reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

Czoperka zaproś na obiad!
Jesli chodzi o L4 To zasiłek otrzymasz jesli oczywiscie od 90 dni opłacasz dobrowolne ubezpieczenie chorobowe w terminie. Składasz w ciagu 7 dni zwolnienie plus druk ZUS- z3b do ZUS i ZUS ma 30 dni na wypłatę zasiłku chorobowego. Jesli l4masz z powodu ciazy to przysługuje ci 100% plus za okres zwolnienia nie płacisz społecznego.

reklama
@Czoperka ale masz modela i talent do szycia:) W ogóle same utalentowane mamy na styczniówkach,tu spodnie,tam owca, żyrandol no no no a ja takie beztalencie. A za menu podziwiam, to chyba cały dzień stania w garach;)
miałam Cie pytać już jakiś czas temu ale mi uciekło,jak z waszym domkiem?bo pamiętam że pokazywałaś projekt i bardzo mi sie podobał i ciekawa jestem czy zdecyowaliście się na niego.
U nas całkiem nieźle,chociaż kręgosłup mnie wykańcza,chyba musze odwiedzić fizjoterapeute bo jak tak dalej pójdzie to przestane się ruszać do porodu a na myśl o znieczuleniu w plecy już chce mi sie płakać.
@urszulka202 współczuje sytuacji,nie wiem co Ci poradzić poza tym że może wsparcie psychologa by sie przydało. Niestety takie rzeczy sie zdarzają,wiem że to marne pocieszenie ale los miewa swoje plany i nie wiele mogłaś zrobić.Przesłuchanie jest nieuniknione ale na pewno w ciązy zapewnią Ci odpowiednie warunki i lepiej mieć to z głowy,nie Twoja wina więc nie masz co sie bać.
Sciskam styczniówki:*

Dziołchy a mi się bigos zachciało robić ;)
Stwierdziłam,ze zrobię teraz i zamroże na święta,bo później kiepsko widzę stanie przy garach.Tym bardziej,ze z tą moją data porodu to różnie może być,bo termin z usg swoją drogą a tak naprawde to nie wiadomo kiedy dzidzia stwierdzi,że wychodzi :)
Pojechałam na zakupy,wróciłam i stwierdziłam,ze już mi się odechcialo kucharzenia :D
Ale się zmobilizuje później po południu bo jednak już mam na niego chetke ha ha..

Miłego popoludnia :*

Czesc wszystkim... Ja leze i leze i juz pomalu palmy dostaje... Od wczoraj jakos slabiej i rzadziej czuje ruchy malego, bo do tej pory byl bardzo ruchliwy i czasem nawet jak mi przygrzmocil to bolalo... Moze ma litosc nad lezaca mamusia... Mam nadzieje, ze to nic zlego... Dziewczyny, jak Wasze szyjki, @MartynaM ? Ja za tydzien tez ide na badanie obciazenia glukoza, mdli mnie na sama mysl... Chcialam wykorzystsc moment bedac w zeszlym tygodniu w szpitalu, ale Pani doktor powiedziala, ze za wczesnie, podobno najlepiej okolo 26 tc, bo inaczej wynik moze wyjsc przeklamany, o czym nawet nie wiedzialam... Pozdrawiam, tule i sciskam Was mocno...

Happy, czyli nie ma znaczenia czy zwolnienie wystawia ginekolog czy rodzinny? Dziękuję :*

Idealka, taki rzadki słodki dżem - daktyle zalane wodą na noc i zmiksowane na gładko. Używam do słodzenia owsianki, ciast itp. Do części mam zamiar dodać kakao, zmielonych orzechów i mleka i zrobić taki krem na kanapki :)

Bridget, sprawę domku odłożyliśmy do wiosny, bo nie mogliśmy znaleźć odpowiedniej działki. A teraz mąż zajęty szkolenie i szukaniem nowej pracy, a ja zajęta szukaniem tymczasowego mieszkania na wynajem :)

Witam kobitki dawno mnie nie było brak internetu i ciągle coś i gdzieś
Ja ruchy czuje raz mocniej raz słabiej i na ogół czuję się dobrze.
Dziś zaczynam 6 miesiąc ale to zleciało.
Pogoda pomału robi się jesienna ,dziewczyny już czosnek łykają a ja muszę sie spytać czy ja też mogę brać.
Wizyta w czwartek i na pewno dostane skierowanie na glukoze brrr,ale myślę ze cukru niemam bo ostatnio to spać nie mogę ani w nocy ani w dzień .
Koleżanka rodzi od rana i nadal nic nie wiem czy urodziła kurcze ale się męczy tak długo od 8 rano zaczynam się martwić .
Dziś zebranie trójek klasowych w szkole ja jużw radzie rodziców jestem 8 lat i chyba w tym roku zrezygnuje nie mam już siły niech się inni rodzice też trochę wykażą .

A wieczorem nadrobie zaległości i muszę was nadrobić ale po stronach widzę że bedzie trudno.

reklama
Do góry