reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

Bardzo trudno nadrobić wszystko co przez te parę dni powstało, ale udało się.:)
Przede wszystkim gratuluje wizyt, dorodnych dzieciaczków i wreszcie rozpoznanych płci.
@kolorowaMama zdjęcie Mai super!!! Wywołało uśmiech i rozczulenie. Nawet nie zdajemy sobie sprawy jak nasz stan wpływa na otoczenie. Cudne...
@bittersweet , podam ci link do super ciasta, które może nie jest super atrakcyjne wizualnie, ale za to proste, szybkie i bardzo smaczne http://cukierniczekreacje.blox.pl/2009/11/Ciasto-pomaranczowe.html

Mam nadzieję, że plaga choróbsk, i skracających szyjek szybko zostanie opanowana i wszystkie dojdziemy do przynajmniej 37 tygodnia w dobrej kondycji;)

U mnie dużżżoooooo wszystkiego- praca, szkoła, zajęcia dodatkowe, zebrania. @KIKI83 ja też uwielbiam zakupy, więc kompletowanie wyprawki idzie sprawnie. Wczoraj odebrałam kupiony miesiąc temu super komplet wanna, przewijak i stojak beaba. Kupiłam też pościel z królikiem jak z Alicji w krainie czarów i zabrałam się do zdobienia mebli motywami nawiązującymi do tej pościeli. Wczoraj w nocy zrobiłam front szuflady, spróbuję wstawić zdjęcie.

Kończę bo zaraz wychodzę do roboty. Bardzo mi się nie chce:(

reklama
Dzień doberek :)

U mnie kryzys chorobowy młodego chyba zażegnany. Wczoraj rano tylko mu jeszcze podałam Nurofen na zbicie gorączki, a później już cały dzień był wesolutki, nie miał temperatury, tak samo na noc też mu nic nie musiałam dawać i przespał noc ładnie. Dziś wstał bez gorączki. Także oby to było już koniec. Wczoraj siedziałam z nim w domu cały dzień, ale dziś na szczęście wychodzę do biura na trochę, mąż mnie zmieni w domu, bo muszę kilka spraw pozałatwiać.
W Szczecinie dalaszy ciąg upałów, ale już dziś ma być znośne 24 st., a od jutra 19 i stopniowe ochładzanie, co mnie akurat cieszy ;)

@malina4444, a to nie ten królik z LaMillou? :)

Do mnie dziś ma przyjść kurierem otulacz, szczotka do włosów i termofor <3 Szafka z rzeczami dla malucha powoli się wypełnia :D

Dziewczyny gratuluję wizyt! :)

@askl25 mam nadzieję, że w końcu utrafisz z tą regulacją cukru! To bardzo ważne, więc trzymam kciukasy :)

Miłego dnia :)

Ostatnia edycja:
image.jpeg
@KIKI83 dokładnie ten sam, jak dokończę szafki, biorę się za łóżeczko. Mam nadzieję, że wszystko wyjdzie:-) :)

Załączniki

• image.jpeg
    image.jpeg
    497,1 KB · Wyświetleń: 232
@maryqska dlugo jeszcze musisz pracować? Jesli juz mozesz to idz na zwolnienie po co tak żyć w biegu jak masz okazje odpocząć chwile przed urodzeniem dziecka. Szyjkę badają przez usg i genetycznie chyba tez twardość sprawdzają. Ja tez mysle ze jak wszystko jest ok to nawet nie mówią. Mi wczesniej lekarz nawet nic nie wspomniał dopiero dzieki wam zapytałam o ta sprawę to powiedział ze jest wszystko ok długa i twarda :)
@askl25 to uważaj na siebie trzymaj dietę i sprawdzaj cukier bedzie dobrze.
@kolorowaMama widzisz maz czasem tez okazuje serce ;) he he Faceci to chyba wraz z tymi kopniakami dopiero wierzą ze tam faktycznie siedzi mały ludzik i zaczynaja dopiero rozumieć :)
Jestem w szoku jaka plaga tych skracających sie szyjek. Trzymam kciuki za was.
Miłego dnia wszystkim.
Macie jakies wizyty?

reklama
Do góry