reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

Marcje ja też nie wiedziałam dopóki nie zaczęłam oglądać;) w sumie ostateczną decyzję podjął mój mąż co było wielkim szokiem pokazałam mu mając nadzieję że powie mi że jeszcze za wcześnie ale jednak kazał kupić więc teraz mimo że jestem zadowolona z zakupu zagryzam zęby żeby nie oglądać już innych wózków:D my kupiliśmy adamex galactic zależało mi na dużej gondoli bo w poprzednim wózku córka mając 4 miesiące już nóżki kuliła

reklama
@Ketrinna witaj :)
@kolorowaMama nie smutaj, kiedy przylatujesz do PL? no i jak tam zjeżdzacie jednak do nas na stałe, czy mąż jeszcze próbuje przeforsować jakąś miejscówę gdzieś tam w okolicy?
co do wóka- ja odbieram w niedzielę. Znalazłam na olx ofertę, która mnie zaciekawiła, a na dodatek okazało się, że to znajomy z dawnych lat sprzedaje, więc się nie zastanawiam i kupujemy- również szary :)

Kochane gratuluję Wam połówkowych wizyt! :-) :) rosną te nasze kruszyny :D
Witam nową mamusie! :happy:
U nas też jutro rozpoczęcie roku szkolnego :happy: Zuza zaczyna zerówkę...też stres bo nowe mury szkoły, koleżanki i koledzy, nauczycielki ... a na dodatek wypadła jej dzisiaj jedynka :p i trochę się przejęła, że będzie szczerbuś w nowej szkole, ale już sytuacja opanowana :p
Ja też czekam z większymi zakupami aż poznam płeć...chociaż jak będzie dziewczynka to mam dostać wózek od szwagierki...ale jest typowo kolorystyczny "dziewcęco" :-p chociaż mi osobiście podobają się neutralne kolory, jakieś odcienie szarości np. ostatnio w Smyku widziałam super wózek firmy Adamex. Ogólnie mają fajne wózki ... można zobaczyć na ich stronie internetowej.
Co do pięlegnacji dziewczynki czy chłopca...też się nad tym ostatnio zastanawiałam...ale myśle, że każda mama, która ma dziwczynke będzie zastanwiała się nad pielęgnacją chłopca i odwrotnie :happy: spokojnie damy radę i odnajdzemy się w sytuacjach.
Ja już ruchy czuję na maksa. Czasami jak mi się dzidzia usadowi w takim miejscu to aż mam uderzenie gorąca ...też tak macie?

a to my :D

Załączniki

• 14080974_1211495165561159_2080842210_n.jpg
    14080974_1211495165561159_2080842210_n.jpg
    33,7 KB · Wyświetleń: 90
@kathana mmr czy priorix to w sumie to samo chyba. Przez chwilę miałam nadzieję, że priorix to alternatywa. I chodzi głownie o szczepienie na Odrę.

Co do pielęgnacji chłopca - rzeczywiście mało problemowa. Co do odciągania napletka. Maglowałam to kilka razy. I często lekarze mówią o mikrouszkodzeniach, więc nie ruszać. Ale z drugiej strony my od kilku miesięcy mamy problem z posiewem moczu. Ostatnio pediatra nie dopuściła nas do szczepienia, bo pomimo dobrych ogólnych bez leukocytów nie mieliśmy posiewu. A w posiewie wyszły jak zwykle bakterie...ehh Pediatra mówi o cewnikowaniu i zrobieniu wtedy posiewu. Mamy wizytę u nefrologa jeszcze. Zobaczymy jak to pójdzie.

reklama
Do góry