reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

reklama
Witam się z rana , u mnie noc bez zakłóceń, spie jak niemowlę. Tylko musze mieć otwarty balkon. Ostatnio maz mi zamknął bo się martwil ze zmarznę na dworze +10. Strasznie się w nocy wierciłam, budziłam .Nie wiedziałam czemu spac nie mogę. Dopiero jak się kapłam ze balkon zamknięty i go otworzyłam to sen nadszedł od razu :).
Za to moje samopoczucie w dzień coraz gorsze. Zwykle wyjście do sklepu zaczyna być dla mnie wyprawa. Strasznie się męcze. Robi mi się słabo. Czuje się jak bym wazyla ze 150kg. Przed wczoraj jak byliśmy z cala rodzinka na dużych zakupach i trochę więcej pochodziłam ,przeskoczylo mi cos w pachwinie .Nie wiem czy sciegno czy zyłka ale boli do dzisiaj jak chodze. Ja już wczoraj do meza plakalam ze jak już teraz tak się czuje to co będzie dalej :( Naprawde jestem zalamana. Pierwsza moja ciaza była super do samego końca bylam sprawna, za to już druga od 5 miesiąca tragiczna( po porodzie wszystkie dolegliwości zniknely) Obawiam się ze teraz będzie jak w poprzedniej. Az mi się plakac na samą myśl chce. 4 miesiące zycia jak kaleka.

hej kochane!

ja mam od dzisiaj przez dwa tyg taki zapierdziel w pracy, ze mi sie odechciewa.. choc staram sie na spokojnie podchodzic I nie stresowac, to jednak po takim ciezkim dniu brzuch od razu twardszy..
No nic, jeszcze dwa tyg dam rade, a potem bedzie lepiej : )

gratuluje wizyt i dobrych wiesci! I trzymam kciuki za dzisiaj I jutro (@Shaer I @kolorowaMama z tego co pamietam)

co do wagi to ja od poczatku ciazy przytylam juz jakies 4-5 kg, to o wiele wiecej niz za pierwszym razem, w ogole zaczynalam z wieksza waga. nie poprawia mi to nastroju ale staram sie myslec pozytywnie, teraz najwazniejsze dotrwac do porodu I zeby malutki byl zdrowy, a potem bedzie czas na lapanie formy (heh czas z niemowlakiem.. na pewno ;) )

@HappyBabyMama udanego wyjazdu! bo to chyba dzisiaj tak? oj zabrala bym sie z Wami ;)
@olivka85 zazdroszcze luzu, tez bym sobie posiedziala chwile w domu, bez pracy I bez dziecka ;) Ale juz niedlugo, sie pocieszam...

Dziewczyny jaki magnez bierzecie?
Lek czy suplement diety? Bo ja dziś w aptece kupiłam lek MaglekB6, pisze żeby nie brać bez koniecznosci A mnie strasznie łydki bolą, to nie są skurcze tylko ból całych łydek. Po magnezie jest lepiej.
Gratuluję wszystkich wizyt, oby tak dalej :)
Co do kg ja się nie martwię, wszyscy mówią że chudzina jestem. Ale zdrowiej pasowało by jeść A ja jem dużo słodkiego.:szok:

Dzień dobry.
Tak to jest- kolki to pikuś przy zębach. Mojemu idą dwie dolne czwórki, już je czuć i tej nocy dwa razy pobudka na mleko. Jednak nie narzekam. Pamiętam, że było dużo, dużo gorzej ;)
Miłego dnia

Hej mamusie :D
z moją wagą też nie najlepiej, bo cztery kilogramy na plusie. Jak na 19 tydzień wydaje mi się, że to sporo. No ale cóż, w tej chwili maleństwo najważniejsze ;-)

Marlena współczuję zapieprzu w pracy. Dobrze pamiętam, że pracujesz w antykwariacie? Staraj się jak najwięcej wypoczywać w domu. A gadaniem narzeczonego się nie przejmuj, pewnie tylko żartuje. Ale jeśli ci to przeszkadza, to może daj mu delikatnie do zrozumienia, że sprawia ci przykrość.

Życzę udanych wizyt :-)

Hej[emoji4] Synek doprowadzony do przedszkola, zaraz zajął się zabawkami, spytał tylko gdzie idziemy [emoji28] przyjął do wiadomości, że wrócimy po niego,powiedział -Aha, wrócił do dzieci i zabawek. No ciekawa jestem jak idzie. A ja... nie umiem miejsca sobie znaleźć [emoji6]

Wczoraj oglądałam Na dobre i na złe i tak się zdenerwowałam, że Małe zaczęło tak kopać,że myślałam,że mi pepkiem wyjdzie... Pierwszy raz czułam tak wysoko. Potem kopało nad pępkiem. Moja macica chyba jest już ogromna [emoji12]

Witam wszystkie, trzymam kciuki za wizytujace.
Po wczorajszych koziolkach, bobo sie dzisiaj uspokoilo narazie. Dopadly mnie dzisiaj ciekawe sny w nocy. Najpierw Snilo mi sie ze Gralam w filmie erotycznym z moim ulubionym aktorem a pozniej ze jakiegos super przystojniaka w hotelu uwiodlam.

Co do wagi to ja zaczynalam z 88kg przy wxroscie 163 ostatnio jak bylam na wadze to 84 z hakiem czyli +1,5 od najnizszej ale wciaz na minusie.

Hej[emoji4] Synek doprowadzony do przedszkola, zaraz zajął się zabawkami, spytał tylko gdzie idziemy [emoji28] przyjął do wiadomości, że wrócimy po niego,powiedział -Aha, wrócił do dzieci i zabawek. No ciekawa jestem jak idzie. A ja... nie umiem miejsca sobie znaleźć [emoji6]

Wczoraj oglądałam Na dobre i na złe i tak się zdenerwowałam, że Małe zaczęło tak kopać,że myślałam,że mi pepkiem wyjdzie... Pierwszy raz czułam tak wysoko. Potem kopało nad pępkiem. Moja macica chyba jest już ogromna [emoji12]

Hej Dziewczyny
Z tym spaniem to chyba taka "zaleta " ciąży,bo Ja też dzisiaj spałam od 3 do 6,15 i to tyle.Albo nie mogę zasnąć albo budzę się co chwilę :dry:

My już po rozpoczęciu roku w szkole,Młodszy pomaszerowal do przedszkola a ja siedzę i się zastanawiam czy nie płacze...szedł chętnie, ale jak wyszedł do sali i się okazało,ze połowa dzieci dosłownie wyje,to mine miał nie bardzo...martwię się czy mu się nastrój nie udzielił, bo Straszy płakał jak sie okazało,ze inne płaczą :szok:
Przed 12 po niego wychodzę,zobaczymy jak pierwszy dzień.Chociaż tyle,ze dzisiaj serwują same dobre rzeczy,wszystko lubi:happy:

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty i miłego dnia wszystkim.

reklama
Melduje sie po wizycie :)

Wszystko w normie, dzidzia ma idealne wymiary co do tygodnia i dnia w którym jestem [emoji7]

Krwiak duzo mniejszy takze napewno sie wchłonie :)

Mamy straszna wierci-pięte :p cudem była chwila bez fikołków [emoji7] widok nieziemski.

No i płeć ... Hmmm ciotki same zobaczcie [emoji16]
1472719336-gk42kx.jpeg

I jeszcze portrecik ;)

1472719363-cu5wvh.jpeg

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry