reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

Przepis na gyrosa wrzucam :)

Lista zakupów:
3-4 czerwone cebule
Główka czosnku
Słoik ogórków konserwowych
Sałata pekińska
Puszka kukurydzy
1 kg cycków [emoji111]️[emoji16]
1 duży majonez winiary
1 ketchup pudliszki lagodny
Słodka płynna śmietanę
2 przyprawy gyros z prymatu

1) kurczaka kroimy w kostkę i mieszamy z cała jedna paczka przyprawy gyros i smażymy

2) kroimy w drobna kostkę: ogórka i cebule (ja daje 3 badz 4 zalezy od wielkości i tego jak ostra chce sałatkę)

3) odcedzamy kukurydze i w kroimy pekińska w paski

4) sosy do sałatki
- czosnkowy: pół słoika majonezu, pol szklanki śmietany i główka czosnku ( badz mniej zalezy jak ostry ma byc sos, ja przeciskam przez praskę) całość mieszamy

-gyros: pol słoika majonezu+ połowa ketchupu+ 1 łyżeczka przyprawy gyros

Całość układamy warstwami w misce. Od spodu:
Kurczak
Ogórek
Kukurydza
Cebula
Sos czosnkowy
Pekińska
Sos gyros :)
1473439854-tzdx3u.jpeg

Dorzucam fotkę ;) tu były dwie warstwy mięsa z uwagi na mega wąskie dno miski ( chciałam uniknąć kopania w sałatce [emoji23])

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
@MartynaM myślę że powinnaś pogadać z tym lekarzem ze masz małe dziecko w domu i żeby procedura założenia pessara poszła szybciej bo nie możesz być 2 tyg w szpitalu.dziewczyny leżą z reguły max 3 dni z tego co wiem.

Martyna ja na posiew czekalam 3 dni! Wiec dziwne:/
Ehhh wspolczuje kochana!
Moja miala 23mm...
Ja bylam niecale 3 doby i zakladany szew...

Kolorowa pieknie wyglada ta salatka, ide zjesc kolacje[emoji4]

Brzusio lacze sie w bolu;(

reklama
@MartynaM oj biedulko wspolczuje. Moze chociaż uda sie krócej w tym szpitalu byc. Nie masz do małego babci albo kogoś?
@brzusio minie szybko zobaczysz ale na pewno ci smutno ja tez rak mam jak maz wyjeżdża a on tylko na kilka dni. Dwa tygodnie to tez bym zdychała.
@Czoperka fajnie ze wyniki dobre :)

Do góry