reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

reklama
@marlena na pewno jest tak, że teraz jesteśmy wrażliwsze, hormony jednak działają. Mnie czasami byle co wyprowadza z równowagi, płaczę o byle co i pewne rzeczy wydają mi się straszniejsze niż są w rzeczywistości. To taki czas i tyle. Musicie oboje sobie to przypominać. Ja staram się nie denerwować na mojego m za to, że nie zawsze mnie rozumie, bo ja sama czasem nie wiem o co mi chodzi[emoji55]. Jemu powtarzam, że musi mieć więcej tolerancji dla mnie z tego samego powodu. Damy radę i my i Wy [emoji4].

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom

@brzusio mi na gardło bardzo pomógł imbir dodawany do herbaty, ssałam też plasterki.
@HappyBabyMama ja mam odwrotnie, zawsze słabe włosy teraz mi się zaczęły poprawiać. Przed ciążą używałam vitapil, taki spray do wcielenia w skórę glowy. Dawał dobre efekty i nie był uciążliwy w stosowaniu. Można go używać w ciąży.

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom

@marlena:) to naprawdę hormony,ja potrafię płakać i się kłócić a drugiego dnia wydaje mi się to śmieszne a w amoku miałam wrażenie ze świat się kończy. Płacze nad każdym pieskiem,kotkiem i wszystko wydaje się smutne a potem przechodzi.To hormony nad którymi nie panujemy i prawda jest taka ze faceci mają prawo nie wiedzieć o co chodzi bo ja sama nie wiem o co mi chodzi;)Byle do porodu i byle hamować się na tyle żeby nie powiedzieć o dwa słowa za dużo;)
@HappyBabyMama mi też włosy wypadają jak szalone,w ciąży z synem miałam gęste a teraz są wszędzie na podłodze, na poduszce itd.robie plukanki z szałwii i pokrzywy,zmieniłam tez szampon na taki z czarnej rzepy.

A ja od rana szaber w Biedronkach. Jest -50% od najniższej ceny na ubrania i buty (też skarpety, bielizna się wlicza). Kupiłam np. szlafrok McQueen za 7,50zł, spodnie dresowe za 6 zł, trampki licencjonowane za 7,50 , a adidasy z licencją za 12 zł. Oczywiście prawie wszystko dla syna kupiłam, były też body 3 szt za 7,50, ale pamiętam, że byłam bardzo niezadowolona z tych biedronkowych bodów, więc małemu nic się nie skubnęło. Jedyna rzecz którą sobie kupiłam to płaszczyk beżowy na wiosnę za 12,50 :) - motywacja do schudnięcia będzie ;p

Powodzenia na wizytach i tych ginekologicznych i tych stomatologicznych :)

reklama
20160906_134456.jpg
hej, u mnie wariackich papierów ciąg dalszy, zaraz lece na prenatalne. Na szczęście nie boje się ich tak jak poprzednio. W szpitalu dopiero co robiono mi usg i wszystko jest ok. Przedstawiam Wam Nikodema :) całe 600g wagi :)

Załączniki

• 20160906_134456.jpg
    20160906_134456.jpg
    310,2 KB · Wyświetleń: 358
Do góry