatę zasiłku chorobowego. Jesli l4masz z powodu ciazy to przysługuje ci 100% plus za okres zwolnienia nie płacisz społecznego.

reklama
@Czoperka ale masz modela i talent do szycia:) W ogóle same utalentowane mamy na styczniówkach,tu spodnie,tam owca, żyrandol no no no a ja takie beztalencie. A za menu podziwiam, to chyba cały dzień stania w garach;)
miałam Cie pytać już jakiś czas temu ale mi uciekło,jak z waszym domkiem?bo pamiętam że pokazywałaś projekt i bardzo mi sie podobał i ciekawa jestem czy zdecyowaliście się na niego.
U nas całkiem nieźle,chociaż kręgosłup mnie wykańcza,chyba musze odwiedzić fizjoterapeute bo jak tak dalej pójdzie to przestane się ruszać do porodu a na myśl o znieczuleniu w plecy już chce mi sie płakać.
@urszulka202 współczuje sytuacji,nie wiem co Ci poradzić poza tym że może wsparcie psychologa by sie przydało. Niestety takie rzeczy sie zdarzają,wiem że to marne pocieszenie ale los miewa swoje plany i nie wiele mogłaś zrobić.Przesłuchanie jest nieuniknione ale na pewno w ciązy zapewnią Ci odpowiednie warunki i lepiej mieć to z głowy,nie Twoja wina więc nie masz co sie bać.
Sciskam styczniówki:*

Dziołchy a mi się bigos zachciało robić ;)
Stwierdziłam,ze zrobię teraz i zamroże na święta,bo później kiepsko widzę stanie przy garach.Tym bardziej,ze z tą moją data porodu to różnie może być,bo termin z usg swoją drogą a tak naprawde to nie wiadomo kiedy dzidzia stwierdzi,że wychodzi :)
Pojechałam na zakupy,wróciłam i stwierdziłam,ze już mi się odechcialo kucharzenia :D
Ale się zmobilizuje później po południu bo jednak już mam na niego chetke ha ha..

Miłego popoludnia :*

Czesc wszystkim... Ja leze i leze i juz pomalu palmy dostaje... Od wczoraj jakos slabiej i rzadziej czuje ruchy malego, bo do tej pory byl bardzo ruchliwy i czasem nawet jak mi przygrzmocil to bolalo... Moze ma litosc nad lezaca mamusia... Mam nadzieje, ze to nic zlego... Dziewczyny, jak Wasze szyjki, @MartynaM ? Ja za tydzien tez ide na badanie obciazenia glukoza, mdli mnie na sama mysl... Chcialam wykorzystsc moment bedac w zeszlym tygodniu w szpitalu, ale Pani doktor powiedziala, ze za wczesnie, podobno najlepiej okolo 26 tc, bo inaczej wynik moze wyjsc przeklamany, o czym nawet nie wiedzialam... Pozdrawiam, tule i sciskam Was mocno...

Happy, czyli nie ma znaczenia czy zwolnienie wystawia ginekolog czy rodzinny? Dziękuję :*

Idealka, taki rzadki słodki dżem - daktyle zalane wodą na noc i zmiksowane na gładko. Używam do słodzenia owsianki, ciast itp. Do części mam zamiar dodać kakao, zmielonych orzechów i mleka i zrobić taki krem na kanapki :)

Bridget, sprawę domku odłożyliśmy do wiosny, bo nie mogliśmy znaleźć odpowiedniej działki. A teraz mąż zajęty szkolenie i szukaniem nowej pracy, a ja zajęta szukaniem tymczasowego mieszkania na wynajem :)

Witam kobitki dawno mnie nie było brak internetu i ciągle coś i gdzieś
Ja ruchy czuje raz mocniej raz słabiej i na ogół czuję się dobrze.
Dziś zaczynam 6 miesiąc ale to zleciało.
Pogoda pomału robi się jesienna ,dziewczyny już czosnek łykają a ja muszę sie spytać czy ja też mogę brać.
Wizyta w czwartek i na pewno dostane skierowanie na glukoze brrr,ale myślę ze cukru niemam bo ostatnio to spać nie mogę ani w nocy ani w dzień .
Koleżanka rodzi od rana i nadal nic nie wiem czy urodziła kurcze ale się męczy tak długo od 8 rano zaczynam się martwić .
Dziś zebranie trójek klasowych w szkole ja jużw radzie rodziców jestem 8 lat i chyba w tym roku zrezygnuje nie mam już siły niech się inni rodzice też trochę wykażą .

A wieczorem nadrobie zaległości i muszę was nadrobić ale po stronach widzę że bedzie trudno.

reklama
Do góry