reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

reklama
Z tymi badania prenatalnymi to chodzi głównie o właściwe pokierowanie matki, która spodziewa się chorego dziecka. Trzeba ją przygotować psychicznie i fizycznie, wybrać odpowiedni szpital, który mógłby podjąć się od razu leczenie, bo często jest niezbędne.
Zbliża się 22, więc moja pora ;) dobranoc

@kathana fajnie :) a co do badań, to rozumiem jeśli chodzi o wady serca itp to faktycznie może mieć znaczenie. Ale jeśli chodzi o downa czy ilość palców to raczej nie podejmuje się leczenia zaraz po porodzie... Faktycznie może to psychicznie przygotować rodziców ale z drugiej strony wciąż zdarzają się sytuacje, gdzie rodzice dostają informację że dziecko urodzi się prawdopodobnie z downem, załamują ręce, myślą o usunięciu, płaczą, nie śpią po nocach a tu dziecko rodzi się zdrowe... Ja dziękuję za takie stresy w ciąży. Jak się ma urodzić z downem czy czterema palcami to się takie urodzi i już.

@Marcje nie dziwię Ci się ze się wkurzyłas bo to czekanie na płeć to jest test cierpliwości a lekarze takie pytania traktują jak jakaś fanaberie.ciekawe czy sami czekając na własne dzieci nie patrzyli na płeć. A co do liczenia paluszków to nie wiem czy to powinni robić czy nie ale jak już zapytałas to mogła chociaż się postarać to sprawdzić.Mam nadzieje ze następne badanie będzie lepsze.
@malina4444 rozwaliła mnie historia o sikajacych chłopakach:laugh2:wiem ze się wkurzyłas ale takie właśnie są chłopaki i jak ich nie kochać? :laugh2:
@nutka13 olej głupie babsko,w pierwszej ciąży tez miałam taką sytuację ze kupowałam piwa na imieniny wśród wielu innych produktów i jakaś baba zaczęła mnie pouczać za w ciąży się nie pije.pomyślałam sobie co ją to ***** obchodzi ale zaczęłam się tłumaczyć jak głupia. Teraz juz bym to olała.a ludzie teraz karmią się tekstami o 500+ wiec nie stresuj się.

Przypomniałaś mi jak to jest kiedy dziecko idzie do przedszkola, teraz będę to przerabiać drugi raz ;) Dużo spokoju życzę:)
@katem86 a to usg potem widzi i omawia lekarz, czy ten technik może Ci coś wyjaśnić podczas usg?
Kurde wiedzę, że mój lekarz przyjmuje system angielski, usg zamiast badania. Zaczynam się tym martwić:confused:
Ja muszę w końcu przyszykować syna do szkoły, bo nic jeszcze nie mamy:shocked2:. Szewc bez butów chodzi, a dziecko nauczycielki bez zeszytów ;)

Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty, dawajcie znać jak poszło!
Miłego dnia:-D
Technik omawia wszystko i drukuje raport. Potem lekarz go czyta ale nie po kazdym usg jest wizyta lekarska.

Napisane na SM-T310 w aplikacji Forum BabyBoom

Dzisiaj tak mnie baba w kolejce w lidlu wkurwił..że az sie poryczłam .Zrobiliśmy zakupy dość duże w tym piwo 16 butelek bo w sobote mamy miec grila a że argus był w promocji jak się kupi 8 sztuk to taniej wiec na jeden paragon wziełam 8 i na drugi 8 szt(zaznaczam byłam sama z mężem córki były u babci)a ona za mną w kolejce czeka też była z mężem .Tekst jej JUŻ WIDAĆ PATOLOGIE 500 +.No to ja na cały sklep sie wydarłam że mąż zarabia i za to kupuje i dalej ją wyzwałam potem zaczełam ryczeć ludzie wszyscy na babsko zaczeli najeżdzać ,jakaś kobieta krzyczała ze jeszcze nauczycielką jest masakra wyuczona kobieta a głupia .Nie rozumiem ludzi czemu ten świat jest taki okrutny .
Nauczyciele to inni ludzie... Jakiś dziwny charakter mają, niewielu odbiega od tej reguły... Jeśli któraś z Was jest nauczycielką,to przepraszam [emoji39]

reklama
Mój też idzie do przedszkola od września... Już mi się chce płakać jak pomyślę, że nie będzie mnie przy nim tyle godzin dziennie,zdany na obcych ludzi... Na dodatek mój rozrabiaka nie ma górnej jedynki, pewnie będą się śmiać,albo coś... Ehhh...Ale wiem,że ja nie nauczę go tego,czego dowie się w przedszkolu. Poza tym bardzo ciągnie do dzieci. Jestem rozbita... [emoji20]

Do góry