reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

@kathana jak sprawdzałam kilka miesięcy temu to u nas w punkcie szczepień z sanepidu był priorix. Nie wiem jak teraz. Mój ma już 18 m-cy i jeszcze się nie zdecydowaliśmy na to szczepienie. Jak będziesz miała info jaka różnica to chętnie się dowiem :-) Bo raz szukałam kilka miesięcy temu i jakoś nie pamiętam szczegółów tylko tyle że podobne. A odra jest bardzo zaraźliwa, więc mimo wszystko szczepić będziemy za jakiś czas.
@NieIdealna podejrzewam, ze lekarka z NFZ? Bo inaczej bym nie zapłaciła za taką wizytę. Nie martw się przedwcześnie tylko idź do innego lekarza.
@kamisia1101 @aniay @Czoperka gratuluję wizyt :-)

I nie pamiętam do jeszcze miałam napisać

Kciuki jutro za pierwszy dzień szkoły/ przedszkola :-)

reklama
Przyszykowalam młodemu ciuchy na pierwszy dzień szkoły. Takie galowe eleganckie dla mojego przystojniaczka. Dla siebie też kiecke uprasowalam bo w końcu trzeba się jakoś prezentować [emoji16]. Aż mam łzy w oczach bo przypomnialam sobie pierwsze dni w przedszkolu ponad 4 lata temu. Oj ile było płaczu młody okropnie przechodził proces adaptacji.caly miesiąc był płacz jego a za drzwiami mój...ale wiedziałam że w końcu się odmieni i tak się stało po pasowaniu na przedszkolaka. A jutro mój 6 letni ponad groszek zaczyna kolejny etap...

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

Witajcie co do szczepień to do tych dalszych się nie wypowiadam ale to pierwsze szczepienie w szpitalu kupowałam szczepionkę bo dostałam cynk że była jakaś lewa turecka chyba .Moja rodzinka to połowa farmaceutów połowa lekarzy i każdy ma swoje zdanie na ten temat ja stosuje metodę obowiązkowe tak na reszta nie.

Chyba chodzi o szczepienie na żółtaczkę. Nie pamiętam teraz nazwy, ale ja też kupowałam na receptę. I chyba chodziło o konserwant szczepionki. Wypadły mi teraz z głowy szczegóły, pamięć jak to w ciąży ;-) Ale ja w szpitalu nie pozwoliłam szczepić. Zarówno gruźlicę jak i żółtaczkę Adaś dostał jakoś dopiero w 5 tygodniu życia. Te szczepienia z 6 tygodnia podaliśmy też później. Poźniej położna nas przestraszyła, że nie wiadomo jak zaszczepimy na gruźlicę bo nie ma tych szczepionek w przychodniach. Ale jak uprzedziliśmy to dostaliśmy i byliśmy "tymi od szczepienia bcg" ;-)

@urszulka202 gratki wizyty.

Ja przy 168 ważę ok 63 kg.
No i młoda się mocno rozszalała. I pomimo łożyska na przedniej ścianie to czuję w końcu kopniaczki przez cały dzień. W ciągu dnia potrafi się obrócić. Nawet tata wczoraj poczuł małą wiercipiętkę.

@MiMeMi ogólnie chodzę prywatnie tylko moja ginekolog przynosi skierowania na NFZ zeby za drogo nie płacić i to nie tylko za wyniki ale i za usg. Dlatego na polowkowym usg bylam w szpitalu i taka sytuacja sie zdarzyla. Moja ginekolog ma teraz urlop i idę dopiero 16 września do niej.

Dzisiaj byłam u swojej lekarki, głównie dlatego, że L-4 mi się skończyło. Dopiero co wróciła z urlopu, więc mnóstwo pacjentek i czekałam prawie 3 godziny w kolejce. No ale cieszę się z wizyty, bo miałam usg i sobie mogłam popatrzeć na maluszka. Wszystko w najlepszym porządku, więc teraz spokojnie będę czekać na połówkowe pod koniec września. Dostałam kolejny lek na swoje upławy, gynalgin:( No i od teraz mam brać aspargin, który ponoć wspomaga macicę, a dodatkowo przeciwdziała skurczom łydek.

Ketrinna witaj :) to też masz szybko jedno po drugim :) u mnie 15-miesięczny synek.

Danutka, ja wózek mam. Chyba że zdecyduję się jednak na podwójny, ale to dopiero po porodzie, jak się okaże że nie daję rady z jednym.

MamusiaToja ja lubię uniwersalne kolory. Róże i błękity mi się nie podobają i zawsze unikam jak się da ;) u nas wózek szaro-żółty.

Kolorowa, przytulam i trzymam kciuki!

Gratulacje udanych wizyt i zdrowych dzieciaczkow oby tak dalej:)ja tez dzus miałam wizytę ale bez usg tnz.pobral mi lekarz cytologię,zmierzył szyjkę no i sprawdził tetno.co do tych moich napinan brzucha powiedzial ze jesli to mu jest powyżej 10 takich "ataków" w ciagu dnia to żeby sie nie martwic bo szyja jest dluga no ale magnez i nospe musze brać.u mnie tez dzidzia sie rozkrecila bardzo wczoraj to nawet nie mogłam zasnąć bo tak sie wiercila i to może przez 2 godziny non stop:)tez tak macie:)

reklama
Do góry