reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

hej dziewczyny!
zaniedbuje was trochę ostatnio, ale jakoś brak czasu na komputer. w pracy też ciągle coś. i udzieliły mi się porządki w domu...trzeba robić generalne sprzątanie póki jest jeszcze werwa :p:D
moja macica chyba znowu zwiększa objętość, bo czuje lekkie ciągnięcia po bokach...aż czasem mam mdłości :baffled:
zazdroszczę, że już niektóre z was mają połówkowe usg za sobą...i znają płeć :-) :) byłam ostatnio w smyku, żeby Zuzi pare rzeczy do szkoły kupić i już mnie korciło żeby coś kupić dla maluszka :-p ale postanowiłam, że poczekam az poznam pleć...i wiecie co...bardziej mnie ciągnęło do różowych ubranek i mam przeczucie że będzie druga córka :D

reklama
Dziewczyny ja też się czasem nie mogę doczekać kiedy mój młody pójdzie do przedszkola ;) jeszcze teraz jak męża nie ma to cały Boży dzień mam go na głowie. Dobrze że czasem mogę babci zostawić i chociaż na zakupy wyjść. No i dobrze że śpi te 2h w dzień, to chociaż kawę mogę wypić w spokoju ;)

W sumie to nie słyszałam o sprawdzaniu ilości palców podczas badania... Przecież chyba nic nie można z tym zrobić gdy dziecko jest brzuchu?

@asiz ja też jakoś odruchowo zerkam w stronę dziewczęcych ubranek a przecież wiem że to chłopak ;)

W sumie to nie słyszałam o sprawdzaniu ilości palców podczas badania... Przecież chyba nic nie można z tym zrobić gdy dziecko jest brzuchu?
No ja nie wiem dlatego pytam. Któraś z dziewczyn pisała ze u niej lekarz liczył wiec myślałam ze to norma. Z choroba downa tez nic nie da sie zrobic s jednak sie sprawdza czy dziecko na nia nie choruje.

@HappyBabyMama dlatego dziwię się wszystkim którzy downa sprawdzają, sama nie czuję takiej potrzeby.

@kathana taaa... w teorii to wszystko jest pięknie napisane, ale każdy lekarz i tak robi po swojemu. A niektórzy w ogóle nie robią... Żłobek prywatny czy państwowy? :)

Dzisiaj tak mnie baba w kolejce w lidlu wkurwił..że az sie poryczłam .Zrobiliśmy zakupy dość duże w tym piwo 16 butelek bo w sobote mamy miec grila a że argus był w promocji jak się kupi 8 sztuk to taniej wiec na jeden paragon wziełam 8 i na drugi 8 szt(zaznaczam byłam sama z mężem córki były u babci)a ona za mną w kolejce czeka też była z mężem .Tekst jej JUŻ WIDAĆ PATOLOGIE 500 +.No to ja na cały sklep sie wydarłam że mąż zarabia i za to kupuje i dalej ją wyzwałam potem zaczełam ryczeć ludzie wszyscy na babsko zaczeli najeżdzać ,jakaś kobieta krzyczała ze jeszcze nauczycielką jest masakra wyuczona kobieta a głupia .Nie rozumiem ludzi czemu ten świat jest taki okrutny .

reklama
Ja juz po wizycie:) Wyczekalam się u lekarza bo opóźnienie było ale nigdy nie miałam tak dokładnego badania wiec ciesze się bardzo.
Dzidzia zdrowa i dołączam do grona różowych zakupów;) bedzie dziewczynka:)musze się oswoić z tą informacją ale tatuś się cieszy bo marzyła mu się córeczka do kompletu.
Zaraz was nadrobie bo chciałam na szybko dać znać :-p

Do góry