reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

@aniay mój B chce sie tam przenieść zamiast do pl zaczyna sie wywalanie + i - [emoji849] ratuuuuunku! No wlasnie o Blackpool słyszałam, ze duzo atrakcji i fajne miasto. Jedziemy rozeznać sie w terenie jak z mieszkaniami i ewentualnie praca i szkołami aczkolwiek ja i tak chce do pl [emoji52]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
@MiMeMi jeszcze masz te kilka miesiecy zeby ‘nauczyc’ Twojego pierworodnego spania w swoim lozku. N apewno Ci sie uda. W przciwnym razie jak sie urodzi maluszek nie tylko byloby Wam niewygodnie w czworke w jednym lozku, ale I mogly by sie dzieci nawzajem budzic.

@Czoperka bedziesz miec za jednym razem marathon nocno pieluchowo jedzeniowy, ale jak w koncu sie skonczy to odetchniesz juz raz a porzadnie (no chyba ze planujecie jeszcze trzecie..)

@Anula0000 kochana ciesze sie baardzo!!!! Teraz wielki wdech I wydech I juz z gorki do samego konca ciazy. Masz zdrowego synka! J

@Shaer @MartynaM wspolczuje mdlosci na tym etapie. Niech sobie wkoncu pojda I Wam odpuszcza! Wpoprzednich ciazach tez tak mialyscie do samego konca?

@maryqska rozumiem Cie doskonale z tymi zdjeciami, bo ja do tej pory (ponad 7 lat po slubie) jeszcze nie skonczylam naszego albumu slubnego ;)

@HappyBabyMama oby szybko przeszlo I wrocila Ci sila. Fryzjer nie zajac, mozna isc kiedy indziej

@Kolorowamam wycieczka w gory zawsze jest fajna, ale rozumiem Cie bo pewnie nie o to Ci chodzilo kiedy myslalas o przeprowadce

Ja sie na paznokcie umowilam zeby troche miec dla siebie przyjemnosci. Maz wyczytal dzisiaj telepatycznie na co mam ochote, bo zanim zdazylam powiedziec ze na kolacje bym zjadla racuchy z jablkami to sam to zaproponowal: )

Dzisiaj juz piateczek, moze cos wymyslimy na juro fajnego zeby sie zresetowac, moze jakas wycieczka.. tylko musze wymyslec gdzie..

@Anula0000 gratulauję dobrych wyników, cieszę się , że nerwy za Tobą.
@Shaer, kurcze może rzeczywiście coś Ci zaszkodziło? Czasami jest tak, że po prostu coś się nie przyjmie, nie musi być nieświeże. Współczuje złego samopoczucia :sad:.
Ja nie wymiotowałam, ale ciągle było mi niedobrze, przez cały dzień i to też było do bani. Zła chodziłam przez to i sił nie miałam. Od jakiś 2 tygodni minęło i naprawdę czuję się jakby nowe życie we mnie wstąpiło, doceniłam jak to jest kiedy nic nie dolega! Tak więc wszystkim rzygającym mocno życzę polepszenia samopoczucia. W poprzedniej ciąży w ogóle nie miałam takich dolegliwości ( chłopiec), za to od 4 miesiąca miałam twardy brzuch i musiałam długo leżeć.
@kamisia1101 mój tez wczoraj wpadł w znaki zapytania, ze moze troche za pozno sie seximy, ze moze dzidzi to przeszkadza np i w ogóle, ze ciekawe co sobie takie dziecko mysli i czy ma pewno on nie dotyka dziecka [emoji23][emoji85] ahh te chłopy [emoji12][emoji12][emoji12][emoji12]
@kolorowaMama no to sobie wyobraź, że ja też mam takie napady, jakieś lęki przed seksem. Wiem, że to bzdury a i tak się potrafię nakręcić, stara o głupia :p ale tłumaczę sobie, że może wynika to z braku chęci z mojej strony. Libido w totalnym dole niestety:sad:.
Tym optymistycznym akcentem kończę, życząc wszystkim miłego dnia ;)

Ws
Happy
Nie sadze abym sie strula. Jem glownie w domu.Dzis mam apogeum. W tej ciazy mnie dlugo mdlilo i dkugo wymiotowalam. Ale zazwyczaj podeszlo,wyszlo i byl spokoj.Chwila moment jak wydmuchac nos i malenko tego bylo. Potem jajis czas byl spokoj iteraz od nowa.
Dzis wisze nad muszla i doslownie mnie szarpie. Nie moglam przestac. Do lozka ledwo doszlam i nie wyszlam jeszcze. Mam mroczki nawet jak leze i czuje jakbym miala za mala czaszke. Momentami miałam wrażenie jakbym odplywala
Współczuję ja wymiotowałam przez 5 tygodni myślałam ze oszaleje.wiem jakie to męczące.dużo siły życzę:)

@betina79 nie jedziemy w góry :) tylko w gore Anglii dalej od Londynu zobaczyć jak tam wyglada mój maz liczy na to, ze zmienię zdanie w kwestii powrotu do Polski.

@gato a moje libido przeraża nawet mnie [emoji85] w pierwszej ciazy nie dałam sie dotknąć a w tej az mnie nosi od 4tego mc [emoji23]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

choc u Ciebie kolorowamama pewnie jest podobnie jak I u nas, czyli jesli nawet rozwazamy powrot to nie ze wzgledu na miejsce (bo tu gdzie mieszkamy bardzo jest fajnie I nam sie podoba) ale tylko wylacznie ze wzgladu na to zeby byc blisko przyjaciol I rodziny. to jedyne (choc tak wazne) czego nam tu brakuje. Cala reszta jest super kuszaca I trudno sie jej oprzec.
Nawet jak popatrzec na sposob spedzania wolnego czasu czy weekendow z dziecmi - tutaj jest masa mozliwosci, pelno parkow, placow zabaw. W Pl bywa z tym roznie, choc te pewnie milo mozna czas zorganizowac

Dziewczyny w temacie seksow to takie bardziej szczegolowe pytanie. Jak u Was z pozycjami zeby brzuszka nie uciskac? Ja niestety z mojej ulubionej klasycznej musialam zrezygnowac bo brzuszek scisniety I moj sie teraz boi cokolwiek zaczac zeby mnie nie bolalo. Jakieś sugestie bo mi sie pomysly koncza zeby bylo wygodnie I przyjemnie.

Dziewczyny Współczuję wymiotów i złego samopoczucia. U mnie pierwszy trymestr był tragiczny czułam się jak rozjechana przez walec. Z
Wymiotowałam, mdliło mnie non stop, była,m słaba i bez energii na cokolwiek. Teraz mogę góry przenosić, mam jakieś spadki formy i gorsze dni ale teraz poza tym że wyglądam jak kulka czuje się ładna. Lubie się wymalowac, ubrać w coś co nie wygląda jak typowo ciążowy worek, pomalować pazury....z antosiem Wymiotowałam dłużej w zasadzie to chyba non stop, nawet na porodówce .teraz idę o zakład ze pozygam sobie po drinku z glukozy. ...poprzednim razem ciężko mi to poszło

reklama
Do góry