reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

@HappyBabyMama nie musze juz pracowac, chciałam, zeby jeszcze choc grosz odłożyć, bo Maz nie bedzie miał wyjazdów, to i zawsze cos sie przyda, ale powiem szczerze, ze powoli rozważam rezygnacje, musze z nim porozmawiać i moze jeszcze tylko popracuje do końca października ? Jak wróci uzgodnimy, zobaczymy ile na koncie mamy i tyle

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
@Nutka, @brzusio, @ julia0903,@weronika87 gratuluję udanych wizyt i dobrych wieści.
@askkka2 tak jak Ci dziewczyny piszą, masz sygnał, żeby przejść na oszczędzający tryb życia i wszystko na pewno będzie ok. Julia jest przykładem tego, że nawet się może wydłużyć. Dbaj o siebie[emoji5]
@aslk25 powodzenia [emoji4]
@Malina
4444 daj zdjęcia koniecznie .

Dzięki dziewczyny za rady dotyczące kropli, spytałam wczoraj lekarza i odradza stosowanie, no chyba , że już naprawdę w razie wielkiego ataku .Ale przypomniał mi, że mogę zrobić inhalacje z soli.
Wczorajszą wizyta była ok. Potwierdził płeć. Mała rośnie zdrowo, waży 448 g. Wszystkie narządy rozwijają się prawidłowo. Łożysko mam wysoko, więc przez ostatnie 2 tygodnie poszło w górę co mnie cieszy, bo trochę się tym martwilam. Ogólnie wszystko ok.
Spytał mnie czy miałam robione dodatkowe badania genetyczne z racji tego, że mam 35 lat. Nie miałam niestety. Spytałam czy on jest w stanie na usg połówkowym wychwycić jakieś wady genetyczne. Powiedział, że 75% takich wad wyłapują na połówkowym i u mnie nic złego nie widać. Natomiast mój mąż tak mnie wk...[emoji34]. Powiedziałam mu przebieg badania, a on zaczął mi gadać że on się martwi, że ja nie miałam tych badań i że coś może być nie tak, że powinnam je mieć. Wyobrażacie sobie jak to gadanie na mnie wpłynęło. Dureń normalnie. Wychodziłam z gabinetu zadowolona, a w drodze do domu już tak analizowałam słowa lekarza, że sama zaczęłam się martwić. Do ubicia ten mój mąż. Sorry dziewczyny, że przynudzam z rana, ale musiałam się wyżalić.

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom

Ych spac nie mogę i mysle, moze tak słabo czuje bobasa, bo ma tam jeszcze duzo miejsca, jak leżę na plecach rzadko, czasem jak na boku to czuje kopniaki
Próbuje sie jakos uspokoić uffffffff

@gato co Ty wydaje mi sie, ze jakby było cos nie tak, od razu by Ci powiedzieli i skierowali na dodatkowe badania
Ja tez mam 35 i niestety nie miałam żadnych dodatkowych badań

@malina4444 no cudna jest ta seria! Sama się zastanawiałam nad królikiem, ale chyba postawię na inną z LaMillou :)

@maryqska termofor dla dzidzi przydatna sprawa i trafiłam na taki, który stanowi także przytulankę po wyjęciu wkładu ogrzewającego i ma kolory, które dziecko w pierwszych tygodniach życia widzi najwyraźniej.

@HappyBabyMama juz wrzucam linki do moich szaleństw :)

Termofor
Link do: lullalove super zabawka mr b - przytulanka + ogrzewacz

Otulacz
Link do: lullalove - otulacz supeRRO junior z wiskozy bambusowej - ecru

Szczotka z włosia
Link do: lullalove - szczotka z muślinową myjką - mr b

Kocyk
Link do: DUŻY Koc CottonClassic dla mam 130x170cm Jasno Szary - Napiki Shop

Pieluszki bambusowe
Link do: Pieluszki bambusowo-muślinowe DWUPAK 55x60cm Floral turkus/ MilkyWay - Napiki Shop

Wszystko kupiłam w jakiś tam promocjach, więc wychodziło ciut taniej :)

gratuluje udanych wizyt!

my wczoraj na wycieczce, bylo bardzo fajne ale poniewaz chodzilam caly dzien intensywnie to pod koniec tak mi sie zaczal stawiac brzuch ze przypomnialam sobie ze jestem w ciazy I ze nie powinnam juz przeginac..
dzis, jutro w pracy w I weekend.. potrzebuje porzadnie odpoczac, mam nadzieje ze sie uda.

ktos dzis wizytuje?

Witajcie dziewczyny,
@askl25 myślę że podjęłas dobra decyzję,ja mam awersje do szpitali i nie znoszę przetrzymywania.Jak sobie nie radzą z problemem to może lepiej właśnie pozostać pod opieką poradni.
@malina4444 piękna ta szuflada,nie wiem jak ty uzyskałas tak gładką powierzchnię po farbie,bo sama ja malowałas tak?mi nigdy aż tak ładnie nie wychodzi.cudo.
@HappyBabyMama mój lekarz tez wogole nic o szyjce nie wspominał i sama musiałam się upomnieć.Także ja już nie wiem jak to jest z tymi szyjkami,dziewczyny z UK tez pisały chyba ze tam się nie sprawdza.
U nas z wyjaśniło się czemu synek nie chciał do przedszkola chodzić. Wczoraj mi powiedział ze każdy kolega ma przyjaciela a z nim nie chcą się bawić. Ja oczywiście jak juz spał przeplakalam cały wieczór bo tak mi się go żal sie zrobiło. Nie miał wcześniej takich problemów i ładnie się bawili,a to ta sama grupa.Nie wiem jak mu pomóc,panie problemu nie widziały oczywiście.Na szczęście ma koleżanke z którą dziś za rękę wchodzili na salę i razem się bawią ale widzę ze go to bardzo smuci ze chłopaki coś nie bardzo go lubią.Zawsze był przebojowy aż za bardzo,może dlatego.sama juz nie wiem.
Mamy jakieś wizyty dziś?

reklama
@Nutka, @brzusio, @ julia0903,@weronika87 gratuluję udanych wizyt i dobrych wieści.
@askkka2 tak jak Ci dziewczyny piszą, masz sygnał, żeby przejść na oszczędzający tryb życia i wszystko na pewno będzie ok. Julia jest przykładem tego, że nawet się może wydłużyć. Dbaj o siebie[emoji5]
@aslk25 powodzenia [emoji4]
@Malina
4444 daj zdjęcia koniecznie .

Dzięki dziewczyny za rady dotyczące kropli, spytałam wczoraj lekarza i odradza stosowanie, no chyba , że już naprawdę w razie wielkiego ataku .Ale przypomniał mi, że mogę zrobić inhalacje z soli.
Wczorajszą wizyta była ok. Potwierdził płeć. Mała rośnie zdrowo, waży 448 g. Wszystkie narządy rozwijają się prawidłowo. Łożysko mam wysoko, więc przez ostatnie 2 tygodnie poszło w górę co mnie cieszy, bo trochę się tym martwilam. Ogólnie wszystko ok.
Spytał mnie czy miałam robione dodatkowe badania genetyczne z racji tego, że mam 35 lat. Nie miałam niestety. Spytałam czy on jest w stanie na usg połówkowym wychwycić jakieś wady genetyczne. Powiedział, że 75% takich wad wyłapują na połówkowym i u mnie nic złego nie widać. Natomiast mój mąż tak mnie wk...[emoji34]. Powiedziałam mu przebieg badania, a on zaczął mi gadać że on się martwi, że ja nie miałam tych badań i że coś może być nie tak, że powinnam je mieć. Wyobrażacie sobie jak to gadanie na mnie wpłynęło. Dureń normalnie. Wychodziłam z gabinetu zadowolona, a w drodze do domu już tak analizowałam słowa lekarza, że sama zaczęłam się martwić. Do ubicia ten mój mąż. Sorry dziewczyny, że przynudzam z rana, ale musiałam się wyżalić.

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom
Gratulacje zdrowego dzidziusia.a gadaniem męża sie nie przejmuj:)

Do góry