reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

@aniay mój B chce sie tam przenieść zamiast do pl zaczyna sie wywalanie + i - [emoji849] ratuuuuunku! No wlasnie o Blackpool słyszałam, ze duzo atrakcji i fajne miasto. Jedziemy rozeznać sie w terenie jak z mieszkaniami i ewentualnie praca i szkołami aczkolwiek ja i tak chce do pl [emoji52]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
@MiMeMi jeszcze masz te kilka miesiecy zeby ‘nauczyc’ Twojego pierworodnego spania w swoim lozku. N apewno Ci sie uda. W przciwnym razie jak sie urodzi maluszek nie tylko byloby Wam niewygodnie w czworke w jednym lozku, ale I mogly by sie dzieci nawzajem budzic.

@Czoperka bedziesz miec za jednym razem marathon nocno pieluchowo jedzeniowy, ale jak w koncu sie skonczy to odetchniesz juz raz a porzadnie (no chyba ze planujecie jeszcze trzecie..)

@Anula0000 kochana ciesze sie baardzo!!!! Teraz wielki wdech I wydech I juz z gorki do samego konca ciazy. Masz zdrowego synka! J

@Shaer @MartynaM wspolczuje mdlosci na tym etapie. Niech sobie wkoncu pojda I Wam odpuszcza! Wpoprzednich ciazach tez tak mialyscie do samego konca?

@maryqska rozumiem Cie doskonale z tymi zdjeciami, bo ja do tej pory (ponad 7 lat po slubie) jeszcze nie skonczylam naszego albumu slubnego ;)

@HappyBabyMama oby szybko przeszlo I wrocila Ci sila. Fryzjer nie zajac, mozna isc kiedy indziej

@Kolorowamam wycieczka w gory zawsze jest fajna, ale rozumiem Cie bo pewnie nie o to Ci chodzilo kiedy myslalas o przeprowadce

Ja sie na paznokcie umowilam zeby troche miec dla siebie przyjemnosci. Maz wyczytal dzisiaj telepatycznie na co mam ochote, bo zanim zdazylam powiedziec ze na kolacje bym zjadla racuchy z jablkami to sam to zaproponowal: )

Dzisiaj juz piateczek, moze cos wymyslimy na juro fajnego zeby sie zresetowac, moze jakas wycieczka.. tylko musze wymyslec gdzie..

@Anula0000 gratulauję dobrych wyników, cieszę się , że nerwy za Tobą.
@Shaer, kurcze może rzeczywiście coś Ci zaszkodziło? Czasami jest tak, że po prostu coś się nie przyjmie, nie musi być nieświeże. Współczuje złego samopoczucia :sad:.
Ja nie wymiotowałam, ale ciągle było mi niedobrze, przez cały dzień i to też było do bani. Zła chodziłam przez to i sił nie miałam. Od jakiś 2 tygodni minęło i naprawdę czuję się jakby nowe życie we mnie wstąpiło, doceniłam jak to jest kiedy nic nie dolega! Tak więc wszystkim rzygającym mocno życzę polepszenia samopoczucia. W poprzedniej ciąży w ogóle nie miałam takich dolegliwości ( chłopiec), za to od 4 miesiąca miałam twardy brzuch i musiałam długo leżeć.
@kamisia1101 mój tez wczoraj wpadł w znaki zapytania, ze moze troche za pozno sie seximy, ze moze dzidzi to przeszkadza np i w ogóle, ze ciekawe co sobie takie dziecko mysli i czy ma pewno on nie dotyka dziecka [emoji23][emoji85] ahh te chłopy [emoji12][emoji12][emoji12][emoji12]
@kolorowaMama no to sobie wyobraź, że ja też mam takie napady, jakieś lęki przed seksem. Wiem, że to bzdury a i tak się potrafię nakręcić, stara o głupia :p ale tłumaczę sobie, że może wynika to z braku chęci z mojej strony. Libido w totalnym dole niestety:sad:.
Tym optymistycznym akcentem kończę, życząc wszystkim miłego dnia ;)

Ws
Happy
Nie sadze abym sie strula. Jem glownie w domu.Dzis mam apogeum. W tej ciazy mnie dlugo mdlilo i dkugo wymiotowalam. Ale zazwyczaj podeszlo,wyszlo i byl spokoj.Chwila moment jak wydmuchac nos i malenko tego bylo. Potem jajis czas byl spokoj iteraz od nowa.
Dzis wisze nad muszla i doslownie mnie szarpie. Nie moglam przestac. Do lozka ledwo doszlam i nie wyszlam jeszcze. Mam mroczki nawet jak leze i czuje jakbym miala za mala czaszke. Momentami miałam wrażenie jakbym odplywala
Współczuję ja wymiotowałam przez 5 tygodni myślałam ze oszaleje.wiem jakie to męczące.dużo siły życzę:)

@betina79 nie jedziemy w góry :) tylko w gore Anglii dalej od Londynu zobaczyć jak tam wyglada mój maz liczy na to, ze zmienię zdanie w kwestii powrotu do Polski.

@gato a moje libido przeraża nawet mnie [emoji85] w pierwszej ciazy nie dałam sie dotknąć a w tej az mnie nosi od 4tego mc [emoji23]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

choc u Ciebie kolorowamama pewnie jest podobnie jak I u nas, czyli jesli nawet rozwazamy powrot to nie ze wzgledu na miejsce (bo tu gdzie mieszkamy bardzo jest fajnie I nam sie podoba) ale tylko wylacznie ze wzgladu na to zeby byc blisko przyjaciol I rodziny. to jedyne (choc tak wazne) czego nam tu brakuje. Cala reszta jest super kuszaca I trudno sie jej oprzec.
Nawet jak popatrzec na sposob spedzania wolnego czasu czy weekendow z dziecmi - tutaj jest masa mozliwosci, pelno parkow, placow zabaw. W Pl bywa z tym roznie, choc te pewnie milo mozna czas zorganizowac

Dziewczyny w temacie seksow to takie bardziej szczegolowe pytanie. Jak u Was z pozycjami zeby brzuszka nie uciskac? Ja niestety z mojej ulubionej klasycznej musialam zrezygnowac bo brzuszek scisniety I moj sie teraz boi cokolwiek zaczac zeby mnie nie bolalo. Jakieś sugestie bo mi sie pomysly koncza zeby bylo wygodnie I przyjemnie.

Dziewczyny Współczuję wymiotów i złego samopoczucia. U mnie pierwszy trymestr był tragiczny czułam się jak rozjechana przez walec. Z
Wymiotowałam, mdliło mnie non stop, była,m słaba i bez energii na cokolwiek. Teraz mogę góry przenosić, mam jakieś spadki formy i gorsze dni ale teraz poza tym że wyglądam jak kulka czuje się ładna. Lubie się wymalowac, ubrać w coś co nie wygląda jak typowo ciążowy worek, pomalować pazury....z antosiem Wymiotowałam dłużej w zasadzie to chyba non stop, nawet na porodówce .teraz idę o zakład ze pozygam sobie po drinku z glukozy. ...poprzednim razem ciężko mi to poszło

reklama
Do góry