reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

Mi wczoraj oznajmila, ze ile nie dostanie emerytury to przejdzie i rezygnuje z pracy bo ma dosc swojej pracy. Gdy zapytalam czy starczy im na zycie (moja mama musi pracowac mimo emerytury) to uznala ze zamieszkamy razem i bedzie taniej.I ze powinnam sie z tym liczyc wychodzac za maz za jedynaka.
Tak sie wkur..lam, ze jak mi tylko slowo na ten temat powie to mu papiery rozwodowe pieprzne.
Arrrr
japierdziu, no chyba bym babsztyla rozniosła!@#$%*(&@)(*^#%$!!!
@Ola0590 @askkka2 witajcie :)

Czesc dziewczyny, wpadam z prosba o troche pozytywnej energii bo dzis siedze I rycze z byle powodu. Chyba troche za bardzo sie staram zeby wszyscy byli zadowoleni.

Za to dostałam wiadomosc od ex ze oni też sie dziecka spodziewaja na marzec, kwiecien, chyba pozazdroscili.
Oliwka przeszczesliwa.
A ja jestem w rozsypce psychicznej
Wczoraj miałam wielka kłótnie z Mężem
Nie dogadam sie z nim
Mieliśmy dzis jechac w góry jeden dzien wolny mam
I ciul tez nie jedziemy
Mam ochotę sie wyprowadzić ;(
Znów żałuje ze jestem w ciazy ;(
tulę Was dziewczyny mocno :)
@kolorowaMama - przykro mi, że wylądowałaś w szpitalu, ale mam nadzieję, że we wtorek okaże się że wszystko jest ok. Oszczędzaj się teraz i pamiętaj, żeby sie za dużo nie denerwować! Tulę i ściskam

reklama
A ja jestem w rozsypce psychicznej
Wczoraj miałam wielka kłótnie z Mężem
Nie dogadam sie z nim
Mieliśmy dzis jechac w góry jeden dzien wolny mam
I ciul tez nie jedziemy
Mam ochotę sie wyprowadzić ;(
Znów żałuje ze jestem w ciazy ;(

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Glowa do gory, chlopy to glupki nic nie rozumieja. Moj tez mnie codziennie czyms wkurza. A jak bardzo Ci zle to mu powiedz co czujesz i ze ma Cie wspierac, a jak dalej bedzie kretynem to zostaje tylko sie rozstac ;)
Czesc dziewczyny, wpadam z prosba o troche pozytywnej energii bo dzis siedze I rycze z byle powodu. Chyba troche za bardzo sie staram zeby wszyscy byli zadowoleni.

Za to dostałam wiadomosc od ex ze oni też sie dziecka spodziewaja na marzec, kwiecien, chyba pozazdroscili.
Oliwka przeszczesliwa.
Chyba za duzo sie starasz, wyluzuj pomysl o sobie, skoro inni nie potrafia, zrob cos dla siebie:)
Czyli prawda, ze ciaza jest zarazliwa:)
No dramat bo nie wiem co ma krwiak do krwi w moczu, mam nadzieje, ze nie odezwały mi sie nerki :( bo az sie boje. Byle do wtorku.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Czyli caly czas jestes w szpitalu? A to w nd lub pon nie robia usg? Zarabisty szpital.
Zdrowka! Tule mocno.
Bo się pogarszało z dnia na dzień, a mniej inwazyjne metody nie pomagały :( Dostałam antybiotyk w globulkach Pimafucin, dzisiaj będzie 3 dawka. Powoli się poprawia. Mam jeszcze Macmiror w maści, dobrze działa na podrażnienia wynikające z upławów, niweluje np. pieczenie czy swędzenie, ale z tym był u mnie najmniejszy problem . Najgorzej, że cały czas ze mnie leciało, normalnie jakbym miała miesiączkę tylko w innym kolorze. Nikomu nie życzę, naprawdę.
Tez dostalam ten P... mam go brac na wieczor co drugi dzien. Jak sie dzis rano obudzilam to mialam potop szwedzki w tylku przez ta globulke a jeszcze 5 musze sobie wepchnac.

Czytalam dzis synkowi na dobranoc a ta mała tak mnie kopala, raz myslalam, ze mi sie wszystkie flaki wywrocily :) :)

kolorowa mama trzymam kciuki żeby było dobrze.

A u mnie bąbelek skacze że nie jest łatwe zasnąć [emoji7] uwielbiam to. Dochodzę z nadrabianiem do str. 200. Zaczyna mi się zgaga. [emoji29] dziś pół mleka wypiłam. Moje dziewczynki śpią już i chyba ja zasnę zaraz... wiec dobranoc [emoji8]

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Mleko pomaga na chwile a potem pogarsza. Spróbuj migdalow I mozesz też brać Gaviscon w płynie.
Ja mam zapisany omeprazol który mi pieknie niweluje nadkwasnosc ale ja cierpialam już przed ciaza.

Dziekuje skarby, jesteście kochane. Troche mi lepiej z psychika ale chyba potrzebuje porzadnego snu. Moj Adam jest skarbem I dzisiaj ogarnial wszystko I mnie tulal I pocieszal I wspieral.
Oliwka jest smutna jak ja jestem smutna I na odwrot. Czasem ta spirala nakreca sie w nieskonczonosc a dzisiaj pewnie jeszcze hormony ciazowe doszly. Jutro bedzie lepiej.

Witam się wieczornie,

Ja cały dzień w biegu bo znajomi mieli przyjść a chata była nieogarnięta. Ale miło spędziliśmy popołudnie.

@julia0903 dobrze, ze już w domu. Odpoczywaj. Będzie dobrze. Chyba po zabiegu musisz przez jakiś czas bardziej się oszczędzać?

@kolorowaMama kciuki za zdrowie, super,
ze u bobasa wszystko dobrze.

@HappyBabyMama super, ze po wizycie wszystko dobrze.

@Shaer i tak masz dużo cierpliwości do męża, jak sobie na weekend do rodziców pojechał. Ja swojego tak zjechałam ostatnio, że nie uprzedził, że późno wróci (mówił tylko o jednej sprawie, którą załatwiłby pewnie w 2 godziny), że zrezygnował z części planów.
A teściowa to ma tupet. Oby m stanął na wysokości zadania jako mąż i ojciec.

@maryqska mam nadzieję, że się pogodzicie z m. Niestety ciąża źle wpływa na facetów a u kobiet hormony też szaleją. Niestety nieraz trudno to ogarnąć. Kciuki żeby było lepiej.

@aniay tulę internetowo. Ola nie opędzi się od rodzeństwa ;-)

@shariotka oby antybiotyk szybko pomógł.

Witam nowe dziewczyny.

I tyle pamiętam co napisaliście.

Ja przytyłam do tej pory ok 5-6 kg. Z tym że dopiero teraz osiągnęłam wagę sprzed pierwszej ciąży i dodatkowo przestałam karmić starszaka w międzyczasie. W pierwszej ciąży przytyłam 16 kg. Będę się starała nie przekroczyć tej wagi. Zobaczymy czy się uda bo z kropeczką ciągnie mnie do makaronów, naleśników a nie mięsa, jak z synkiem.

No i mimo łożyska na przedniej ścianie częściej czuję córeczkę. W ciągu ostatnich dni zmieniła pozycję - najpierw kopała pod pępkiem, poźniej dzień przerwy a ostatnio kopie dołem. A rano tak się ułożyła, że mi z prawej strony brzuch się podniósł ;-)

Spokojnej nocy

Hej dziewczyny. Z trudem was nadrobilam i oczywiscie nie pamietam co ktora pisala ale...
happybabymama gratuluje synka
Shaer mam nadzieje ze wam sie jakos ulozy. Ktoras z nas byla niedawno w podobnej sytuacji i dali rade wiec moze i wam sie uda.
Kolorowamama trzymam kciuki zeby wszystko bylo ok.
Ja nie wiem ile przytylam bo polozna mam we wtorek, ale boje sie ze za duzo....
Dzis moj syn mial przyjecie urodzinkowe. Skonczyl 5 latek. I sie ocknelam ze jestem stara, moje malenstwo juz mnie nie potrzebume i wogole... zaliczylam dola [emoji53]
Pozdrowienia od Wojtusia [emoji8]

1471727142737.jpg

Napisane na SM-T310 w aplikacji Forum BabyBoom

Załączniki

• 1471727142737.jpg
    1471727142737.jpg
    111,1 KB · Wyświetleń: 272
@kolorowaMama kurde nie dobrze, alemam nadzieje ze znajda szybko przyczynę i wszystko bedzie dobrze z toba i Bobasem. Trzymaj sie a ja trzymam kciuki. Bedzie dobrze.
@julia0903 dobrze ze maz pomaga ty sobie odpoczywaj.
@Ola0590 jak nadrobiłaś 200 stron to szacun:)
@aniay pamietaj wszystkim dobrze nie zrobisz i nawet sie nie staraj. Dobrze ze maz cie wspiera. Głowa do gory i pamietaj ze ty i twoja rodzina jest najważniejsza.
Dobrze ze byłam dzis u tego lekarza bo cały dzien megaaaaa kul mnie brzuch. Ale wiedziałam ze wszystko ok. Mielismy dzis z mężem wycieczkę i inne atrakcje:) fajnie było.
@KIKI83 tak teraz moge zacząć kompletować rzeczy :)
Padam :)

reklama
Do góry