reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

Witajcie :-) Do tej pory tylko czytalam posty ale nie udzielalam sie. Chcialabym zebyscie mi poradzily co robic... Otoz bylam dzis na usg polowkowym. Zostalam przyjeta przez Pania ginekolog ktorej bardzo sie spieszylo bo jej pacjetce wyszlo gorsze ktg. Wiec usg robila w ekspresowym tempie i nie wszystko u malenstwa sprawdzila bo stwierdzila ze nie ma czasu bawic sie zeby dokladnie obejrzec. Pomiary robila bardzo nie dokladnie A twarzy dziecka wogole nie sprawdzila. Potem powiedziala ze jakbym wazyla 45 kg to moglaby dokladniej to zrobic A tak prawie nic nie widzi. Skonczyla robic usg i na moje pytanie czy jest wszystko stwierdzila ze CHYBA tak ale pewnosci nie ma. I kazala usg powtorzyc za 2 tygodnie to moze bedzie cos wiecej widac. Tak na dobra sprawe to nic nowego sie nie dowiedzialam i teraz sie zaczynam martwic czy jest wszystko dobrze

reklama
@kathana mmr czy priorix to w sumie to samo chyba. Przez chwilę miałam nadzieję, że priorix to alternatywa. I chodzi głownie o szczepienie na Odrę.

Co do pielęgnacji chłopca - rzeczywiście mało problemowa. Co do odciągania napletka. Maglowałam to kilka razy. I często lekarze mówią o mikrouszkodzeniach, więc nie ruszać. Ale z drugiej strony my od kilku miesięcy mamy problem z posiewem moczu. Ostatnio pediatra nie dopuściła nas do szczepienia, bo pomimo dobrych ogólnych bez leukocytów nie mieliśmy posiewu. A w posiewie wyszły jak zwykle bakterie...ehh Pediatra mówi o cewnikowaniu i zrobieniu wtedy posiewu. Mamy wizytę u nefrologa jeszcze. Zobaczymy jak to pójdzie.
U nas na forum czerwcówek dziewczyny są mocno zorientowane o składach szczepionek.
Jeśli przeanalizujesz składy mmr i Priorix to ta druga ma mniej składników. Jeśli jesteś zainteresowana to mogę zapytać, o co dokładnie chodzi. Wszystkie dzieciaki szczepione w szpitalu, na oddziale szczepione są Priorixem, więc jest coś na rzeczy. Mmr jest starsza i powoli wycofywania i zastępowana Priorixem.

Witajcie :-) Do tej pory tylko czytalam posty ale nie udzielalam sie. Chcialabym zebyscie mi poradzily co robic... Otoz bylam dzis na usg polowkowym. Zostalam przyjeta przez Pania ginekolog ktorej bardzo sie spieszylo bo jej pacjetce wyszlo gorsze ktg. Wiec usg robila w ekspresowym tempie i nie wszystko u malenstwa sprawdzila bo stwierdzila ze nie ma czasu bawic sie zeby dokladnie obejrzec. Pomiary robila bardzo nie dokladnie A twarzy dziecka wogole nie sprawdzila. Potem powiedziala ze jakbym wazyla 45 kg to moglaby dokladniej to zrobic A tak prawie nic nie widzi. Skonczyla robic usg i na moje pytanie czy jest wszystko stwierdzila ze CHYBA tak ale pewnosci nie ma. I kazala usg powtorzyc za 2 tygodnie to moze bedzie cos wiecej widac. Tak na dobra sprawe to nic nowego sie nie dowiedzialam i teraz sie zaczynam martwic czy jest wszystko dobrze
idź do innego lekarza co to wogóle za byle jakie połówkowe. Po co tyle czekać idź gdzies indziej.

Witam, w którym jesteś tygodniu?
Ja jak byłam w osiemnastym, u bardzo dokładnego lekarza, to też mi powiedział że niestety przez tkankę tłuszczową słabiej widać i najlepiej byłoby poczekać do 24 tygodnia z dokładnymi połówkowymi bo będzie najlepiej widać, zwłaszcza serduszko.

Powiedziałabym zaczekaj spokojnie te dwa tygodnie.

A u mnie po USG się dziecko nagle obudziło, cały dzień się wierciło, kopało aż mi tchu brakowało albo musiałam natychmiast lecieć do toalety. Teraz w domu już spokojniej.
Gratuluje pozostałych udanych wizyt. Super że wszystko idzie dobrze.

Ja już po polowkowym, wszystko dobrze, waga 440 g, wszystkie kończyny i narządy prawidłowe. No i nie da się zaprzeczyć dziewczyna na 100%. Dziś mamy dzień dobrych wiadomości, oby tak dalej. Później poczytam co u Was. Przedszkolaka muszę wyszykowac.

U nas na forum czerwcówek dziewczyny są mocno zorientowane o składach szczepionek.
Jeśli przeanalizujesz składy mmr i Priorix to ta druga ma mniej składników. Jeśli jesteś zainteresowana to mogę zapytać, o co dokładnie chodzi. Wszystkie dzieciaki szczepione w szpitalu, na oddziale szczepione są Priorixem, więc jest coś na rzeczy. Mmr jest starsza i powoli wycofywania i zastępowana Priorixem.
Witajcie co do szczepień to do tych dalszych się nie wypowiadam ale to pierwsze szczepienie w szpitalu kupowałam szczepionkę bo dostałam cynk że była jakaś lewa turecka chyba .Moja rodzinka to połowa farmaceutów połowa lekarzy i każdy ma swoje zdanie na ten temat ja stosuje metodę obowiązkowe tak na reszta nie.

Witam, w którym jesteś tygodniu?
Ja jak byłam w osiemnastym, u bardzo dokładnego lekarza, to też mi powiedział że niestety przez tkankę tłuszczową słabiej widać i najlepiej byłoby poczekać do 24 tygodnia z dokładnymi połówkowymi bo będzie najlepiej widać, zwłaszcza serduszko.

Powiedziałabym zaczekaj spokojnie te dwa tygodnie.

A u mnie po USG się dziecko nagle obudziło, cały dzień się wierciło, kopało aż mi tchu brakowało albo musiałam natychmiast lecieć do toalety. Teraz w domu już spokojniej.
Gratuluje pozostałych udanych wizyt. Super że wszystko idzie dobrze.
Jestem w 19 tyg 5 dniu. Myślę ze poczekam az moja ginekolog wróci z urlopu i do niej pójdę.

reklama
Gratulacjie za udane wizyty i trzymam kciuki za jutrzejsze .A mnie cały dzięń mdli i mi niedobrze masakra jakaś.
Witam nowe mamusie.
Co do pielęgnacji chłopca to ja jestem zielona dziewuszki umiem .
Dziewczyny wy to chudziny jesteście ,ale ja po porodzie tak 6 miesięcy po to też będe chudzina wezme się za siebie a co i to od razu po porodzie.

Do góry