reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

@kathana jak sprawdzałam kilka miesięcy temu to u nas w punkcie szczepień z sanepidu był priorix. Nie wiem jak teraz. Mój ma już 18 m-cy i jeszcze się nie zdecydowaliśmy na to szczepienie. Jak będziesz miała info jaka różnica to chętnie się dowiem :-) Bo raz szukałam kilka miesięcy temu i jakoś nie pamiętam szczegółów tylko tyle że podobne. A odra jest bardzo zaraźliwa, więc mimo wszystko szczepić będziemy za jakiś czas.
@NieIdealna podejrzewam, ze lekarka z NFZ? Bo inaczej bym nie zapłaciła za taką wizytę. Nie martw się przedwcześnie tylko idź do innego lekarza.
@kamisia1101 @aniay @Czoperka gratuluję wizyt :-)

I nie pamiętam do jeszcze miałam napisać

Kciuki jutro za pierwszy dzień szkoły/ przedszkola :-)

reklama
Przyszykowalam młodemu ciuchy na pierwszy dzień szkoły. Takie galowe eleganckie dla mojego przystojniaczka. Dla siebie też kiecke uprasowalam bo w końcu trzeba się jakoś prezentować [emoji16]. Aż mam łzy w oczach bo przypomnialam sobie pierwsze dni w przedszkolu ponad 4 lata temu. Oj ile było płaczu młody okropnie przechodził proces adaptacji.caly miesiąc był płacz jego a za drzwiami mój...ale wiedziałam że w końcu się odmieni i tak się stało po pasowaniu na przedszkolaka. A jutro mój 6 letni ponad groszek zaczyna kolejny etap...

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

Witajcie co do szczepień to do tych dalszych się nie wypowiadam ale to pierwsze szczepienie w szpitalu kupowałam szczepionkę bo dostałam cynk że była jakaś lewa turecka chyba .Moja rodzinka to połowa farmaceutów połowa lekarzy i każdy ma swoje zdanie na ten temat ja stosuje metodę obowiązkowe tak na reszta nie.

Chyba chodzi o szczepienie na żółtaczkę. Nie pamiętam teraz nazwy, ale ja też kupowałam na receptę. I chyba chodziło o konserwant szczepionki. Wypadły mi teraz z głowy szczegóły, pamięć jak to w ciąży ;-) Ale ja w szpitalu nie pozwoliłam szczepić. Zarówno gruźlicę jak i żółtaczkę Adaś dostał jakoś dopiero w 5 tygodniu życia. Te szczepienia z 6 tygodnia podaliśmy też później. Poźniej położna nas przestraszyła, że nie wiadomo jak zaszczepimy na gruźlicę bo nie ma tych szczepionek w przychodniach. Ale jak uprzedziliśmy to dostaliśmy i byliśmy "tymi od szczepienia bcg" ;-)

@urszulka202 gratki wizyty.

Ja przy 168 ważę ok 63 kg.
No i młoda się mocno rozszalała. I pomimo łożyska na przedniej ścianie to czuję w końcu kopniaczki przez cały dzień. W ciągu dnia potrafi się obrócić. Nawet tata wczoraj poczuł małą wiercipiętkę.

@MiMeMi ogólnie chodzę prywatnie tylko moja ginekolog przynosi skierowania na NFZ zeby za drogo nie płacić i to nie tylko za wyniki ale i za usg. Dlatego na polowkowym usg bylam w szpitalu i taka sytuacja sie zdarzyla. Moja ginekolog ma teraz urlop i idę dopiero 16 września do niej.

Dzisiaj byłam u swojej lekarki, głównie dlatego, że L-4 mi się skończyło. Dopiero co wróciła z urlopu, więc mnóstwo pacjentek i czekałam prawie 3 godziny w kolejce. No ale cieszę się z wizyty, bo miałam usg i sobie mogłam popatrzeć na maluszka. Wszystko w najlepszym porządku, więc teraz spokojnie będę czekać na połówkowe pod koniec września. Dostałam kolejny lek na swoje upławy, gynalgin:( No i od teraz mam brać aspargin, który ponoć wspomaga macicę, a dodatkowo przeciwdziała skurczom łydek.

Ketrinna witaj :) to też masz szybko jedno po drugim :) u mnie 15-miesięczny synek.

Danutka, ja wózek mam. Chyba że zdecyduję się jednak na podwójny, ale to dopiero po porodzie, jak się okaże że nie daję rady z jednym.

MamusiaToja ja lubię uniwersalne kolory. Róże i błękity mi się nie podobają i zawsze unikam jak się da ;) u nas wózek szaro-żółty.

Kolorowa, przytulam i trzymam kciuki!

Gratulacje udanych wizyt i zdrowych dzieciaczkow oby tak dalej:)ja tez dzus miałam wizytę ale bez usg tnz.pobral mi lekarz cytologię,zmierzył szyjkę no i sprawdził tetno.co do tych moich napinan brzucha powiedzial ze jesli to mu jest powyżej 10 takich "ataków" w ciagu dnia to żeby sie nie martwic bo szyja jest dluga no ale magnez i nospe musze brać.u mnie tez dzidzia sie rozkrecila bardzo wczoraj to nawet nie mogłam zasnąć bo tak sie wiercila i to może przez 2 godziny non stop:)tez tak macie:)

reklama
Do góry