reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

@betina79 dzieki :) tak bedzie Bartosz aczkolwiek maz chyba jakos nie moze sie oswoić z myślą, ze brzuch ma imię [emoji14] Z pierwszym synkiem nie mogliśmy sie zdecydować sposrod dwóch imion aż do porodu i uznaliśmy, ze jak sie urodzi to bedziemy wiedzieć i tak tez było [emoji16]urodził sie i olśniło nas [emoji23]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
I nas walka z imieniem męskim trwa... Dla dziewczynki mamy.
Synek chyba zaczyna się przyzwyczajać do przedszkola,dziś był 3,5 h i nie płakał. Zjadł sam zupkę,a w domu zawsze marudzi,a żeby było szybciej,bo szlag nie trafia,to często sama go karmie. Wiem,że źle robię, dostaje ochrzan. A w przedszkolu zjadł sam,aż się kurzylo :-)

Mnie dziś brzucho pobolewa, czasem się stawia. Na jutro mam mieć receptę na luteinę, bo bym na głowę dostała, gdybym ja odstawila.

KolorowaMama, to kiedy będziecie w Polsce,bo jakoś mi umknęło?

Ola0590 wyniki całkiem nieźle, niewielka anemia. Tyle. Spróbuj jeść więcej produktów z zelazem i Wit.C,bo zwiększa wchłanianie żelaza.

Dzięki dziewczyny za pocieszenie,synek jak wracał z przedszkola to już był zadowolony a ja mam wisielczy humor do teraz.jak mi się płacz włączy to już do końca dnia tak mam.Ja tez @KIKI83 wkurzona byłam ze mały problemy robi ale do tego doszło rożalenie.taki mam dzień ze chyba poklocilam się już ze wszystkimi;)no nic, oby jutro było lepiej.
@askl25 biedaczku,trzymaj się cieplutko w tym szpitalu.na pocieszenie powiem,ze większość z nas powinna być na takiej diecie bo cukier nie jest dobry dla nikogo niestety.w weekend robiłam sobie listę rzeczy które powinnam jeść i co czym zastąpić żeby było zdrowiej bo obawiam się ze tez mam wysoki cukier.

Hej,

Wróciliśmy. Zdobyliśmy Czerwone Wierchy. Pogoda idealna, było cudownie, uwielbiam Tatry :) No i spędzić dzień bez dziecka, to też miły odpoczynek.
Za to dzisiaj dzień z dupy. Synek zbuntował się na drzemkę i tak się męczymy. Do tego wczorajsze zmęczenie, upał okrutny i po prostu padam... odliczam czas do 20 kiedy go położę.

Co do nastawienia to mam podobnie jak Wy, czyli dwojako ;) Z jednej strony nie mogę się już doczekać maleńkiego bobaska, tych zaciśniętch piąstek, tego żeby Adaś miał wreszcie brata, żebyśmy byli w komplecie. Z drugiej strony martwi mnie to że znów się świat wywróci do góry nogami, a ja już tak wszystko sobie poustawiałam :) Będę tęsknić za spokojną, gorącą kawusią, za gotowaniem obiadu bez pośpiechu, za wieczorami tylko dla mnie, za przespanymi nocami. Poza tym nie wiem jak ogarnę sama dwójkę, Adaś będzie wciąż stosunkowo mało samodzielny. No ale pocieszam się że inne matki dają radę to ja też dam. Rok wyjęty z życia a potem już z górki hehe :D

Maryqska, męskie imiona: Adam (oczywiście :D), Jan (oczywiście :D), Szymon, Staś, Antonio, Franciszek, Nikodem, Kajetan (Kajtek), Leon, Filip, Wojciech, Tymek, Teofil (Tosiek, Teoś).

Marcje, wypoczywaj :)

Brzusio, ja też fatalnie wspominam szpitalne jedzenie, to po porodzie. A najbardziej mnie irytowały położne, które darły się na mnie jak jadłam jakieś swoje owoce. Że to nie zdrowe, bo pryskane, a ja dziecko karmię - a potem na śniadanie parówka :/ Także współczuję.

Janek śle pozdrowienia z Tatr :D

DSC06829f.jpg

Załączniki

• DSC06829f.jpg
    DSC06829f.jpg
    582,4 KB · Wyświetleń: 82
Kolorowa,to już za chwilę... Będzie dobrze. Mała pewnie też się przyzwyczai, choć mam wrażenie,że dzieciom zmiany trudniej przychodzą. Może dlatego,że my przeżywamy jak one przeżywają...

Któraś z Was może pije tran?ja jyz sama nie wiem co pić,brać...:)mój lekarz mówi żeby żadnych witamin nie brać a ja nie wiem czy to jest dobrze tym bardziej ze zaczyna sie jesień a u mojej córki w przedszkolu dzieci jyz nawet chorują:-(boje sie ze bez żadnych witamin zaraz mnie cos dopadnie i ze nie dostarczam w naturalny sposób wszystkich witamin dzidziusiowi:)próbowałam brac co 2 drugi dzień prenatal Classic ale pogarszał mi zaparcia,które i bez niego ostatnio mam makabryczne:(doradźcie cis kochane:)

Ostatnia edycja:
reklama
@askl25 współczuję tego pobytu w szpitalu, oby po insulinie cukier się ustabilizował, żebyś mogła iść do domu porządnie się najeść [emoji4]
@Shaer super wieści z rym przydzialem, zaczyna się dobrze ukladac[emoji16]
@DAnutka super, ze synek zaczyna si dobrze czuć w przedszkolu.
@Czoperka jak zwykle napiszę szacun za to,że w ciąży szczyty zdobywasz[emoji106]

A do mnie przypałętało się przeziębienie. Pewnie złapałem od Antka, który zaliczył to w zeszłym tygodniu. Latem miał wycinany 3 migdał i liczyłam na to, że infekcje będą go teraz omijać , a tu dupa. No nic , jemu już przechodzi. Ja się napakowalam imbirem, miodem i cytryną. Liczę na to, że nie rozwinie się bardziej.

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry