reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

Cześć dziewczyny :) Jak tak Was czytam to trochę zaczyna mnie przerażać ten cały poród. To moja pierwsza ciąża, nie mam pojęcia jak to jest rodzić sn a jak cc. Co gorsze a co lepsze. Strach się bać. Ale z tego co tu słyszę z Waszych wypowiedzi, większość stawia na poród silami natury. A kiedy lekarz ostatecznie stawia diagnozę ze musi byc cc? Pewnie pod koniecciąży jak widac ułozenie dziecka, czy jest ustawione główką w doł, czy nie jest owiniete pępowiną itp ....
mi jakoś 26-28tyg powiedział że ułożenie pośladkowe i si już nie obroci i raczej będzie cc.

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
@askkka2 zalecenia cc są różne - niektóre wychodzą jeszcze w trakcie ciąży (ułożenie pośladkowe, nieprawidłowe ekg itp) i wtedy od razu wiadomo że musi być cc. A czasem w trakcie porodu sn - kiedy np słabnie tętno dziecka, rozwarcie jest zbyt małe lub następują inne nieprzewidziane komplikacje - lekarz podejmuje decyzję o cc. Innym przypadkiem jest ciąża przenoszona, jeśli we właściwym terminie nie zacznie się akcja porodowa również przystępuje się do cc.

@HappyBabyMama ja tak jak dziewczyny stawiam na ucisk na przypomnę. Do tego jeszcze wysoka temperatura, może zbyt dużo słońca i Cię trochę osłabiło. Odpocznij sobie w chłodnym pokoju [emoji4]
@Czoperka ja bym poszła prywatnie, jeśli zależy Ci na czasie, potem już możesz chodzić na NFZ.
@askkka2 dokładnie tak jak napisała Czoperka różne są powody i czas podejmowania decyzji o cc.

Nie lubię w tej ciąży upałów , niedobrze mi [emoji37]. Nie chcę marudzić, ale wolałabym żeby było trochę chłodniej.

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom

Cześć dziewczyny! U mnie przed wyjazdem załatwienia, ze mam mało czasu żeby piać, ale czytam Was:)

Jeśli chodzi o poród naturalny czy cc, to uważam każdego indywidualna sprawa. Jeśli ktoś ma wskazanie do cc, to nie ma co sie nad nim znęcać. Ja bym chciała spróbować SN ale jak nie pójdzie i bedzie cieżko, to chce sie umówic z lekarzem i położna, by nie czekali z cc. u moich sióstr i mamy pierwsze porodu kończyły sie na cc.

@HappyBabyMama, kiedy robiłaś wyniki krwi? Może anemia? A może po prostu gorąca tak na Ciebie działa. Jakie tam macie temperatury teraz? Jeśli chodzi o duszności i problemy z oddychaniem, to tez tak mam. To chyba norma w ciazy, bo mniej miejsca w środku i uciekanie sie zaczyna.

@Czoperka, Według mnie prywatnie lekarz szybciej Ci wystawi l4 nic na NFZ... Jeśli nie masz oczywiście jakiś poważniejszych dolegliwości. ja tez w związku z przeprowadzka bede szła do nowego lekarza i tez chce l4 wyciągnąć, ale ja prywatnie tylko i tak.

Dzis byłam u ginekologa, zrobił badanie i podsłuchał serduszka. Szyjka długa i wysoko, w ogole mam macice duża i wysoko. powiedział tez,ze mam macice większa jak na tydzien ciazy. Ale wszytsko w jak najlepszym porządku :)

Ja dzis pakuje nas bo jutro wyjeżdżamy i w niedziele juz Sycylia:) nie moge sie doczekać, chociaż boje sie gorąca.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Cześć dziewczyny! U mnie przed wyjazdem załatwienia, ze mam mało czasu żeby piać, ale czytam Was:)

Jeśli chodzi o poród naturalny czy cc, to uważam każdego indywidualna sprawa. Jeśli ktoś ma wskazanie do cc, to nie ma co sie nad nim znęcać. Ja bym chciała spróbować SN ale jak nie pójdzie i bedzie cieżko, to chce sie umówic z lekarzem i położna, by nie czekali z cc. u moich siost i mamy pierwsze porodu kończyły sie na cc.

@HappyBabyMama, kiedy robiłaś wyniki krwi? Może anemia? A może po prostu gorąca tak na Ciebie działa. Jakie tam macie temperatury teraz? Jeśli chodzi o duszności i problemy z oddychaniem, to tez tak mam. To chyba norma w ciazy, bo mniej miejsca w środku i uciekanie sie zaczyna.

@Czoperka, Według mnie prywatnie lekarz szybciej Ci wystawi l4 nic na NFZ... Jeśli nie masz oczywiście jakiś poważniejszych dolegliwościZ ja tez w związku z przeprowadzka bede szła do nowego lekarza i tez chce l4 wyciągnąć, ale ja prywatnie tylko i tak.

Ja dzis byłam u ginekologa, zrobił badanie i podsłuchach serduszka. Szyjka długa i wysoko, w ogole mam macice duża i wysoko. W ogole powiedział,ze mam macice większa jak na tydzien ciazy. Ale wszytsko w jak najlepszym porządku :)

Ja dzis pakuje nas bo jutro wyjeżdżamy i w niedziele juz Sycylia:) nie moge sie doczekać, chociaż boje sie gorąca.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Jej!
My też w niedzielę lecimy do Sycylii. Z jakiegoś biura lecicie?

reklama
Gato i ja też wole żeby było chłodniej .Ja 1 miałam cc z powodu braku postępu porodu 2 ciąża przenoszona a teraz bedzie 3 cc bo były 2 pierwsze .Ja pomału odliczam dni do usg połówkowego w czwartek bedzie jeny jak ja bym chciała wiedzieć płeć tak cały czas mówie on jakieś przeczucie czy co nie wiem .

Do góry