reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

Hej mamusie :D
z moją wagą też nie najlepiej, bo cztery kilogramy na plusie. Jak na 19 tydzień wydaje mi się, że to sporo. No ale cóż, w tej chwili maleństwo najważniejsze ;-)

Marlena współczuję zapieprzu w pracy. Dobrze pamiętam, że pracujesz w antykwariacie? Staraj się jak najwięcej wypoczywać w domu. A gadaniem narzeczonego się nie przejmuj, pewnie tylko żartuje. Ale jeśli ci to przeszkadza, to może daj mu delikatnie do zrozumienia, że sprawia ci przykrość.

Życzę udanych wizyt :-)

Tak pracuje w antykwariacie i wszystkim się spomniało że jest wrzesien a nie maja podręczników..
Mojemu to już mowilam a on ze i tak jestem jego beczułką i wiecznie gada zebym pilnowala zebym nie miala rozstępów.

reklama
Czoperka zależało nam na małej różnicy wieku między dziećmi:) chociaż teraz trochę się obawiam jak to będzie wyglądało jesteśmy właśnie na etapie wyprowadzki córki do swojego pokoju ale niestety idą jej trójki i jest to najgorszy okres od jej urodzenia;)
chyba mogę przybić piątkę bo u nas też zmiana pokoju stary idzie dla dzidziusia bo bliżej jest nas no i zeby też nie dają spokoju przedwczoraj goraczka a wczoraj w nocy budził się z takim płaczem co pół godziny a o 5 rano jeździłam z nim autem żeby zasnął bo nie mogłam go w żaden sposób uspic. u nas 16miesiecy i idą trójki.

dziś byłam na ćwiczeniach zapisałam się i wkoncu ruszyły zajęcia po wakacjach :) ale fajnie się poruszać od razu inna energia :)

trzymam kciuki za wizyty dziś. Kolorowa piękny synek :) ja polowkowe mam jutro ale dopiero po 19.

Marlena palnij tego swojego w łeb! na szczęście mój to mi mówi że chciałby żebym się wkoncu roztyla bo lepiej wtedy wyglądam ;) szczerze powiem boję się aż wejść jutro na wagę u lekarza.

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

@betina79 nawet moja babcia dojrzała, ze chłop :p a mój chłop nie widzi [emoji23][emoji12][emoji23][emoji23]
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Moze zapomnial jak maly siurek wyglada. ;)

Super wieści Kolorowa, bardzo sie Ciesze, ja tam widze ze chłop na medal :)
A Wogole to chcialam zaproponowac ze jesli masz jakieś dzieciece cuda których nie zabierasz do polski to daj znać, moze cos odkupie :) przynajmniej bedziesz miała z nich pieniazki a ja moge kuriera podeslac.

Kolorowa sliczny siusiorek :) Mam nadzieje ze mój dzidziuś tez ma podobnego miedzy nogami. A ty Marlena przywołaj do porządku swojego faceta. Jak będziesz miała rozstępy to przestaniesz mu się podobać czy co ?

MartynaM oj te trójki są najgorsze:( czwórki wyszły wszystkie migiem a jedna trójka szła aż miesiąc a gdzie jeszcze trzy... Kolorowa gratuluję synka, jednak można mieć sto procent pewności;)

Co do rozstępów to jak mają być itak będą niestety ja w poprzedniej ciąży przytyłam 12kg więc nie tak dużo do 38 tyg cieszyłam się że brzuch mam czyściutki i niestety mąż miał służbę wrócił rano a mi przez noc brzuch aż do pępka cały popękał:( on przyjął to sto razy lepiej niż ja stwierdził że go nie było nie wymasował brzuszka i poszło:D

Witajcie,

Dziś od rana jestem totalnie wytrącona z równowagi. Synuś mój kochany obudził się o 4:30 (!) i nie chciał już spać. Chyba z ekscytacji bo wieczorem wrócił tata. No masakra. Byłam po prostu wściekła jak osa... aż się poryczałam. Dobrze że mąż jest to mogłam godzinkę odespać. A potem młody spadł ze schodów i sobie nabił wielką śliwę na łuku brwiowym. Ehh... dzień konia. Na domiar złego auto zabiło wczoraj naszego ukochanego kocura, który był z nami od 8 lat :(

U nas też kolejne zęby w drodze. Ślina po pas, koszulki ciągle muszę mu zmieniać.

Katrinna, mówisz że najgorsze przed nami? :p ojoj... Na szczęście synek już od pół roku śpi w swoim pokoju, bo tak jest nam wszystkim lepiej.

Betina, ja akurat dobrze wspominam czas z niemowlakiem na powrót do formy ;) adidasy na nogi, leginsy na tyłek, dziecko do wózka i wio do parku. On na zewnątrz cały czas spał albo oglądał liście a ja maszerowałam, biegałam z tym wózkiem, ćwiczyłam przy ławeczkach - 2 w 1 :) w domu też czasem ćwiczyłam przy nim a on lubił na to patrzeć. Teraz będzie mi trudniej z dwójką.

Urszulka, ja zbadałam sobie magnez mimo że lekarz kazał mi kupić. Mam w normie, więc nie zamierzam brać. MaglekB6 spoko bo zawiera mleczan magnezu a to jedna z lepiej przyswajalnych form :)

Marlena, przecież Ty chudzinka jesteś! Weź popukaj temu swojemu chłopu do głowy.

KolorowaMama, fantastycznie!

Dziewczyny miłego dnia dla Was!

reklama
Witajcie,

Dziś od rana jestem totalnie wytrącona z równowagi. Synuś mój kochany obudził się o 4:30 (!) i nie chciał już spać. Chyba z ekscytacji bo wieczorem wrócił tata. No masakra. Byłam po prostu wściekła jak osa... aż się poryczałam. Dobrze że mąż jest to mogłam godzinkę odespać. A potem młody spadł ze schodów i sobie nabił wielką śliwę na łuku brwiowym. Ehh... dzień konia. Na domiar złego auto zabiło wczoraj naszego ukochanego kocura, który był z nami od 8 lat :(

U nas też kolejne zęby w drodze. Ślina po pas, koszulki ciągle muszę mu zmieniać.

Katrinna, mówisz że najgorsze przed nami?[emoji14]ojoj... Na szczęście synek już od pół roku śpi w swoim pokoju, bo tak jest nam wszystkim lepiej.

Betina, ja akurat dobrze wspominam czas z niemowlakiem na powrót do formy ;) adidasy na nogi, leginsy na tyłek, dziecko do wózka i wio do parku. On na zewnątrz cały czas spał albo oglądał liście a ja maszerowałam, biegałam z tym wózkiem, ćwiczyłam przy ławeczkach - 2 w 1 :) w domu też czasem ćwiczyłam przy nim a on lubił na to patrzeć. Teraz będzie mi trudniej z dwójką.

Urszulka, ja zbadałam sobie magnez mimo że lekarz kazał mi kupić. Mam w normie, więc nie zamierzam brać. MaglekB6 spoko bo zawiera mleczan magnezu a to jedna z lepiej przyswajalnych form :)

Marlena, przecież Ty chudzinka jesteś! Weź popukaj temu swojemu chłopu do głowy.

KolorowaMama, fantastycznie!

Dziewczyny miłego dnia dla Was!
lubie czytać Twoje opowieści o synku bo robisz mi nadzieję że może tym razem będzie inaczej.u nas był dramat że spacerami wieczny placz.milion razy wracałam ze spaceru z krzyczącym wózkiem albo z dzieckiem na ręku i sama ryczalam.i szczerze powiem wbilam sobie do głowy że synowie tak mają bo każda matka co ma parke mówiła że syn jest bardziej wymagający od córki dlatego trochę byłam podlamana że znowu syn i pewnie powtórka z rozrywki ale teraz lwidze że sa tez "spokojne egzemplarze" ;) i drugi może będzie spokojniejszy :)

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry