reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

@Ketrinna no właśnie wczoraj na połówkowym byłam u innego lekarza niż prowadzący. I zwrócił uwagę na to że papa nie była zrobiona a powinna. Prowadzący na usg prenatalne powiedział, że wszystko jest dobrze i nie ma potrzeby.

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja też mam problem z gardłem już ponad tydzień.W pierwszym dniu była masakra,jechałam na mleku z czosnkiem i w aptece Pani mi dała pastylki tantum verde,bo niby tylko to w ciąży.A codziennie jak sie budzę,to mam tak sucho w gardle,ze jeżeli się wody nie napije to słowa nie mogę wydusic.
Bo tantum verde bardzo wysusza gardło tak mi ginekolog powiedzial i polecił brać jak cos halset ze też niby bezpieczny:)

Co lekarz to inaczej mi moja lekarka powiedziała zeby pappa nie robic skoro genetyczne wyszło w porzadku a lekarz od genetycznego tak trochę namawiał. Ja nie robiłam. Ryzyko wyszło małe.
@Bridget Jones biedny maluszek :( Moze daj mu jakies cukiery do przedszkola przekupi dzieciaki:) a jak problem nie zniknie to zaproś kilka dzieciaków do małpiego gaju dzieci sa przekupne. Z drugiej strony dzieciaki tak maja i co dziennie lubią kogo innego. Mój siostrzenic teraz ma 8 lat i był teraz pierwszy raz sam na wakacjach na obozie. Jednego dnia dzwonił i płakał ze nie fajnie ze dzieci sie z nim nie bawią siostra juz miała go jechac odbierać , drugiego dnia zachwycony super koledzy i w dziewczynce sie jakiejś zakochał, potem znów nie fajnie bo łóżko miał pościelić i nie umiał i dzieci sie śmiały, potem znów super bo następnego dnia antek nie umiał i była radocha z innymi dziećmi. Także prwnie sytuacja sie poprawi ale akurat ja tez bym to przeżywała jako matka. @weronika87 powodzenia na badaniu! Trzymam kciuki.
@KIKI83 piekne rzeczy kupiłaś aż sie mordka cieszy na ich widok ;)

Hej,

Opryszczka mi wyskoczyła! :( nie chcę przesadzać z olejkiem herbacianym, bo w ciąży trzeba ostrożnie, więc niestety trochę urosła. Na domiar złego mam dzisiaj dentystę i jak mi będzie grzebał w buzi to jeszcze bardziej ją podrażni :/

Askl, fajnie że jesteś już w domu :)

Malina, piękne to to :)

Bridget, a może tak jak dziewczyny piszą to chwilowe z tym brakiem zainteresowania ze strony kolegów? Co do Skarbówki, to dzwoniłam dzisiaj i dzisiaj nie przyjada, ale będą się kontaktować. Powiedziałam żeby kontaktowali się wcześniej a nie jak już jadą, bo jestem na L4 i nie zawsze jestem na miejscu. Przez allegro bardzo rzadko sprzedaję, głównie przez Facebooka, stronę internetową i czasem bezpośrednio (głównie wśród znajomych). Chodzi raczej o taki wniosek który składałam, apropos sprzedaży na Dawandzie (przed rozpoczęciem trzeba zgłosić do Skarbówki) i chyba coś im się nie zgadzało. Pan przez telefon powiedział "że to bardzo prosta rzecz i żeby się nie martwić" - no zobaczymy :p

BridgetJones nie dziwie sie ze przeplakalas caly wieczor, ja tez nie potrafie opanowac emocji jesli chodzi o jakikolwiek problem mojego syna. Nie mam pojecia co mozna zrobic, moze malina444 cos poradzi. Chyba niestety niewiele dorosly moze ingerowac w taka sytuacje bo dzieci pewnie musza po swojemu rozwiazac miedzy soba takie sytuacje. Choc jako mama tez najchetniej bym tam wpadla I powiedziala co mysle o wszystkich ktorzy sie z moim synkiem nie chca bawic : )
U nas pewnie gdzie problem jest podobny, tzn nie powiedzial nic takiego, ale mysle ze byl by o wiele bardziej szczesliwy gdyby mial w przedszkolu jakiegos dobrego bliskiego kolege. Ale to dopiero polowa wrzesnia, a on pewnie potrzebuje czasu zeby takie znajomosci blizsze pozawierac..

Gato ja dostałam skierowanie do kliniki która właśnie typowo badaniami genetycznymi się zajmują i tam najpierw miałam test pappa i dopiero z wynikami krwi miałam badanie genetyczne w 12 tyg. Jak widać co lekarz to inne praktyki

reklama
Do góry