reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

reklama
Witam się z rana , u mnie noc bez zakłóceń, spie jak niemowlę. Tylko musze mieć otwarty balkon. Ostatnio maz mi zamknął bo się martwil ze zmarznę na dworze +10. Strasznie się w nocy wierciłam, budziłam .Nie wiedziałam czemu spac nie mogę. Dopiero jak się kapłam ze balkon zamknięty i go otworzyłam to sen nadszedł od razu :).
Za to moje samopoczucie w dzień coraz gorsze. Zwykle wyjście do sklepu zaczyna być dla mnie wyprawa. Strasznie się męcze. Robi mi się słabo. Czuje się jak bym wazyla ze 150kg. Przed wczoraj jak byliśmy z cala rodzinka na dużych zakupach i trochę więcej pochodziłam ,przeskoczylo mi cos w pachwinie .Nie wiem czy sciegno czy zyłka ale boli do dzisiaj jak chodze. Ja już wczoraj do meza plakalam ze jak już teraz tak się czuje to co będzie dalej :( Naprawde jestem zalamana. Pierwsza moja ciaza była super do samego końca bylam sprawna, za to już druga od 5 miesiąca tragiczna( po porodzie wszystkie dolegliwości zniknely) Obawiam się ze teraz będzie jak w poprzedniej. Az mi się plakac na samą myśl chce. 4 miesiące zycia jak kaleka.

hej kochane!

ja mam od dzisiaj przez dwa tyg taki zapierdziel w pracy, ze mi sie odechciewa.. choc staram sie na spokojnie podchodzic I nie stresowac, to jednak po takim ciezkim dniu brzuch od razu twardszy..
No nic, jeszcze dwa tyg dam rade, a potem bedzie lepiej : )

gratuluje wizyt i dobrych wiesci! I trzymam kciuki za dzisiaj I jutro (@Shaer I @kolorowaMama z tego co pamietam)

co do wagi to ja od poczatku ciazy przytylam juz jakies 4-5 kg, to o wiele wiecej niz za pierwszym razem, w ogole zaczynalam z wieksza waga. nie poprawia mi to nastroju ale staram sie myslec pozytywnie, teraz najwazniejsze dotrwac do porodu I zeby malutki byl zdrowy, a potem bedzie czas na lapanie formy (heh czas z niemowlakiem.. na pewno ;) )

@HappyBabyMama udanego wyjazdu! bo to chyba dzisiaj tak? oj zabrala bym sie z Wami ;)
@olivka85 zazdroszcze luzu, tez bym sobie posiedziala chwile w domu, bez pracy I bez dziecka ;) Ale juz niedlugo, sie pocieszam...

Dziewczyny jaki magnez bierzecie?
Lek czy suplement diety? Bo ja dziś w aptece kupiłam lek MaglekB6, pisze żeby nie brać bez koniecznosci A mnie strasznie łydki bolą, to nie są skurcze tylko ból całych łydek. Po magnezie jest lepiej.
Gratuluję wszystkich wizyt, oby tak dalej :)
Co do kg ja się nie martwię, wszyscy mówią że chudzina jestem. Ale zdrowiej pasowało by jeść A ja jem dużo słodkiego.:szok:

Dzień dobry.
Tak to jest- kolki to pikuś przy zębach. Mojemu idą dwie dolne czwórki, już je czuć i tej nocy dwa razy pobudka na mleko. Jednak nie narzekam. Pamiętam, że było dużo, dużo gorzej ;)
Miłego dnia

Hej mamusie :D
z moją wagą też nie najlepiej, bo cztery kilogramy na plusie. Jak na 19 tydzień wydaje mi się, że to sporo. No ale cóż, w tej chwili maleństwo najważniejsze ;-)

Marlena współczuję zapieprzu w pracy. Dobrze pamiętam, że pracujesz w antykwariacie? Staraj się jak najwięcej wypoczywać w domu. A gadaniem narzeczonego się nie przejmuj, pewnie tylko żartuje. Ale jeśli ci to przeszkadza, to może daj mu delikatnie do zrozumienia, że sprawia ci przykrość.

Życzę udanych wizyt :-)

Hej[emoji4] Synek doprowadzony do przedszkola, zaraz zajął się zabawkami, spytał tylko gdzie idziemy [emoji28] przyjął do wiadomości, że wrócimy po niego,powiedział -Aha, wrócił do dzieci i zabawek. No ciekawa jestem jak idzie. A ja... nie umiem miejsca sobie znaleźć [emoji6]

Wczoraj oglądałam Na dobre i na złe i tak się zdenerwowałam, że Małe zaczęło tak kopać,że myślałam,że mi pepkiem wyjdzie... Pierwszy raz czułam tak wysoko. Potem kopało nad pępkiem. Moja macica chyba jest już ogromna [emoji12]

Witam wszystkie, trzymam kciuki za wizytujace.
Po wczorajszych koziolkach, bobo sie dzisiaj uspokoilo narazie. Dopadly mnie dzisiaj ciekawe sny w nocy. Najpierw Snilo mi sie ze Gralam w filmie erotycznym z moim ulubionym aktorem a pozniej ze jakiegos super przystojniaka w hotelu uwiodlam.

Co do wagi to ja zaczynalam z 88kg przy wxroscie 163 ostatnio jak bylam na wadze to 84 z hakiem czyli +1,5 od najnizszej ale wciaz na minusie.

Hej[emoji4] Synek doprowadzony do przedszkola, zaraz zajął się zabawkami, spytał tylko gdzie idziemy [emoji28] przyjął do wiadomości, że wrócimy po niego,powiedział -Aha, wrócił do dzieci i zabawek. No ciekawa jestem jak idzie. A ja... nie umiem miejsca sobie znaleźć [emoji6]

Wczoraj oglądałam Na dobre i na złe i tak się zdenerwowałam, że Małe zaczęło tak kopać,że myślałam,że mi pepkiem wyjdzie... Pierwszy raz czułam tak wysoko. Potem kopało nad pępkiem. Moja macica chyba jest już ogromna [emoji12]

Hej Dziewczyny
Z tym spaniem to chyba taka "zaleta " ciąży,bo Ja też dzisiaj spałam od 3 do 6,15 i to tyle.Albo nie mogę zasnąć albo budzę się co chwilę :dry:

My już po rozpoczęciu roku w szkole,Młodszy pomaszerowal do przedszkola a ja siedzę i się zastanawiam czy nie płacze...szedł chętnie, ale jak wyszedł do sali i się okazało,ze połowa dzieci dosłownie wyje,to mine miał nie bardzo...martwię się czy mu się nastrój nie udzielił, bo Straszy płakał jak sie okazało,ze inne płaczą :szok:
Przed 12 po niego wychodzę,zobaczymy jak pierwszy dzień.Chociaż tyle,ze dzisiaj serwują same dobre rzeczy,wszystko lubi:happy:

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty i miłego dnia wszystkim.

reklama
Melduje sie po wizycie :)

Wszystko w normie, dzidzia ma idealne wymiary co do tygodnia i dnia w którym jestem [emoji7]

Krwiak duzo mniejszy takze napewno sie wchłonie :)

Mamy straszna wierci-pięte :p cudem była chwila bez fikołków [emoji7] widok nieziemski.

No i płeć ... Hmmm ciotki same zobaczcie [emoji16]
1472719336-gk42kx.jpeg

I jeszcze portrecik ;)

1472719363-cu5wvh.jpeg

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry