reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

Witajcie dziewczyny,
@askl25 myślę że podjęłas dobra decyzję,ja mam awersje do szpitali i nie znoszę przetrzymywania.Jak sobie nie radzą z problemem to może lepiej właśnie pozostać pod opieką poradni.
@malina4444 piękna ta szuflada,nie wiem jak ty uzyskałas tak gładką powierzchnię po farbie,bo sama ja malowałas tak?mi nigdy aż tak ładnie nie wychodzi.cudo.
@HappyBabyMama mój lekarz tez wogole nic o szyjce nie wspominał i sama musiałam się upomnieć.Także ja już nie wiem jak to jest z tymi szyjkami,dziewczyny z UK tez pisały chyba ze tam się nie sprawdza.
U nas z wyjaśniło się czemu synek nie chciał do przedszkola chodzić. Wczoraj mi powiedział ze każdy kolega ma przyjaciela a z nim nie chcą się bawić. Ja oczywiście jak juz spał przeplakalam cały wieczór bo tak mi się go żal sie zrobiło. Nie miał wcześniej takich problemów i ładnie się bawili,a to ta sama grupa.Nie wiem jak mu pomóc,panie problemu nie widziały oczywiście.Na szczęście ma koleżanke z którą dziś za rękę wchodzili na salę i razem się bawią ale widzę ze go to bardzo smuci ze chłopaki coś nie bardzo go lubią.Zawsze był przebojowy aż za bardzo,może dlatego.sama juz nie wiem.
Mamy jakieś wizyty dziś?
Nie przejmuj sie tym ze dzueci nie chca bawic sie z twoim dzieckiem.dzieci to dzieci maja dziwne zachowania i nie musi byc jakis konkretny powód ich zachowan.to pewnie okres przejsciowy.oczywiscie smutków i emocji synka nie zagluszaj.rozmawiaj z nim ze go rozumiesz ze z tego powodu nie chce chodzic do przedszkola i ze dzieci tak czasami się zachowują ale to nie jego wina,ze nic złego nie robi.kurde trudna sytuacja wiem ...

Ostatnia edycja:
reklama
@marysqska tym bardziej, że to lekarz, który od razu mówi, gdyby coś było nie tak. Ja wiem, że mój m nie miał złych intencji, ale zaczęłam się martwić, że powinnam tych badań dopilnować.
@malina4444 cudo, cały front malowalaś czy tylko królika? Zdolna bestia z Ciebie [emoji4]
@Bridget Jones ja wiem, że jest Ci smutno, ale sytuacja między dziećmi w przedszkolu jest bardzo płynna i szybko się zmienia. Jednego dnia bawią się z kimś, następnego z kimś innym. To zależy od tego kto wymyślił fajniejszą zabawę i tak dalej. Nie jest samotny, ma koleżankę. A sympatie będą się rozwijać z dnia na dzień . To dopiero drugi tydzień roku szkolnego, okres adaptacji. Trzeba dać dzieciom trochę czasu. Nie martw się, naprawdę[emoji9]

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom

Gato dziwi mnie to że twój lekarz dopiero teraz przypomniał sobie o tym badaniu bo po 35 roku życia należy się każdej kobiecie takie badanie na NFZ i lekarz powinien ci skierowanie wystawić mi do 30 lat jeszcze brakuje i chodzę prywatnie do lekarza a takie skierowanie dostałam poprostu lekarka kazała mi wymyślić jakąś chorobę w rodzinie żeby mieć podstawę do wystawienia skierowania i miałam już badanie w 12 tyg badanie krwi i jeszcze w środę jadę na połówkowe także fajna sprawa jeśli można zrobić to za darmo bo prywatnie to ok 700zł kosztuje

Dzień dobry :-)

Jak mnie dziś drapie gardło :/

Wczoraj z mężem obejrzeliśmy film: Planeta Singli. Niezły.

Ja też mam problem z gardłem już ponad tydzień.W pierwszym dniu była masakra,jechałam na mleku z czosnkiem i w aptece Pani mi dała pastylki tantum verde,bo niby tylko to w ciąży.A codziennie jak sie budzę,to mam tak sucho w gardle,ze jeżeli się wody nie napije to słowa nie mogę wydusic.

Bedzie ANTOŚ PIOTR mały ma 2 imoina po dziadkach a dziewczyny mają po jednym tak uzgodniliśmy że nasz rodzynek bedzie 2 immienny.
A o jakich badaniach wy mówicie po 35 roku ja mam 31 i z krwi tylko pappa miałam robione .
Ja pod koniec miesiąca wybieram sie po całą wyprawkę do małego przywioze wszystko włącznie z pieluchami tetrowymi i 2 paczkami pampersów bo Emlce sie zosało po Dominiku i mam zabrać wszystko co mi potrzebne a on miał wszystko nowe i praktycznie markowe ciuchy .Jestem tym faktem zadowolona bo wyprawka na małego mnie nic nie kosztuje potem wszystko pooddaje z powrotem.

reklama
Nutka13 o badaniach prenatalnych ja miałam też z krwi to pappa ale oprócz tego jeszcze usg genetyczne w 12 tyg i jeszcze jedno połówkowe opóźnione mam w środę

Do góry